Nyheter

23.08.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Viasat Open Weekend 25.-28.8!

logo

Viasat öppnar tre sportkanaler för gratis tittande under veckoslutet 25.-28.8:
- Viasat Urheilu HD (kanalplats 464)
- Viasat Jalkapallo HD (452)
- Viasat Jääkiekko HD (498)
Kanalerna syns även utan TV-kort.

Kolla in veckoslutets program och njut av en sportig helg!

ohjelma

 

 
 
24.07.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Grävarbetens tider

Sommaren är grävarbetens tider både för oss och andra nätbyggare. Vi samarbetar bl.a. med Caruna och städerna alltid när det är vettigt. Till exempel på Brunkom Strandvägen i Pojo grävs det för tillfället ner både el- och fiberkablar. Yle Svenska skriver om projektet.

Det är oftast vårt fibernäts stamkablar som grävs ner i samarbete med Caruna. Huskablar och annan teknik till området byggs vanligen som ett skilt projekt i ett senare skede p.g.a. bl.a. tidtabellsmässiga utmaningar i samarbetsprojekt. Bor du nära såna här kablar och är intresserad av fiberanslutning till din fastighet, lönar det sig att anmäla ditt intresse här eller ringa oss. Då har vi möjlighet att kontakta dig när det går att ansluta sig till vårt fibernät.

För tillfället har vi samarbets- och egna projekt i gång bl.a. i Bäljars, Kila och Djupbäck i Karis, Österby i Ekenäs och Hangöby.

kaivuu

 
 
20.07.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Elbilarnas laddningsstation nu i bruk

Elbilarnas laddningsstation på Centralgatan är nu i bruk. Den hör till Virta`s laddningsnätverk, www.virta.fi.
Laddningen kostar 0,2 €/kWh. Alla elbilister är välkomna att ladda sina bilar från vår laddningspunkt!

elbil

 
 
13.07.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Andelsbanken Raseborg och Karis Telefon deltar i utbyggnaden av laddningsnätet för elbilar i regionen

Regeringens målsättning att öka antalet elbilar i Finland för att stöda en hållbar utveckling kräver gemensamma satsningar på lokalplan.

OP och Fortum bygger tillsammans på ca 80 orter hundra laddningsställen för elbilar runtom i Finland. Av dem är 4 st planerade vid Andelsbanken Raseborgs kontor, 2 st i Raseborg (Ekenäs och Karis), en i Hangö samt en i Kimito.

Att främja användningen av elbilar genom att erbjuda laddningstjänster är ett utmärkt sätt att verkställa vår samhälleliga roll på lokalplanet. Vi vill bidra till ökad elbilism och samtidigt göra användningen av elbilar enkel med nya tjänster, säger verkställande direktören Lars Björklöf på Andelsbanken Raseborg.
De nya laddningsstationerna som byggs i anslutning till Andelsbankens kontor, blir en del av nätverket Fortum Charge & Drive. Nätverket har i de nordiska länderna över 1200 laddningsställen, av vilka 450 är snabbladdningsstationer. För tillfället har Charge & Drive drygt 90 laddningsstationer i Finland, varav 35 st är snabbladdningsstationer.

Projektansvarig vid Andelsbanken Raseborg, Magnus Roth, berättar att varje laddningsstation består av två laddningspunkter, effekten är 2x22 kW eller 2x11 kW och planerandet av laddningsstationerna i anslutning till bankens kontor har inletts och byggandet påbörjas så fort som möjligt. Avsikten är att de ska stå till kundernas förfogande före slutet av året. Laddningsplatserna är fria att användas av alla.

Karis Telefon installerar som bäst sin första 22 kW laddningspunkt för allmänheten på Dalgatan 7 utanför sitt kontor i Karis. Laddningsstationen levereras av Ekenäs Energi som i egen regi redan byggt ut 4 laddningsstationer i Raseborg och Hangö. Alla laddningsstationer ingår i Virta-nätverket som är det största nätverket av offentliga laddningsstationer i Finland med totalt 250 laddningspunkter runt om i landet, från Hangö till Ivalo. Genom roaming-partners kan Virta-kunder ytterligare ladda sin bil vid över 5000 offentliga laddningsstationer i Europa.

I Karis Telefons strategi ingår att driva och utveckla verksamheten hållbart. Bolagets datacentraler vilka distribuerar såväl bredband, TV som telefon över fibernätet drivs med elektricitet producerat i Nordiska vattenkraftverk kombinerat med lokalt producerad solenergi. Utgående från samma strategi har bolaget nyligen beställt sin första helt elektriska bil och då känns det naturligt att även förse allmänheten med laddningsmöjlighet för sin elbil konstaterar Karis Telefons verkställande direktör Henrik Ekblom.

latauspiste

 
 
19.06.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Avvikande sommaröppettider i Ekenäs betjäningspunkt 26.6-11.8

Vår betjäningspunkt på Grönalundsgatan i Ekenäs betjänar mellan midsommar och skolstart (veckor 26-32) enligt följande:
måndagar kl. 11-17
tisdagar och fredagar kl. 11-16

Per telefon 019 278 480 når du hela sommaren våra kundrådgivare på måndagar kl. 9-17 och andra vardagar kl. 9-16. Vår betjäningspunkt i Karis (Dalgatan 7) har som normalt öppet måndagar kl. 11-17 och andra vardagar kl. 11-16.

Våra återförsäljare Tekniset och Gigantti betjänar i Ekenäs med bredare öppettider, från Tekniset kan man även låna testmodem.

 
 
12.06.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Viasat Viihde gratis under sommaren för beställare av Viasats sportpaket

Viasat sportpaketens beställare får titta på Viasat Viihde-kanalpaketets kanaler gratis under sommaren. Förmånen är i kraft t.o.m. slutet av juli för kunder som har något av följande sportpaketen: Viasat Urheilu, Viasat Golf, Viasat Jalkapallo, Viasat Jääkiekko.

 
 

Sida 1 av 58

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

Ägarförmåner

 

Det lönar sig att äga Karis Telefons aktie!

 

Säkerställ vårt lokala ägande även i fortsättningen

 
Karis Telefon Ab © 2017 All rights reserved.
FO-nummer: 0202975-5
Planning & design: SydWeb