Ajankohtaista

19.04.2016
PDF Tulosta Sähköposti

Häiriöitä kuituasuntoyhtiöissä Karjaalla

Karjaalla kuituverkkoomme VDSL-tekniikalla liitetyissä asuntoyhtiöissä voi esiintyä häiriöitä laajakaistayhteyksissä aamuisin klo 7-10 tällä ja ensi viikolla. Häiriön kesto asuntoyhtiössä on korkeintaan 1-2 tuntia ja ne johtuvat huoltotöistä keskuksissamme.
Pahoittelemme häiriöiden mahdollisesti aiheuttamaa haittaa.

 
 
08.04.2016
PDF Tulosta Sähköposti

Suunniteltu huoltokatko tiistain ja keskiviikon välisenä yönä

Keskiviikkona 13.4. klo 00 - 06 saattaa esiintyä lyhyitä häiriöitä ja katkoksia kaapeli-tv- ja laajakaistapalveluissamme. Huoltotyöt vaikuttavat mm. ADSL-liittymiin Pappilan alueella sekä kaikkiin laajakaistoihimme Malmkullan ja Meltolan alueella.

 
 
04.04.2016
PDF Tulosta Sähköposti

France 2 -kanavan muutos

France 2 -kanava muuttuu tiistaina 5.4 teräväpiirtokanavaksi (HD) ja käyttämään jakelussa MPEG4 -formaattia. Nähdäksesi kyseisen kanavan jatkossakin tarvitset Cable Ready HD -vastaanottimen, joka linkitetään yhteen TV-korttisi kanssa.

 
 
15.03.2016
PDF Tulosta Sähköposti

Yhtiökaista – kuitu edullisesti koko asuntoyhtiön asukkaille

Kirkkaan aurinkoisena päivänä helmikuun alkupuolella tapaan Albin ”Abbe” Söderströmin ja Staffan Lindholmin, jotka työskentelevät Karjaan Puhelimella asuntoyhtiöiden kuituratkaisujen parissa. He kertovat Yhtiökaistasta, jota Karjaan Puhelin tarjoaa kaikille asuntoyhtiöille Hanko–Raasepori–Inkoo-alueella.

AbbeStaffan

Mitä Yhtiökaista tarkoittaa ja miten se eroaa ”tavallisesta” Kuitukaistasta?
– Yhtiökaista tarkoittaa, että kaikki asuntoyhtiön asunnot saavat internetyhteyden 10/10 Mbit/s perusnopeudella. Tämä palvelu sisällytetään kaapeli-tv-palvelun tavoin yleensä yhtiövastikkeeseen tai vuokraan. Asukkaan ei siis tarvitse erikseen tilata laajakaistaa, vaan liittymä on valmiina jokaisessa asunnossa, kertoo Abbe. Yhtiöissä, joissa ei ole Yhtiökaistaa, tulee jokaisen asukkaan erikseen tilata ja maksaa nettiyhteytensä.

10M kuulostaa hyvältä perusnopeudelta, mutta miten asukas saa nopeamman yhteyden?
– Nopeampaa yhteyttä kaipaavat voivat tilata lisänopeutta suoraan Karjaan Puhelimelta, sanoo Staffan. Ja loppukäyttäjä pääsee tottakai halvemmalla, kun yhtiöllä on Yhtiökaista. Näissä yhtiöissä asukas maksaa vain 9,90 €/kk 50 megan nopeudesta ja 19,90 €/kk 100 megasta. Normaalihinnat vastaaville nopeuksille (ilman Yhtiökaistaa) ovat 35,28 ja 45,37 €/kk.

Muistelen, että opiskellessani Ruotsissa melkein 15 vuotta sitten oli opiskelija-asunnossa laajakaista ilman, että sitä tarvitsi erikseen tilata. Se sisältyi vuokraan ja piti vaan kytkeä tietokone ja alkaa surffata. Onko tämä siis suunnilleen sama asia kuin jo pitkään Ruotsissa on ollut tavallista?
– Kyllä, Ruotsi on usein edellä meitä tämän alan kehityksessä, vahvistaa Abbe. Mutta olemme myös huomanneet, että isommista kaupungeista tänne muuttavat ovat jo tottuneita Yhtiökaistaan tai vastaaviin ratkaisuihin ja kysyvät sellaista. Nyt olisi hyvä aika kaikkien taloyhtiöiden ottaa askel eteenpäin ja tilata Yhtiökaista. Jos yhtiö on jo liitetty kuituverkkoomme, on Yhtiökaistan asennus ilmainen ja kaikkiin asuntoihin saa modeemin kaupan päälle.

Mitä muuta kuidun kautta saa?
– Asuntoyhtiöt saavat kuidulla myös kaapeli-tv-palvelumme. Nyt on oikea aika harkita kuituliittymää myös siksi, että antennitelevision taajuudet muuttuvat. Asuntoyhtiöt, joiden katolla on vielä tv-antenni, joutuvat tekemään muutoksia yhteisantennijärjestelmäänsä, muistuttavat Abbe ja Staffan. Kun yhtiö tilaa meiltä kaapeli-tv:n, ei muutoksia tarvitse tehdä.
Useimmissa yhtiöissä alkaa olla yhtiökokousten aika, joten nyt kannattaa olla äänessä ja vaikuttaa talon kuitutilanteeseen! Kuituliittymä nostaa kiinteistön arvoa ja houkuttelee asunnon ostajia ja vuokraajia. Yhtiökaistan ansiosta kaikki asukkaat saavat myös edullisen internetliittymän!

Teksti: Sophie Kawecki

 
 
08.03.2016
PDF Tulosta Sähköposti

Huoltokatko tänä yönä

Suunniteltu huoltokatko tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Keskiviikkona 9.3. klo 00 - 06 saattaa esiintyä lyhyitä häiriöitä ja katkoksia kaapeli-tv- ja laajakaistapalveluissamme.

 
 
03.03.2016
PDF Tulosta Sähköposti

Maksu-tv-uutisia

Alfa TV on siirtynyt 1.3. uudelle kanavapaikalle 15. Kanava näkyy vanhalla kanavapaikalla 36, kunnes teet uuden kanavahaun tai laitteesi päivittää kanavalistan.

Fashion TV - ja Channel One Russia -kanavien lähetysmuoto muuttuu 29.3. MPEG4:ksi. Nähdäksesi kyseiset kanavat jatkossakin tarvitset Cable Ready HD -vastaanottimen, joka linkitetään yhteen TV-korttisi kanssa.

Viva-kanava poistuu valikoimastamme huhtikuun lopussa.

 
 

Sivu 1 / 46

<< Alkuun < Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Seuraava > Loppuun >>

Omistajaedut

 

Karjaan Puhelimen osakkeen omistaminen kannattaa!

 

Varmista paikallinen omistuksemme myös jatkossa

 
Karis Telefon Ab © 2016 All rights reserved.
Y-tunnus: 0202975-5
Planning & design: SydWeb