PDF Tulosta Sähköposti

Osuuspankki Raasepori ja Karjaan Puhelin osallistuvat sähköautojen latausverkon rakentamiseen

13.07.2017

Hallituksen tavoite lisätä sähköautoilua ja siten tukea kestävää kehitystä Suomessa vaatii yhteisiä panostuksia paikallistasolla.

OP ja Fortum rakentavat yhdessä sata latausasemaa noin 80 paikkakunnalle ympäri Suomea. Näistä neljä on suunniteltu Osuuspankki Raaseporin konttorien yhteyteen, kaksi Raaseporiin (Tammisareen ja Karjaalle), yksi Hankoon sekä yksi Kemiöön.

Sähköautojen käytön edistäminen latauspalveluja tarjoamalla on erinomainen tapa toteuttaa yhteiskunnallista rooliamme paikallistasolla. Haluamme edesauttaa sähköautoilun lisääntymistä ja yksinkertaistaa sähköautojen käyttöä uusilla palveluilla, kertoo Osuuspankki Raaseporin toimitusjohtaja Lars Björklöf. Osuuspankin konttorien yhteyteen rakennettavat latauspisteet ovat osa Fortum Charge & Drive -verkkoa, johon kuuluu yli 1200 latausasemaa pohjoismaissa. Reilu kolmasosa pisteistä on pikalatausasemia. Charge & Drive -asemia on Suomessa nyt reilu 90 kappaletta ja näistä 35 on pikalatausasemia.

Osuuspankki Raaseporin projektivastaava Magnus Roth kertoo, että jokaisella latausasemalla on kaksi latauspistettä, joiden teho on 2x22 kW tai 2x11 kW. Asemien suunnittelu konttorien yhteyteen on aloitettu ja rakentaminen alkaa mahdollisimman pian. Tavoitteena on saada ne käyttöön vuoden loppuun mennessä. Latausasemat ovat kaikkien vapaassa käytössä.
 
Karjaan Puhelin asentaa parhaillaan ensimmäistä 22 kW latauspistettään toimistonsa eteen Karjaalla. Osoitteessa Laaksokatu 7 sijaitseva piste on kaikkien käytettävissä ja sen toimittaa Tammisaaren Energia, joka on jo itse rakentanut neljä latausasemaa Raaseporiin ja Hankoon. Kaikki asemat kuuluvat Virta-verkostoon, joka on Suomen laajin julkisten latausasemaverkosto 250 pisteellään Hangosta Ivaloon. Roaming-partnereiden avulla Virta-asiakkaat voivat ladata autojaan yli 5000 avoimella latauspisteellä Euroopassa.

Karjaan Puhelimen strategiaan kuuluu liiketoiminnan harjoittaminen ja kehittäminen kestävän kehityksen ehdoilla. Yhtiön datakeskukset, jotka välittävät niin laajakaista-, tv- kuin puhelinpalveluita kuituverkossa, pyörivät pohjoismaisissa vesivoimaloissa tuotetulla sähköllä sekä paikallisella aurinkoenergialla. Yhtiö on lisäksi hiljattain tilannut ensimmäisen täysin sähköisen autonsa ja luonnollista on tuolloin tarjota latausmahdollisuus myös muiden sähköautoille, toteaa Karjaan Puhelimen toimitusjohtaja Henrik Ekblom.

latauspiste

 

Omistajaedut

 

Karjaan Puhelimen osakkeen omistaminen kannattaa!

 

Varmista paikallinen omistuksemme myös jatkossa

 
Karis Telefon Ab © 2017 All rights reserved.
Y-tunnus: 0202975-5
Planning & design: SydWeb