Myynti käynnissä tämän vuoden rakennusalueilla.  

Talven 2020 aikana myymme kuituliittymiä Länsiväylän ja Bastubackantien varsilla, Barölandetilla (Västra), Orslandetilla sekä Torp-Storgård-Brännbollstad-Myrans-alueella valtatie 51:n pohjoispuolella. Nämä alueet kuidutetaan tulevalla kaivuukaudella, kunhan tilaajia saadaan kasaan riittävästi. Toimitukset ovat parhaillaan käynnissä Västankvarn-Tallbacka-Gumböle-alueella, jossa runkokaapelit kaivettiin maahan viime vuonna yhteistyössä Carunan kanssa. Myyntiä hoitaa pääasiassa kuituedustajamme Daniel Kawecki (puh. 044 740 4774), mutta voit toki tilata liittymäsi myös yllä olevan saatavuushaun kautta tai palvelupisteissämme.

Viime vuonna uutta verkkoa rakennettiin myös Pelto- ja Niittytielle, Bastubackantielle, Käenpolulle ja Satakielenpolulle, Pikkunummelle,Torpantielle ja Bollstantielle sekä Tähteläntien alkupäähän (ml. Kiveläntie). Jo aiemmin kuituverkkoa on rakennettu Degerbyssä, Barölandetilla, Grönkullantien, Betesmarkenin ja Söderkullan-Fagervikin alueilla sekä kunnan kaavoittamille uusille tonteille. Näiden alueiden asukkaat voivat edelleen tilata meiltä liittymiä. Tarkista liittymän hinta ja saatavuus sivun ylälaidan hausta. 

Myös inkoolaisia asuntoyhtiöitä on kytketty kuituverkkoomme ja toimitamme liittymät yhtiöille koko Inkoon alueella. Pyytäkää rohkeasti tarjousta taloyhtiömyynnistämme!

Sijaitseeko kiinteistösi Itä-Inkoon vesiosuuskunnan alueella? Lue lisää valokuidusta Degerbyhyn.

Inkoolla mahdollisuus nousta digikunnaksi - kartoitamme inkoolaisten kiinnostusta sekä uusia kuituverkon rakennusalueita.

Olemme jo kymmenen vuotta rakentaneet kuituverkkoa Raaseporissa ja Hangossa koteihin ja Hangon ja Helsingin alueella yrityksiin. Nyt kartoitamme inkoolaisten kiinnostusta sekä uusia rakennusalueita tuleville vuosille. Suunnittelemme kuituverkkomme laajentamista edelleen Inkoossa ja myös Siuntioon nyt kun vanhojen toiminta-alueiden taajamat ja pitkälti haja-asutusalueitakin alkaa olla verkon piirissä.

Viestintäviraston tilaston mukaan Inkoo on pahasti perässä esim. Raaseporia ja Lohjaa nopeiden kiinteiden yhteyksien saatavuudessa (Inkoo 27 %, Raasepori 64 % ja Lohja 73 %, lähde: Viestintävirasto). Inkoolaisille tarjotaan mahdollisuutta nousta Suomen kuntien huippukastiin kiinteiden yhteyksien saatavuudessa. Nopeat ja toimintavarmat kuitupohjaiset tietoliikenneyhteydet ovat tärkeä kasvun lähde ja kunnan tulevaisuuden turvaaja. Ne mahdollistavat etätyöskentelyn, yrittämisen sekä kaikki hyöty- ja viihdepalvelut, esim. terveyspalvelut, yhä digitalisoituvassa yhteiskunnassamme. Myöskään toimivaa 5G-verkkoa ei alueelle voida rakentaa ilman kunnollista kuidun muodostamaa ”juuristoa”. Etenkin 5G-signaalin hyvä kuuluvuus sisätiloissa edellyttää kuitua kiinteistölle asti.

Jatkamme projektia edelleen tulevina vuosina ja on erittäin tärkeää, että ilmoitat kiinnostuksestasi. Uudet myynti- ja rakennusalueet valitaan asukkaiden kiinnostuksen perusteella.

Tästä voit vielä lukea Inkoon kunnan vierailusta luonamme lokakuun 2018 lopulla.
Inkoon kunnan tiedote 

Miksi valokuitu? 

Valokuitu takaa vakaan ja turvallisen tietoliikenneyhteyden, mikä helpottaa arkea ja tuo laatua vapaa-aikaan, sekä yritystoimintaan. Keskeisin syy on vakaa ja lähes äärettömän nopea siirtokapasiteetti, jonka valokuitu tarjoaa. 

Valokuituyhteys on luotettava, eikä siinä ole ruuhkautumisen vaaraa. Yhteyden laatu ei myöskään heikkene etäisyyden kasvaessa. Kuituliittymän kautta voi käyttää kaikkia saatavilla olevia sähköisiä palveluita nyt ja tulevaisuudessa. Se korvaa nykyiset ADSL-laajakaistat, mokkulat, tv-antennit, satelliitti-tv-palvelut, lankapuhelimet jne. 

Valokuitu tai valokaapeli on kaapelityyppi, jossa sähköisen pulssin sijaan käytetään optista valoa tiedonsiirtoon. Se on niin lähetys- kuin lataussuuntaankin nopea ja ruuhkaton tietoliikennekanava.

Lue lisää kampanjasivustolta: www.suomitarvitseekuitua.fi

Mitä teen seuraavaksi? 

Voit kysyä lisätietoja ja ilmoittaa kiinnostuksesi puhelimitse numeroon 019 278 480 tai yllä olevassa osoitehaussa. Olet myös erittäin tervetullut käymän palvelupisteessämme Karjaan Laaksokadulla tai Tammisaaren Koivuniemenkadulla. 

Tärkeää on tässä vaiheessa ilmoittaa meille yhteystietosi, jotta saamme sinuun yhteyttä, kun projekti etenee ja pystymme kertomaan tarkemmasta aikataulusta.

Muutamia optisen kuidun etuja: 

  • Häiriötön ja nopea internetyhteys, joka sopii esimerkiksi etätyöskentelyyn, verkkopelaamiseen tai tv:n katseluun verkossa. Nopeudet tänään 1 Gbit/s, verkon kapasiteetti skaalattavissa tulevaisuuden moninkertaisiin tarpeisiin.  
  • Naapureiden netin käyttö ei vaikuta oman liittymäsi toimintaan. Kuituliittymämme kautta saat laajakaistan ja erittäin laajan kaapeli-tv-tarjonnan paikalliselta operaattoriltasi. Halutessasi voit tilata myös Laajakaistapuhelimen vanhalla lankapuhelinnumerollasi. 
  • Kaapeli-tv:n ansiosta voit korvata kuidulla myös tulevan antenniverkon T2-siirtymän vaatimat antenni- ja laiteinvestoinnit.
  • Saat yhteyden meihin helposti ja palvelemme sinua sujuvasti molemmilla kotimaisilla! 
  • Kuituliittymä nostaa kiinteistösi arvoa ja tarjoaa sujuvan yhteyden kaikkiin maailman verkkopalveluihin.