Nyheter

20.07.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Elbilarnas laddningsstation nu i bruk

Elbilarnas laddningsstation på Centralgatan är nu i bruk. Den hör till Virta`s laddningsnätverk, www.virta.fi.
Laddningen kostar 0,2 €/kWh. Alla elbilister är välkomna att ladda sina bilar från vår laddningspunkt!

elbil

 
 
13.07.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Andelsbanken Raseborg och Karis Telefon deltar i utbyggnaden av laddningsnätet för elbilar i regionen

Regeringens målsättning att öka antalet elbilar i Finland för att stöda en hållbar utveckling kräver gemensamma satsningar på lokalplan.

OP och Fortum bygger tillsammans på ca 80 orter hundra laddningsställen för elbilar runtom i Finland. Av dem är 4 st planerade vid Andelsbanken Raseborgs kontor, 2 st i Raseborg (Ekenäs och Karis), en i Hangö samt en i Kimito.

Att främja användningen av elbilar genom att erbjuda laddningstjänster är ett utmärkt sätt att verkställa vår samhälleliga roll på lokalplanet. Vi vill bidra till ökad elbilism och samtidigt göra användningen av elbilar enkel med nya tjänster, säger verkställande direktören Lars Björklöf på Andelsbanken Raseborg.
De nya laddningsstationerna som byggs i anslutning till Andelsbankens kontor, blir en del av nätverket Fortum Charge & Drive. Nätverket har i de nordiska länderna över 1200 laddningsställen, av vilka 450 är snabbladdningsstationer. För tillfället har Charge & Drive drygt 90 laddningsstationer i Finland, varav 35 st är snabbladdningsstationer.

Projektansvarig vid Andelsbanken Raseborg, Magnus Roth, berättar att varje laddningsstation består av två laddningspunkter, effekten är 2x22 kW eller 2x11 kW och planerandet av laddningsstationerna i anslutning till bankens kontor har inletts och byggandet påbörjas så fort som möjligt. Avsikten är att de ska stå till kundernas förfogande före slutet av året. Laddningsplatserna är fria att användas av alla.

Karis Telefon installerar som bäst sin första 22 kW laddningspunkt för allmänheten på Dalgatan 7 utanför sitt kontor i Karis. Laddningsstationen levereras av Ekenäs Energi som i egen regi redan byggt ut 4 laddningsstationer i Raseborg och Hangö. Alla laddningsstationer ingår i Virta-nätverket som är det största nätverket av offentliga laddningsstationer i Finland med totalt 250 laddningspunkter runt om i landet, från Hangö till Ivalo. Genom roaming-partners kan Virta-kunder ytterligare ladda sin bil vid över 5000 offentliga laddningsstationer i Europa.

I Karis Telefons strategi ingår att driva och utveckla verksamheten hållbart. Bolagets datacentraler vilka distribuerar såväl bredband, TV som telefon över fibernätet drivs med elektricitet producerat i Nordiska vattenkraftverk kombinerat med lokalt producerad solenergi. Utgående från samma strategi har bolaget nyligen beställt sin första helt elektriska bil och då känns det naturligt att även förse allmänheten med laddningsmöjlighet för sin elbil konstaterar Karis Telefons verkställande direktör Henrik Ekblom.

latauspiste

 
 
19.06.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Avvikande sommaröppettider i Ekenäs betjäningspunkt 26.6-11.8

Vår betjäningspunkt på Grönalundsgatan i Ekenäs betjänar mellan midsommar och skolstart (veckor 26-32) enligt följande:
måndagar kl. 11-17
tisdagar och fredagar kl. 11-16

Per telefon 019 278 480 når du hela sommaren våra kundrådgivare på måndagar kl. 9-17 och andra vardagar kl. 9-16. Vår betjäningspunkt i Karis (Dalgatan 7) har som normalt öppet måndagar kl. 11-17 och andra vardagar kl. 11-16.

Våra återförsäljare Tekniset och Gigantti betjänar i Ekenäs med bredare öppettider, från Tekniset kan man även låna testmodem.

 
 
12.06.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Viasat Viihde gratis under sommaren för beställare av Viasats sportpaket

Viasat sportpaketens beställare får titta på Viasat Viihde-kanalpaketets kanaler gratis under sommaren. Förmånen är i kraft t.o.m. slutet av juli för kunder som har något av följande sportpaketen: Viasat Urheilu, Viasat Golf, Viasat Jalkapallo, Viasat Jääkiekko.

 
 
08.06.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

VIKTIGT MEDDELANDE: SE UPP FÖR BLUFFTÄVLINGAR PÅ NÄTET!

Karis Telefon ordnar tävlingar endast på sin egen Facebook sida (www.facebook.com/fiberhem) och på sina egna hemsidor (www.fiberhem.fi / www.karistelefon.fi). Ifall vi inte nämner om någon tävling på någon av dessa officiella sidor, är tävlingen en bluff! I våra tävlingar är det alltid gratis att delta.

De tävlingar, som för tillfället meddelas om i kända/bekanta företags namn, är bara blufftävlingar. Är du osäker på om tävlingen verkligen är vår, så delta inte i den utan att först ha kollat våra hemsidor eller med vår kundtjänst. Karis Telefons namn används tyvärr fel för de är lätt att identifiera nätanvändarens operatör baserat på IP-adressen.

Under senaste dagarna har våra kunder meddelat om bluffmejl samt meddelanden från webbsidan på Facebook med sånt här innehåll. Här ett exempel som bild.

varoitus

 
 
06.06.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

En bredbandsstrategi bör omgående skapas för Finland

Den fjärde industriella revolutionen förutsätter utbyggnad av fiberförbindelser till hela landet!

Hos oss i Raseborg och Hangö har byggandet av fiber till fastigheter som tur redan kommit långt – hälften av områdets hushåll har redan tillgång till datanät som möjliggör 1 Gb/s förbindelser. Byggandet har även inletts i Ingå och som exempel kartläggs just nu intresset i Degerby. Ett fibernät som når alla fastigheter är ett viktigt trumfkort för våra kommuners konkurrenskraft.

Läs i pressmeddelandet hur Finnet-förbundet efterlyser en bredbandsstrategi för Finland: https://www.finnet.fi/sv/en-bredbandsstrategi-bor-omgaende-skapas-finland/

 
 

Sida 1 av 58

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

Ägarförmåner

 

Det lönar sig att äga Karis Telefons aktie!

 

Säkerställ vårt lokala ägande även i fortsättningen

 
Karis Telefon Ab © 2017 All rights reserved.
FO-nummer: 0202975-5
Planning & design: SydWeb