Är din fastighet belägen på Östra Ingås vattenandelslags område?

Sommaren 2018 byggde vi fibernät i centrum av Degerby. Nu planerar vi att utvidga nätet i samarbete med vattenandelslaget.

Du kan redan nu förhandsbeställa Karis Telefons fiberanslutning på Östra Ingås vattenandelslags område! Utbyggnaden av fibernätet förutsätter att en tillräcklig mängd beställningar fås på de olika leveransområdena.

För att projektet ska starta krävs det ett tillräckligt antal preliminära beställningar. Antalet inkomna s.k. föravtal påverkar anslutningsavgiften på ditt leveransområde:

  • 1200 €/anslutning om beställningsgraden är minst 50 %
  • 2200 €/anslutning om beställningsgraden är minst 30 %

Anslutningsavgiften kan betalas som engångsbetalning, eller enligt en avbetalningsplan med 5 % årlig ränta. En kostnad på 200 € tillkommer för aktiebrevet. Ifall beställningsgraden inte är tillräcklig, förfaller föravtalen och projektet utvärderas på nytt i ett senare skede.

Närmare information om t.ex. leveransområden publiceras på denna sida när projektet framskrider.

Fiberhäfte augusti 2019

Informationsbrev juli 2019

Varför fiber?

Fiber säkerställer en stabil och säker internetförbindelse, som gör vardagen enklare och ger kvalitet till både fritid och företagsverksamhet. Den centrala grunden är en stabil och nästan oändligt snabb överföringskapacitet som fiber erbjuder.

Fiberförbindelsen är pålitlig, med den finns ingen risk för stockning. Förbindelsens kvalitet försämras inte heller då avstånden blir längre. Via fiberanslutning kan man använda alla tillgängliga elektroniska tjänster nu och i framtiden. Fibern ersätter de nuvarande ADSL-bredbanden, GSM-mokkulan, tv-antenner, satellit-tv-tjänster, trådtelefoner etc.

Fiber eller fiberkabel är en kabeltyp där man använder optiskt ljus för dataöverföring istället för elektrisk signal. Dataförbindelsen är snabb och rusningsfri vid både upp- och nedladdning.

Vad ska jag göra till näst?

För att projektet ska starta krävs det ett tillräckligt antal preliminära beställningar. Gör ett föravtal genom att fylla i blanketten nedan och returnera den antingen som en skannad version via e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller per post till adressen: Karis Telefon Ab, Dalgatan 7, 10300 Karis.

Föravtal

Ifall beställningsgraden inte är tillräcklig, förfaller föravtalen och projektet utvärderas på nytt i ett senare skede. Du får mer information genom att kontakta kundtjänsten per telefon 019 278 480. Du är också välkommen att besöka vår kundbetjäningpunkt på Dalgatan i Karis eller Björknäsgatan i Ekenäs.

Några fördelar med optisk fiber:

   • Störningsfri och snabb bredbandshastighet som är idealisk för t.ex. distansarbete, onlinespel eller tv-tittande över nätet. Hastigheterna idag upp till 1 Gbit/s, nätets kapacitet räcker till framtidens mångdubblade behov
   • Din egen bredbandshastighet påverkas inte av grannarnas internetanvändning. Via vår fiberanslutning får du bredband och Finlands bredaste kabel-tv-utbud från din lokala operatör. Du kan också beställa Bredbandstelefon med ditt gamla trådtelefonnummer.
   • Du får lätt tag på oss och vi betjänar dig på båda inhemska språken!
   • Fiberanslutningen höjer värdet på din fastighet och är en smidig förbindelse till alla nättjänster i världen.


Här kan du läsa mer om Ingås möjlighet till att bli en digikommun.