Kuitukaistaan kuuluu 5 kpl 500 Mt:n sähköpostilaatikkoa sekä 200 Mt kotisivutilaa. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli et löydä tai ole vielä saanut sisäänkirjautumistunnuksia. Tunnukset ovat samat, joita käytetään kirjauduttaessa Omahallinta-sivulle.

Sähköpostilaatikon luonti

Asiakaspalvelusta saamillasi tunnuksilla voit Kirjaudu palveluihin -sivun kautta kirjautua hallintatilille, jossa voit luoda ja poistaa sähköpostilaatikoita (sähköpostiosoitteita). Huomaa, että poistaessasi osoitteen, häviävät myös postilaatikossa mahdollisesti olevat sähköpostiviestit.
Jokaiselle postilaatikolle määritellään oma käyttäjätunnus ja salasana. Osoitteiden päätteet eli verkkotunnukset voi valita seuraavista vaihtoehdoista:
@ sboksi.fi
@ minmail.fi
@ livenet.fi
@ message.fi
@ 2me.fi
@ myhome.fi
@ mybusiness.fi
@ brev.fi
@ pikaposti.fi


Kun olet luonut sähköpostilaatikon ja -osoitteen, voit kirjautua sisään joko verkkoselaimella (webmail) tai sähköpostiohjelmalla.

Lähtevien sähköpostiviestien määrä on rajoitettu käyttäjäkohtaisesti 100 viestiin tunnissa. Mikäli raja ylitetään, sähköpostiviestien lähetys estyy hetkellisesti. Yhden viestin jokainen vastaanottaja on yksi erillinen lähetys, oli kyseessä sitten postituslistalta lähettäminen tai normaali yksittäinen viesti.

Sekä lähetettävien että vastaanotettavien viestien maksimikoko on 50Mt per yksittäinen viesti. Webmailista lähetettäessä on sähköpostiliitteiden enimmäiskoko 5 Mt.

Webmail

Webmailin avulla voit lukea sähköpostisi minkä tahansa internetiin kytketyn päätelaitteen selaimella, eikä laitteelle tarvitse asentaa mitään. Palvelun löydät Kirjaudu palveluihin -sivulta. Kirjaudu sisään käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jotka on luotu sähköpostiosoitteesi avaamisen yhteydessä, ei hallintatilin tunnuksilla.

Sähköpostiohjelmat

Voit luoda tilin uudelle sähköpostiosoitteellesi Outlook Expressiin, Mozilla Thunderbirdiin tai vastaavaan ohjelmaan syöttämällä oikeat asetukset. Lue asetuksista alta tai lataa ne PDF-muodossa. Erikseen ladattavissa ohjeet myös Windows 10 ja Windows Liven sähköpostisovelluksille.

Sähköpostin lähetys

Lähtevän sähköpostin palvelin on smtp.ktnet.fi. Palvelinta voidaan käyttää postin lähettämiseen Karjaan Puhelimen liittymistä. Sähköpostin lähetys on mahdollista
myös muista verkoista, kun lähettäjä tunnistautuu sähköpostia lähetettäessä.

Tarjolla olevat SMTP- ja MESSAGE SUBMISSION -yhteyskäytännöt:

Yhteyskäytäntö  Portti Salaus Tunnistautuminen 
SMTP 25 - -
SUBMISSION 587 - AUTH *

 

*) = Tunnistautuminen on pakollinen. Tuettu tunnistuskäytäntö on LOGIN AUTH. Lähtevistä sähköpostiviesteistä tarkistetaan lähettäjäksi merkityn osoitteen oikeellisuus. Mikäli lähettäjäosoitetta ei tunnisteta, viestiä ei oteta välitettäväksi.

Sähköpostin lukeminen

Saapuvan sähköpostin lukua varten sähköposti tukee POP3- ja IMAP4 yhteyskäytäntöjä. POP3- ja IMAP4-yhteyskäytäntöjen oleellisin ero on kansioiden lukumäärässä ja postin säilyttämisessä palvelimella. Tavalliseen käyttöön suosittelemme IMAP4-käytäntöä.

POP3:a käytettäessä voi käyttää vain yhtä kansiota ja postit yleensä poistetaan palvelimelta ladattaessa niitä. Postilaatikon käyttö useammalta kuin yhdeltä koneelta on tällöin vaikeampaa.

IMAP4-käytännössä voidaan käyttää useita kansioita, joista posti saapuu INBOX-nimiseen kansioon. Postit säilytetään aina palvelimella, jolloin niitä voi lukea usealta koneelta ja webmaililla vuorotellen ja kaikkialta näkyvillä on samat viestit. Jotkin asiakasohjelmat voivat säilyttää viesteistä myös paikallisen kopion.

Saapuvan postin palvelin on mail.ktnet.fi ja käytettävä portti riippuu käyttämästäsi yhteyskäytännöstä.

Yhteyskäytäntö  Salaus Portti
POP3 - 110
IMAP4 - 143

 

Saapuvaa postia suodatetaan tarkalla heurestisella roskapostin suodatuksella. Roskapostiksi luokitellut viestit ohjataan sähköpostipalvelussa kunkin asiakkaan omaan Spam-kansioon. Spam-kansion viestejä säilytetään 60 päivää, jonka jälkeen viesti tuhotaan automaattisesti. Spam-kansio on käytettävissä Webmailin sekä IMAP-asiakasohjelmien avulla. Mikäli asiakas käyttää POP3-menetelmäistä postiohjelmaa, hän pääsee käsiksi Spam-kansioon Webmailin kautta.

Kotisivutila

Kotisivun osoite on muotoa http://kotiportaali.fi/käyttäjätunnus. Tätä ei voi muuttaa.

Halutessasi siirtää tekemäsi kotisivut verkkoon muiden nähtäväksi, toimi seuraavasti:

  • Nimeä pääsivusi muotoon index.htm tai index.html.
  • Ota ftp-ohjelmalla (esim. FlashFXP, WS-FTP, AtomFTP) yhteys osoitteeseen kotiportaali.fi käyttäen sisään kirjautumiseen hallintatilin käyttäjätunnusta ja salasanaa.
  • Siirrä sivutiedostot palvelimelle.
  • Mene osoitteeseen http://kotiportaali.fi/käyttäjätunnus ja tarkista, että sivusi näkyvät oikein.