Nyheter

29.11.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Flera fria HD-kanaler till vårt kabel-tv-nät i december

På måndagen 4.12. startar SUB HD - och AVA HD -kanalerna sändningarna i vårt kabel-tv-nät på kanalplatserna 26 och 33. Kanalerna syns fritt utan TV-kort. Samtidigt ändras även MTV3 HD på kanalplats 23 till en kanal, som syns utan TV-kort.

I och med de nya kanalerna flyttar NATIONAL GEOGRAPHIC HD från kanalplats 33 till plats 40. För att se denna kanal, krävs även i fortsättningen ett TV-kort.

Den avgiftsfria kanalen France24 blir en HD-kanal från och med den 12.12. Kanalen syns utan TV-kort på kanalplats 83.

För att du ska se kanalerna, kan du eventuellt hamna återhämta fabriksinställningarna och/eller göra en ny kanalsökning, beroende på din apparat. De nya kanalerna kommer på frekvens 402 Mhz.

För att se HD-kanaler i kabelnätet, behöver du en Cable Ready HD -TV eller digibox. Kontrollera på adressen http://www.testatutlaitteet.fi/ om dina apparater stöder HD-sändningar. De vanliga TV-sändningarna (SD) upphör i Finland senast år 2020 och redan nu finns många kanaler, som endas syns som HD.

 
 
23.11.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

E- och nätfakturor försenade

De räkningar som Karis Telefon Ab skickat som e-faktura eller nätfaktura med förfallodagen 30.11.2017 och 1.12.2017 syns i kundens nätbank försenat på grund av ett fel i bankens system. Banken försöker få räkningarna till nätbanken idag eller morgon.

Tack till de kunder som kontaktat oss och funderat efter sina e-fakturor.

 
 
21.11.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

500 megas Fiberbredband nu även till bostadsbolag!

Bostadsbolag med ett modernt fiber- eller ethernet-internnät kan nu beställa ett ännu snabbare Fiberbredband. Den maximala nedladdningshastigheten på det nya Fiberbredband 500M är 500 Mbit/s och uppladdningshastigheten är 200 Mbit/s.

Den nya hastigheten är även tillgänglig som tilläggshastighet till bolag som beställt Bolagsbredband och sanerat sitt interna nät.

500sve

 
 
21.11.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Prisändringar 1.1.2018

Följande månadsavgifter är i kraft fr.o.m. 1.1.2018.

Telefoni

  • Aktieanslutningens grundavgift 13,90 €/mån
  • Hyresanslutningens grundavgift 20,90 €/mån
  • Bredbandstelefon i samband med Fiberbredband 7,90 €/mån
  • Endast Bredbandstelefon (tillgänglig i bostadsbolag) 13,90 €/mån


Kabel-tv-anslutningar

  • Traditionell kabel-tv-ägoanslutning eller endast kabel-tv-anslutning i fibernätet (OptoWest) 6,10 €/mån
  • Traditionell kabel-tv-hyresanslutning 11,40 €/mån
  • Traditionell kabel-tv-anslutning i parhus 6,10 €/mån/lägenhet

Prisändringarna påverkar inte priset på kabel-tv-tjänsten som ingår i FiberHem-paketen.

Priserna är inkl. moms 24 %. Kunden har rätt att säga upp sitt avtal på grund av prisändringarna.

 
 
17.11.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Pressmeddelande 16.11.2017: Alla dagens och framtidens tjänster fungerar i fibernätet

Ett enormt byggnadsarbete för att ersätta kopparnätet med fiber är på sin slutraka, det gamla kopparnätets tjänster upphör 2018-2020

Karis Telefon har sedan 2008 förnyat sitt telenät till fiberbaserat, eftersom det gamla kopparnätets tidsera är förbi. Redan för tio år sedan såg man att bredbands- samt  tv- och underhållstjänsternas kapacitetsbehov kommer att växa så mycket, att tjänsterna kan förverkligas endast med fiber. ”Brytningen är betydande då den gamla tekniken kommer att gå till historien samtidigt med att företaget år 2020 firar 100 år. Utan att ta steget till att bli en fullfjädrad fiberoperatör hade vi inte haft förutsättningar att stöda hushållen, företagen och städerna på vårt verksamhetsområde att klara sig och hänga med i utvecklingen” konstaterar Karis Telefons verkställande direktör Henrik Ekblom.

De stabila och snabba förbindelser som myndigheterna siktar på att ha till alla hem och företag kan inte förverkligas utan fiber, och det är inte lönsamt eller ändamålsenligt att upprätthålla det gamla kopparnätet parallellt med det nya fibernätet. Det nya fibernätet är en förutsättning för att kunna använda moderna internetbaserade tjänster och är överlägset vad beträffar hastighet och funktionssäkerhet. Redan nu finns det på marknaden t.ex. spel och planeringsprogram baserade på virtuell och utökad verklighet (VR och AR) samt 4K-sändningar bland annat från Netflix. Idag är fiberanslutningar tillgängliga i stora delar av Karis Telefons verksamhetsområde, som sträcker sig från Hangö via Raseborg till Ingå. Det nya fibernätet kommer att betjäna områdets invånare långt in i framtiden.


