Valokuitua kunnan manneralueen asukkaille

Kuituverkkomme on laajentunut Inkoossa vauhdilla viime vuosina. Jo aiemmin kuituverkkoa on rakennettu lähes kaikilla kuntakeskuksen asuinalueilla (mm. Ritomten, Betesmarken, Dal, Katajanokka, Haga) sekä mm. Degerbyssä, Fagervik-Barölandet- sekä Torp-Inkoon asema-Västankvarn-alueilla sekä kunnan kaavoittamille uusille tonteille. Näiden jälkeen kuituverkkoamme laajenettiin Pohjois-Inkoossa Västanby-Linkulla alueella ja Suurkirkontie-alueella. 

TILAA LIITTYMÄSI 

 

Vihreää valoa valokuidulle koko Inkoon kunnan manneralueelle

Inkoon kunta teki aloitteen EU-tukiprojektista. Sen tavoitteena on tarjota kuituverkkoa Inkoon manneralueelle niiltä osin, joille kuituverkkoa ei vielä ole rakennettu tai joille verkko todennäköisesti ei markkinaehtoisesti toteutuisi.

Projekti toteutetaan 2024-2025.

LUE LISÄÄ PROJEKTISTA 

  

Taloyhtiöiden ja yritysten liittymät rakennetaan ja toimitetaan tilausten perusteella
Kysy tarjousta: Taloyhtiöt | Yritykset

Inkoo voi nousta digikunnaksi

Olemme vuodesta 2008 lähtien rakentaneet kuituverkkoa Raaseporissa ja Hangossa koteihin ja Hangon ja Helsingin alueella yrityksiin. Kuituverkkoa laajennetaan parhaillaan Inkoossa, Siuntiossa ja Kirkkonummella. Kartoitamme jatkuvasti inkoolaisten kiinnostusta sekä uusia rakennusalueita tuleville vuosille. 

Viestintäviraston tilaston mukaan Inkoo on pahasti perässä esim. Raaseporia ja Lohjaa nopeiden kiinteiden yhteyksien saatavuudessa. Nopeat ja toimintavarmat kuitupohjaiset tietoliikenneyhteydet ovat tärkeä kasvun lähde ja kunnan tulevaisuuden turvaaja. Ne mahdollistavat etätyöskentelyn, yrittämisen sekä kaikki hyöty- ja viihdepalvelut yhä digitalisoituvassa yhteiskunnassamme. Myöskään toimivaa 5G-verkkoa ei alueelle voida rakentaa ilman kunnollista kuidun muodostamaa ”juuristoa”. Etenkin 5G-signaalin hyvä kuuluvuus sisätiloissa edellyttää kuitua kiinteistölle asti.

 

Miksi valokuitu?

Etätyö sujuu tehokkaasti samaan aikaan, kun muu perhe striimaa ja pelaa netissä. 

  • Luotettava, nopea ja edullinen netti koko perheen tarpeisiin.

  • Sujuva yhteys kaikkiin maailman verkkopalveluihin, kuidulla striimit ei lagaa.

  • Helpottaa arkea, lisää asumismukavuutta ja nostaa kotisi arvoa.

  • Kertainvestoinnilla rajattomasti kapasiteettia myös tulevaisuuden tarpeisiin.

  • Ylivoimainen vaihtoehto myös kaikille tuleville mobiilisukupolville.

  • Kaapeli-tv ja maksukanavat halutessasi lisäpalveluna.