Nyheter

13.10.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Ändrade öppettider fre 20 och 27 oktober

Fredagarna den 20 och 27 oktober öppnar vi först kl. 12.30 p.g.a. personalens första hjälp kurs.
Dessa dagar betjänar vi alltså kl. 12.30 - 16.00 både i Karis och Ekenäs.

 
 
06.10.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Havsdatakabeln kom i land i Hangö i går

PRESSMEDDELANDE

CINIAS NYA FÖRBINDELSE TILL HANGÖ FÖRENAR VÄSTRA NYLAND DIREKT TILL INTERNATIONELLA NÄT

Förgreningen till Hangö av Cinia Group Abs C-Lion1-havskabel mellan Finland och Tyskland skall snart färdigställas. Den nya förbindelsen ökar intresset mot västra Nyland gällande nya företagsmöjligheter och arbetsplatser. Företagen och kommunerna i Hangö- och Raseborgstrakten  avser att uppgradera området till en viktig knutpunkt för internationell datatrafik vid sidan av Frankfurt, Stockholm och Helsingfors. Landningen till Hangö kompletterar Cinias internationella nät med nya möjligheter av rutter.

“Anslutningen är viktig för västra Nyland eftersom den skapar bättre förutsättningar till att öka företagens konkurrenskraft och således även till viljan att etablera sig i området. Det är just det som vi önskar och längtar efter, därför att det gynnar utvecklingen ur flera perspektiv, till exempel i form av fler arbetsplatser”, konstaterar Raseborgs stadsdirektör Ragnar Lundqvist.

“En fiberförbindelse genom Hangö förbättrar väsentligt attraktiviteten av västra Nyland för företagen och medverkar märkbart till vår strävan att locka bland annat datacentraler till området”, säger Hangös stadsdirektör Denis Strandell.

“Utvecklingen av den digitala infrastrukturen gynnar hela regionens livskraft, och projekten behöver samarbete mellan kommunerna och näringslivet. Städerna Hangö och Raseborg har redan färdigplanerat områden lämpade för datacentraler, för att påskynda kommande etableringar. Till exempel är det gamla lagerområdet för importbilar i Hangö och Horsbäckområdet i Raseborg färdiga för branschens företag vad gäller markanvändningsplan, elförsörjning och toppmodernt fibernät“, konstaterar Eero Hettula, styrelseordförande för C-Fiber Hanko Ab.

“Kommunerna Hangö och Raseborg och näringslivet i regionen har tydligt tagit sig an möjligheterna som öppnas av Cinias internationella nät. Vårt mål är att erbjuda de snabbaste och säkraste dataförbindelserna och baserat på detta nya möjligheter för näringsverksamheten för företag och organisationer överallt i Finland. För oss bildar den nya anknytningen till en kompletterande rutt för huvudkabeln och en möjlighet att lägga upp trafik västerifrån mer direkt till C-Lion1-kabelsystemet. En andra ilandtagning innebär också förberedelser att trygga datatrafikens kontinuitet”, säger verkställande direktör för Cinia Group Ari-Jussi Knaapila.

bild5
Foto: Multifoto.fi

sjökabel

kabel
På bild vår VD Henrik Ekblom, Västra-Nylands handelskammarens VD samt C-Fiber Hanko Ab:s styrelseordförande Eero Hettula, vår tekniska direktör Patrik Gustafsson samt Ekenäs Energis VD Frank Hoverfelt.


Cinia Group erbjuder intelligenta nät-, system- och programtjänster samt säkra molntjänster, vilka avlägsnar betydelsen av avstånd och förbättrar funktionerna i världen. Ett starkt kunnande i ett kritiskt system samt ett över 10000 km stort optiskt fiberstamnät i Finland möjliggör en informationssäker it-infrastruktur åt företagen och en framtida molnbaserad verksamhetsomgivning. Cinia C-Lion1-havskabeln stärker Europas digitala inre marknad genom att erbjuda den kortaste och snabbaste rutten mellan Centraleuropa och norra Europa med idealiska förhållanden för datacentraler samt anslutningar till Asien och marknaderna i Östra Europa. Cinias expert-team utgörs av ca 200 personer. Tilläggsuppgifter www.cinia.fi.

