Ajankohtaista

29.11.2017
PDF Tulosta Sähköposti

Lisää vapaasti katsottavia HD-kanavia kaapeli-tv-palveluumme joulukuussa

Maanantaina 4.12. lisätään SUB HD - ja AVA HD -kanavat kaapeli-tv-verkkoomme kanavapaikoille 26 ja 33. Kanavat näkyvät ilman TV-korttia. Samalla myös MTV3 HD kanavapaikalla 23 muuttuu vapaasti katsottavaksi, eli ei enää vaadi TV-korttia.

Aiemmin kanavapaikalla 33 ollut NATIONAL GEOGRAPHIC HD siirtyy samalla kanavapaikalle 40. Tämä kanava vaatii jatkossakin TV-kortin näkyäkseen.

Maksuton kanava France24 muuttuu HD-kanavaksi 12.12. alkaen. Kanava näkyy ilman TV-korttia kanavapaikalla 83.

Käyttämästäsi vastaanottimesta riippuen voit joutua palauttamaan tehdasasetukset ja/tai tekemään uuden kanavahaun, jotta kanavat näkyvät. Uudet kanavat löytyvät taajuudelta 402 Mhz. 

HD- eli teräväpiirtokanavien katsomiseen kaapeliverkossa tarvitaan Cable Ready HD -yhteensopiva TV tai digiboksi. Tarkista www.testatutlaitteet.fi -sivustolta tukevatko sinun laitteesi teräväpiirtoa. Perustarkkuuden TV-lähetykset loppuvat Suomessa viimeistään vuonna 2020 ja jo nyt on paljon kanavia jotka ovat katsottavissa ainoastaan teräväpiirtona.

 
 
23.11.2017
PDF Tulosta Sähköposti

E- ja verkkolaskut myöhässä

Karjaan Puhelimen e-laskut ja verkkolaskut, joiden eräpäivät ovat 30.11.2017 ja 1.12.2017 näkyvät asiakkaidemme verkkopankissa myöhässä pankin järjestelmäviasta johtuen. Pankki yrittää saada laskut verkkopankkeihin tänään tai huomenna.

Kiitämme asiakkaita, jotka ovat olleet yhteydessä meihin ja ihmetelleen e-laskujensa puuttumista.

 
 
21.11.2017
PDF Tulosta Sähköposti

500 megan Kuitukaista nyt myös asuntoyhtiöihin!

Modernilla kuitu- tai ethernet-sisäverkolla varustettujen kuituasuntoyhtiöiden asukkaat voivat nyt tilata entistä nopeamman Kuitukaistan. Uuden Kuitukaista 500M:n maksimi latausnopeus on 500 Mbit/s, lähetysnopeus 200 Mbit/s ja hinta 59,90 €/kk.

Uusi nopeus on saatavilla myös lisänopeutena Yhtiökaistan tilanneisiin ja sisäverkkonsa saneeranneisiin yhtiöihin.

500fi

 
 
21.11.2017
PDF Tulosta Sähköposti

Hintamuutoksia 1.1.2018

Seuraavat kuukausimaksut ovat voimassa 1.1.2018 lähtien.

Puhelinliitymät ja puhelut

  • Osakeliittymän perusmaksu 13,90 €/kk
  • Vuokraliittymän perusmaksu 20,90 €/kk
  • Laajakaistapuhelin Kuitukaistan yhteydessä 7,90 €/kk
  • Vain Laajakaistapuhelin (saatavilla asuntoyhtiöihin) 13,90 €/kk


Kaapeli-tv-liittymät

  • Perinteinen kaapeli-tv-omistusliittymä tai vain kaapeli-tv-palvelu kuituverkossa (OptoWest) 6,10 €/kk
  • Perinteinen kaapeli-tv-vuokraliittymä 11,40 €/kk
  • Perinteinen kaapeli-tv-liittymä paritalossa 6,10 €/kk/asunto

Hintamuutos ei vaikuta OmaKuitu-paketteihin kuuluvan kaapeli-tv-palvelun hintaan.

Hinnat sis. alv 24 %. Asiakkaillamme on oikeus irtisanoa sopimuksensa muutosten johdosta.

 
 
17.11.2017
PDF Tulosta Sähköposti

Mediatiedote 16.11.2017: Kaikki nykypäivän ja tulevaisuuden palvelut toimivat kuidussa

Valtava kupariverkon korvaava kuituverkon rakennusurakka loppusuoralla, vanhan verkon palvelut päättyvät 2018–2020

Karjaan Puhelin on vuodesta 2008 uudistanut televerkkoansa valokuitupohjaiseksi, koska vanhan kupariverkon elinkaari on päättymässä. Laajakaistan sekä tv-ja viihdepalveluiden kapasiteettitarpeet nähtiin jo kymmenen vuotta sitten kasvavan sellaisiksi, että ne pystytään toteuttamaan vain valokuidulla. ”Murros on merkittävä kun vanha tekniikka tulee siirtymään historiaan samanaikaisesti yhtiön 100 vuotisjuhlan kanssa vuonna 2020. Ilman askelta täysiveriseksi valokuituoperaattoriksi ei meillä olisi edellytyksiä tukea toiminta-alueemme kotitalouksia, yrityksiä ja kaupunkeja menestymään ja pysymään mukana kehityksessä”, toteaa Karjaan Puhelimen toimitusjohtaja Henrik Ekblom.

