SJUNDEÅ • Familjen Weckström från Störsvik var bland de första i Sjundeå att ta i bruk en fiberanslutning från Karis Telefon. Pappa Henrik har redan en längre tid verkat aktivt för att få ordentliga, fasta förbindelser till sitt grannskap och är nu nöjd, när fibern kommer ända fram till huset och vardagen rullar på.

Henrik Weckström presenterar arbetspunkten som nu har ett ordentligt bredband till Jonna Kankaanpää från Karis Telefon. 

Hundraårsjubileet till ära publicerar vi kontinuerligt blogginlägg som behandlar aktuella ämnen. Läs Jonnas blogginlägg om naturen. 

Världens bästa sport och mycket mer på C More. Med ensamrätt visar C More hela Formel 1-säsongen från uppvärmningarna till den sista deltävlingen. Dessutom ser du de finländska förarnas onboard-kameror, depåsignalen och många fler godbitar i C More-streamingtjänsten. Till på köpet hittar du även världsomfattande toppsport, serier och filmer i C Mores utbud.

C More, V sport, series & film och Viaplay-streamingtjänsten återgår till normalprissättning från och med 1.7.2020. 

Vår kundtjänst håller stängt fredagen den 19.6. Välkommen åter måndagen den 22.6.
Vår felanmälan betjänar 24/7, tel. 0800 92 788

Trevlig Midsommar!

jussi

Pressmeddelande 9.6.2020

Karis Telefons bolagsstämma godkände i fredags ett förslag enligt vilket man fortsätter att investera i det regionala fibernätet. De satsningar som gjorts fram tills nu har tagits väl emot och bolagsstämman såg att de finns förutsättningar för att fortsätta bygga ut fibernätet såväl på glesbygden som på nya centrum/ bostadsområden i Ingå, Sjundeå och Kyrkslätt samtidigt som allt flera hushåll kopplas till fibernätet i Hangö och Raseborg.

Bolagsstämmans tidigare investeringsbeslut i optisk fiber från år 2008, att bygga fiber i Hangö, Raseborg och Ingå under 15 år uppgående till 30 miljoner euro fick nu en fortsättning. Enligt det nya beslutet höjs nu fiberinvesteringarna till 60 miljoner fram till år 2035. I dagsläge omfattar fibernätet orterna Hangö, Raseborg, Ingå och Sjundeå. Sonderingar gällande intresset för fiber i Kyrkslätt pågår. Ca 12000 hushåll har redan anslutit sig till fibernätet och de sista delarna av bolagets 100 åriga kopparnät stängs och ersätts med fiber under slutet av detta år. Karis Telefons satsningar som vid utgången av år 2019 uppgick till 25 miljoner euro har placerat regionen bland de främsta i Finland vad gäller fibertillgänglighet.

Utöver fortsatta investeringar i fiber kommer satsningen även att innefatta investeringar i klimat och miljö. Karis Telefon deltar i byggandet av solkraftverket i Dragsvik tillsammans med Raseborgs Energi och Raseborgs stad och bolagets bilpark håller successivt på att ersättas med elbilar. Medel har även reserverats för ny teknologi som kan vara tex deltagande i regionala datacenter- eller smart road projekt. Karis Telefons satsningar skall ses som en pusselbit i att tillsammans med övriga aktörer i regionen, både kommunala och privata, skapa en konkurrenskraftig ”Smart Region” längs med kusten mellan Kyrkslätt, Sjundeå, Ingå, Raseborg och Hangö där fibernätet fortsätter ut i världen via Hangös internationella havskabelknutpunkt.

Andelsbanken Raseborgs VD Mats Enberg och Raseborgs stadsstyrelseordförande Anders Walls deltog i bolagsstämman. Mats Enberg konstaterar att satsningen är en välkommen ekonomisk vitamininjektion i infrastruktur som med säkerhet kommer att medföra ökad konkurrenskraft och välfärd för regionen. Anders Walls ser satsningen som behövlig för att på ett hållbart sätt säkerställa innevånarnas, de sommarboendes, företagens, skolors och kommuners behov av stabila förbindelser och distansarbetsmöjligheter av högsta möjliga kvalitet.

Henrik Ekblom, VD för Karis Telefon konstaterar att vi ännu bara sett början på den framtida teknologiska utvecklingen. Som exempel kan man tänka sig holografiska 3-D distansmöten med möjlighet till direkt ögonkontakt, där vi närmar oss samma upplevelse som vid ett traditionellt möte där personerna är fysiskt närvarande. En dylik utveckling kräver, för att klara den stora informationsmängden som skall förmedlas, ett ”rotsystem” i form av ett väl utbyggt fibernät.


Tilläggsuppgifter

Henrik Ekblom, VD Karis Telefon, 044-7440420. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Mats Enberg, VD Andelsbanken Raseborg, 050-3560517 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Anders Walls, Raseborgs stadsstyrelseordförande, 040-5192991, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Karis Telefon är ledande leverantör av fiberbaserade dataöverföringstjänster i Västnyland. Vårt arbete har placerat regionen bland de främsta vad gäller fibertillgänglighet i Finland. Företaget som ägs av sina abonnenter har verkat i snart 100 år, sysselsätter 26 experter och ett stort antal samarbetspartners står på en stabil ekonomisk grund.

Coronaprissättningen fortsätter ännu under denna månad. Viaplay återgår till normalprissättning från och med 1.7.2020. Vi informerar när vi får mer information om fortsättningen på kanalpaketsbeställningarnas prissättning. 

Spanska La Ligas fotbollsstjärnor möts igen efter coronapausen. För att uppmärksamma att La Liga fortsätter med Sevilla derbyt på torsdag 11.6, ordnas en studiosändning på C More. C More direktsänder alla sommarens La Liga -matcher. 

Fiberbredband till kunder i bostadsbolag

Till nya kunder i bostadsbolag bjuder vi på öppningsavgiften, modemet och fartfyllda hastigheter till ett förmånligt pris:

Fiberbredband 500M
endast 44,90 €/mån
Fiberbredband 300M endast 34,90 €/mån
Fiberbredband 100M endast 29,90 €/mån
Fiberbredband 50M endast 26,90 €/mån


Även nuvarande kunder kan höja hastigheten på sitt Fiberbredband enligt erbjudandet, eller förnya det nuvarande avtalet.

Erbjudandet gäller invånare i bostadsbolag med fiberanslutning och är i kraft t.o.m. 31.8.2020. Erbjudandet förutsätter 24 månaders avtal. Efter den tidsbundna perioden fortsätter avtalet att vara i kraft tillsvidare enligt gällande tariff.

BESTÄLL

Öppningsavgift
45,00 €  
Fiberterminal/Modem 110,00 €   
Fiberterminal/Modem 139,00 €  I bolag med maxhastighet 300M
Fiberbredband och normalpris Maxhastighet Variationsintervall
Fiberbredband 500M - 54,90 €/mån
500/200 Mbit/s 350-500/140-200 Mbit/s
Fiberbredband 300M - 44,90 €/mån
300/100 Mbit/s 210-300/70-100 Mbit/s
Fiberbredband 100M - 36,90 €/mån
100/100 Mbit/s 70-100/70-100 Mbit/s
Fiberbredband 50M - 34,90 €/mån 50/50 Mbit/s 35-50/35-50 Mbit/s (Fiber, Ethernet)
    35-50/30-50 Mbit/s (VDSL2)
 

Det bästa sättet att bekanta sig med ett kanalpaket är naturligtvis genom ett erbjudande! Här hittar du alla aktuella kanalpaketserbjudanden.