Tidtabell för upphörande av tjänster via Karis Telefons kopparnät

Tjänsterna i det gamla kopparnätet stängs före utgången av år 2020 på hela verksamhetsområdet enligt bifogad karta. En del av Stenåker i Karis var det första området där tjänsterna i det gamla kopparnätet upphörde i fjol. Därtill har enskilda linjer redan avvecklats på glesbygden.

Följande områden där de gamla koppartjänsterna avvecklas är Grundsjö, södra delen av Mjölbolsta, Finby och Malmkulla. På dessa områden stängs tjänsterna om ca ett år. Kunderna på varje område informeras noggrannare om kopparnätets avveckling ännu skilt.


De sista traditionella trådtelefonerna tystnar i Karis, Fiskars, Pojo och Snappertuna år 2020

Trådtelefon-, bredbands- (ADSL) och kabel-tv-tjänster förmedlade via kopparnätet avvecklas enligt den angivna tidtabellen. På områden med tillgång till fiber levereras bredbands-, kabel-tv- och bredbandstelefontjänster via fibernätet såväl till egnahemshus-, bostadsbolagsinvånare som företag.


Tilläggsuppgifter:
Henrik Ekblom, VD, 044 744 0420
Patrik Gustafsson, teknisk direktör, 044 744 0438

cu-karta

 
 
16.11.2017
PDF Skriv ut Skicka sidan

Gamla kopparnätets tjänster upphör 2018–2020

Ersättande tjänster kan beställas via fiber på nästan alla områden

Varför upphör kopparnätets tjänster?
Vi på Karis Telefon Ab har sedan år 2008 byggt nytt fibernät på områden där det i förhållande till befolkningsmängden är lönsamt och geografiskt möjligt. I dagens läge är det möjligt att beställa fiberanslutning på stora delar av vårt verksamhetsområde, som sträcker sig från Hangö via Raseborg till Ingå.
Det gamla kopparnätet avvecklas gradvis för kablarna i nätet är föråldrade och nätets teknik klarar inte av den kapacitet som dagens och framtidens dataöverföringsbehov ställer på nätet. Det är inte lönsamt eller ändamålsenligt att upprätthålla det gamla kopparnätet parallellt med det moderna fibernätet.
Det nya fibernätet är en förutsättning för att kunna använda moderna internetbaserade tjänster och är överlägset vad beträffar hastighet och funktionssäkerhet. Det kommer att betjäna områdets invånare långt in i framtiden.

Tidtabell för upphörande av tjänster via kopparnätet

Tjänsterna i det gamla kopparnätet stängs före utgången av år 2020 på hela verksamhetsområdet enligt bifogad karta. Under slutet av år 2017 publicerar vi tidtabellen enligt vilken det gamla nätets tjänster kommer att upphöra före utgången av år 2020. En del av Stenåker i Karis var det första området där tjänsterna i det gamla kopparnätet upphörde i fjol. Därtill har enskilda linjer redan avvecklats på glesbygden.
De följande områden där de gamla koppartjänsterna avvecklas är Grundsjö, södra delen av Mjölbolsta, KTV och Malmkulla. På dessa områden stängs de gamla koppartjänsterna om ca ett år. Kunderna på varje område informeras noggrannare om kopparnätets avveckling ännu skilt.

Vilka tjänster i det gamla kopparnätet berörs?
Trådtelefon-, bredbands- (ADSL) och kabel-tv-tjänsterna i det gamla kopparnätet upphör enligt den fastställda tidtabellen.

Hur beställer jag nya tjänster som ersätter de som upphör?
På områden med tillgång till fiber kan du beställa fiberanslutning samt bredbands-, kabel-tv- och bredbandstelefonstjänster, som levereras via fibernätet. Kolla genast tillgängligheten till fiber på din adress i vår kundbetjäning eller på www.fiberhem.fi/tillganglighet och beställ eller gör en intresseanmälan!

Om du har frågor angående tjänsternas avveckling i det gamla kopparnätet, vänligen kontakta vår kundbetjäning.

cu-karta

 
 

Sida 1 av 61

<< Första < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista >>

Ägarförmåner

 

Det lönar sig att äga Karis Telefons aktie!

 

Säkerställ vårt lokala ägande även i fortsättningen

 
Karis Telefon Ab © 2017 All rights reserved.
FO-nummer: 0202975-5
Planning & design: SydWeb