Viranomaisten tavoitteena olevia vakaita ja nopeita yhteyksiä ei koteihin ja yrityksiin ilman kuitua saada, eikä vanhaa verkkoa kannata rinnan uuden kuituverkon kanssa ylläpitää. Useat uudet ja tulevat verkkopohjaiset palvelut vaativat toimiakseen kuituverkon, joka on nopeudeltaan ja toimintavarmuudeltaan ylivertainen. Jo nyt markkinoilla olevia esimerkkejä ovat virtuaali- ja laajennettuun todellisuuteen perustuvat pelit ja suunnitteluohjelmat sekä mm. Netflixin tukemat 4K-lähetykset.  Tänä päivänä kuituliittymä on saatavilla isossa osassa Karjaan Puhelimen toimialuetta, joka ulottuu Hangosta Raaseporin kautta Inkooseen. Uusi kuituverkko tulee palvelemaan seutumme asukkaita pitkälle tulevaisuuteen.

Karjaan Puhelimen kupariverkon palveluiden sulkuaikataulu

Koko toimialueemme vanhan kupariverkon palvelut suljetaan vuoden 2020 loppuun mennessä oheisen kartan mukaisesti. Osa Karjaan Kivipeltoa oli ensimmäinen alue, jossa huonokuntoisen kupariverkon palvelut lakkautettiin viime vuonna. Lisäksi yksittäisiä linjoja on jo purettu haja-asutusalueilla.
Seuraavina vuorossa ovat Kaunislahti, Meltolan eteläosa, Finby ja Malmkulla, joiden vanhat kuparipalvelut suljetaan noin vuoden päästä. Kunkin alueen asiakkaita tiedotetaan kupariverkon suluista ja kuitusaatavuudesta tarkemmin vielä erikseen.

Viimeiset perinteiset lankapuhelimet hiljenevät Karjaalla, Fiskarsissa, Pohjassa ja Snappertunassa vuonna 2020

Kupariverkon kautta välitettävät lankapuhelin-, laajakaista- (ADSL) ja kaapeli-tv-palvelut lakkaavat asetetun aikataulun mukaan. Kuitusaatavuusalueella näiden tilalle on saatavilla laajakaista-, kaapeli-tv- ja laajakaistapuhelin¬palveluita, jotka toimitetaan uuden kuituverkon kautta niin omakoti- ja asuntoyhtiöasujille kuin yrityksillekin.


Lisätiedot:
Henrik Ekblom, toimitusjohtaja, 044 744 0420
Patrik Gustafsson, tekninen johtaja, 044 744 0438

 

cu-karta

 
 
16.11.2017
PDF Tulosta Sähköposti

Vanhan kupariverkon palvelut päättyvät 2018–2020

Korvaavat palvelut tilattavissa kuidun kautta lähes kaikkialla

Miksi kupariverkon palvelut päättyvät?
Me Karjaan Puhelimella olemme vuodesta 2008 rakentaneet uutta kuituverkkoa alueilla, joissa rakentaminen on asukasmäärään nähden kannattavaa ja maantieteellisesti mahdollista. Tänä päivänä kuituliittymä on saatavilla isossa osassa toimialuettamme, joka ulottuu Hangosta Raaseporin kautta Inkooseen.
Vanha kupariverkko suljetaan asteittain, koska verkon kaapelit ovat vanhentuneita, eikä sen tekniikan tarjoama kapasiteetti enää riitä tämän päivän ja tulevaisuuden tiedonsiirtotarpeisiin. Vanhaa verkkoa ei kannata ylläpitää rinnan nykyaikaisen kuituverkon kanssa.
Useat uudet verkkopohjaiset palvelut vaativat toimiakseen kuituverkon, joka on nopeudeltaan ja toimintavarmuudeltaan ylivertainen. Se tulee palvelemaan seutumme asukkaita pitkälle tulevaisuuteen.

Kupariverkon palveluiden sulkuaikataulu
Koko toimialueemme vanhan kupariverkon palvelut suljetaan vuoden 2020 loppuun mennessä oheisen kartan mukaisesti. Osa Karjaan Kivipeltoa oli ensimmäinen alue, jossa huonokuntoisen kupariverkon palvelut lakkautettiin viime vuonna. Lisäksi yksittäisiä linjoja on jo purettu haja-asutusalueilla.
Seuraavina vuorossa ovat Kaunislahti, Meltolan eteläosa, KTV ja Malmkulla, joiden vanhat kuparipalvelut suljetaan noin vuoden päästä. Kunkin alueen asiakkaita tiedotetaan kupariverkon suluista tarkemmin vielä erikseen.

Mitä palveluita vanhan kupariverkon sulku koskee?

Kupariverkon kautta välitettävät lankapuhelin-, laajakaista- (ADSL) ja kaapeli-tv-palvelut lakkaavat asetetun aikataulun mukaan.

Miten saan uusia palveluita suljettavien tilalle?

Kuitusaatavuusalueella voit tilata kuituliittymän sekä laajakaista-, kaapeli-tv- ja laajakaistapuhelinpalveluitamme, jotka toimitetaan uuden kuituverkon kautta. Tarkista heti saatavuus osoitteeseesi asiakaspalvelustamme tai sivulla www.omakuitu.fi/saatavuus ja tee tilauksesi tai kiinnostusilmoituksesi!
Mikäli kupariverkon palveluiden päättyminen herättää kysymyksiä, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

cu-karta

 
 

Sivu 1 / 61

<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Omistajaedut

 

Karjaan Puhelimen osakkeen omistaminen kannattaa!

 

Varmista paikallinen omistuksemme myös jatkossa

 
Karis Telefon Ab © 2017 All rights reserved.
Y-tunnus: 0202975-5
Planning & design: SydWeb