Från och med måndag 16.3 fokuserar vi på att betjäna våra kunder per telefon och via våra elektroniska kanaler samt begränsar hembesök.

Vi håller kundbetjäningspunkternas dörrar stängda tillsvidare och betjänar personligen endast vid oundvikliga tillfällen. Ring oss alltså först, så kommer vi vid behov överens om ett besök vid kundbetjäningspunkten. Även våra företagsförsäljare sköter kundkontakterna per telefon samt elektroniska kanaler, och kundtillfällen vi planerat för våren är inhiberade.

Montörerna fortsätter installera fiberanslutningar enligt överenskomna tidtabeller, men kom ihåg att hålla dig på tillräckligt avstånd från montören som kommer hem till dig. Övriga hembesök görs om det är fråga om en felsituation där besöket inte går att skjuta framåt. Vi vill påpeka att speciellt äldre personer noggrannt bör överväga om hembesöket verkligen är nödvändigt. Kom ihåg att ringa kundtjänsten och annullera ett redan bokat hembesök ifall du blir sjuk eller bara annars känner dig osäker. Montören kontaktar dig senare på nytt för att komma överens om en ny tid.

Med dessa förberedande åtgärder strävar vi efter att säkra kundernas förbindelser samt tjänsternas underhåll och funktionalitet även vid eskalering av virussituationen. Vi vill även förhindra spridningen av coronaviruset vidare. Flera av våra kunder har nu redan övergått till att huvudsakligen jobba på distans och vi förväntar oss att mängden ännu ökar, så fördelen med ett pålitligt och fungerande fibernät är nu ännu mera uppenbar.

Här hittar du våra kontaktuppgifter