C-Fiber Hanko är ett av städerna och av representanter för det lokala näringslivet i Hangö och Raseborg gemensamt ägt bolag. C-Fiber Hanko Ab har i samarbete med i huvudsak statsägda Cinia Group Ab avtalat om ett finansieringsupplägg, varmed en förgrening till Hangö av den statsägda havskabeln C-Lion 1 till Tyskland kan förverkligas. Bolaget har som målsättning att underlätta ilandtagningen av internationella datatrafikförbindelser till Hangö-Raseborg, och därmed göra området till en viktig internationell knutpunkt för datatrafik mellan bl.a. Frankfurt, Stockholm och Helsingfors samt för förbindelser norrut och österut. Som ett resultat av detta vill bolaget underlätta potentiella datacenter och annan dataintensiv industri att etablera sig i västra Nyland. www.c-fiber.fi

 
 
28.09.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

TotoTV syns fritt för alla kabel-tv-kunder i två veckor 2-15.10

TotoTV syns gratis 2-15.10 i vår kabel-tv-tjänst. Kanalen syns utan TV-kort på kanalplats 398. Om kanalen inte syns automatiskt, bör kanalerna sökas på nytt och vid behov återhämtas fabriksinställningarna.

TotoTV netti 600x300px

 
 
27.09.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Allt flere tv-kanaler kräver HD-utrustning

Kanalerna Disney Channel och Disney XD ändrar den 4 oktober sändningsformat till MPEG4.

För att se dessa kanaler även i fortsättningen behöver du en Cable Ready HD-mottagare, som länkas ihop med ditt TV-kort.
Läs mera om HD-utrustning och kortlänkning här.

 
 
05.09.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Fiberinfokvällar i september

Vad är optisk fiber? Egen och delad kapacitet? Behovet nu och i framtiden? 5G? Hur får jag fiber till min fastighet?

Allt detta och mycket annat berättar vi om på våra fiberinfokvällar, som nu i september ordnas på följande ställen med aktiva byaråd:
to 14.9 kl. 18 Folkets hus, Antskog
ons 20.9 kl. 18 Wallhalla, Barösund
to 21.9 kl. 18 Täkter Station

Lokala invånare och även alla andra är varmt välkomna!
Kaffe med dopp serveras.


Vi kommer gärna även annanstans och berättar om fiber. Är du färdig att samla ihop byabor / grannar, kontakta vår kundtjänst så kommer vi överens om fortsättningen.

 
 
25.08.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Även veckoslutets Formula är gratis för våra tv-kunder!

Bänkidrottarens drömveckoslut har börjat! Viasats sportkanaler är ju redan öppnade för gratis tittande och idag kl. 16 öppnas även C More Max. Du kan se på Formula, fotboll eller ishockey så mycket som du vill från fredag till söndagkväll på dessa kanaler:

C More Max (kanalplats 149)
C More Max HD (202)
Viasat Jääkiekko HD (498)
Viasat Jalkapallo HD (452)
Viasat Urheilu (460)
Viasat Urheilu HD (464)

Kanalerna syns gratis för alla våra kabel-tv-kunder, även utan TV-kort. För att se HD-kanalerna krävs Cable Ready HD-utrustning.

Tidigt på måndagmorgon slutar denna fina möjlighet, så skynda dig nu till tv-rutan!

C More F1 kuskit 2017

 
 

Sida 1 av 59

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

Ägarförmåner

 

Det lönar sig att äga Karis Telefons aktie!

 

Säkerställ vårt lokala ägande även i fortsättningen

 
Karis Telefon Ab © 2017 All rights reserved.
FO-nummer: 0202975-5
Planning & design: SydWeb