Sivulta löytyy


Kysymykset ja vastaukset kaapelitelevisiosta

Voinko käyttää vanhaa televisiota ja digiboxia vielä, kun katson kaapelitelevisiota kuidun kautta?

Mikäli sinulla jo aiemmin on ollut kaapeli-tv, voit käyttää samoja laitteita. Mikäli olet katsonut televisiota antenin, satelliitin tai muun järjestelmän kautta, pitää sinun tarkistaa, että laitteesi tukevat kaapeli-tv-signaalia (DVB-C). Voit tehdä sen osoitteessa www.testatutlaitteet.fi.

Tarvitsenko tiettyjä laitteita voidakseni katsoa maksukanavianne?

Maksukanavien katsomista varten tarvitset tv-kortin, jonka saat palvelupisteistämme tai jälleenmyyjiltämme. TV-kortti laitetaan joko korttipaikalliseen digiboxiin tai kortinlukijaan. Kortinlukijoita voi ostaa asiakaspalvelusta tai jälleenmyyjiltämme.

Huomaathan myös, että HD-kanavien katselemiseen tarvitset Cable Ready HD merkityn vastaanottimen, jonka numero linkitetään yhteen TV-korttisi kanssa. Sopimusehdoissamme edellytämme asiakkailta HD-vastaanotinta, sillä ilman sitä emme voi taata kanavien näkyvyyttä nyt tai jatkossa. Yhä useammat kanavat vaativat HD-laitteistoa signaalien muuttuessa teräväpiirto- tai MPEG4-muotoon.

Mitä kanavia näen kaapeli-tv-palvelussa ilman TV-korttia?

Tällä hetkellä peruskanavia on noin 20.

Pitääkö nettiyhteys olla nopea, jotta kaapeli-tv näkyy?

Ei, nettiyhteyden nopeus ei vaikuta kaapeli-tv-palveuumme. Television katselu ei myöskään hidasta nettiyhteyttäsi.

Miten toimin, jolleivat palvelut toimi kunnolla?

Palveluiden ollessa poikki tai muuten viallisia, lue ensin yleisimmät ongelmat ja ratkaisut. Tämän jälkeen voit tehdä vikailmoituksen joko puhelimitse tai netissä. Asiakasneuvontamme vastaa palveluitamme koskeviin kysymyksiin. 

Kysymykset ja vastaukset KTV Premiumista

Kuka voi tilata palvelun?

Kun tilaat KTV Premium -palvelun, sinulla tulee olla käyttöoikeus Karjaan Puhelimen kaapeli-TV-palveluun, joko suoraan omalla sopimuksella tai epäsuorasti, kuten taloyhtiön kautta.

Palvelua tarjotaan vain yksityishenkilöille, ei yritykselle tai muulle juridiselle henkilölle. Juridinen henkilö voi kuitenkin toimia palvelun maksajana.

Mitä tarvitsen pystyäkseni käyttämään KTV Premiumia?

KTV Premium -palvelun lisäksi tarvitset vain nettiyhteyden, äly-TV:n ja/tai mobiililaitteen, johon asennat IPTV-sovelluksen.

Jos sinulla ei ole äly-TV:tä, mutta haluat nähdä kanavat TV-ruudun kautta, tarvitset erikseen myytävän IPTV-boxin.

Näin käytät palvelua Android-älytelevisiossasi

Lataa IPTV-sovellus älytelevisiosi Google Play-kaupasta. Televisiossa tulee olla Android-käyttöjärjestelmä. Hae: Ålcom IPTV.

Käyttöönottotilanteessa kirjaudut käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jotka olet saanut asiakaspalvelustamme.

Kuinka asennan oikean sovelluksen Android-älytelevisioon?

 1. Käynnistä telkkari.
 2. Vieritä Android TV:n aloitusnäyttöä alaspäin Sovellukset-kohtaan asti.
 3. Valitse Google Play Kauppa ‑sovellus .
 4. Hae sovelluksia ja pelejä, kirjoita: Ålcom IPTV ja hae.
 5. Asenna sovellus seuraamalla ohjeita näytöllä.
 6. Muistathan kiinnittää sovelluksen aloitusnäyttöön, jotta löydät sen helposti. 


Sovelluksen julkaisija on Ålands Telekommunikation Ab.

Palvelu toimii näissä älytelevisioissa

Palvelu toimii Android-älytelevisioissa (esim. Philips ja Sony), Samsung Tizen 2016-2022 älytelevisioissa, LG webOS 2016-2022 älytelevisioissa. 

Kaikkien laitteiden tukea ei voida varmistaa. 

Tarvitsenko nopean nettiyhteyden, jotta KTV Premium toimii hyvin?

Palvelu toimitetaan nettiyhteytesi kautta, mikä tarkoittaa palvelun käyttävän osan nettiyhteytesi suorituskyvystä.

Palvelu edellyttää 10 Mbit/s mutta parhaan katselukokemuksen saamiseksi suosittelemme 100 Mbit/s nopeutta.

Mikä on kaapeli-TV:n ja KTV Premiumin ero?

Asuinkiinteistöillä on usein kaapeli-TV-liittymä. Antennikaapelin avulla voi siten talossa tai asunnossa nähdä kaapeli-TV:n peruskanavat. Jos tämän lisäksi hankkii tv-kortin, saa nähtäväksi joitakin lisäkanavia. TV-korttiin voi tilata maksukanavapaketteja.

KTV Premium on lisäpalvelu kaapeli-TV:n katsojille. Edulliseen kuukausihintaan voit ottaa kanavat mukaan reissuun. Et ole siten sidottu kiinteistöön, vaan voit minkä tahansa nettiyhteyden avulla nähdä kanavat äly-TV:ssä tai mobiililaitteessa.

KTV Premiumissa on peruskanavia ja lisäkanavia, jotka vastaavat kaapeli-TV-palvelun korttikanavia. Jos tv-kortilla on maksukanavia, avataan lisämaksutta vastaavat kanavat myös KTV Premiumissa (huomioittehan etteivät kaikki maksukanavapaketit ole saatavilla).

Mikä on IPTV:n ja KTV Premiumin ero?

IPTV on erillinen televisiopalvelu, kun taas KTV Premium on lisäpalvelu kaapeli-TV:n katsojille.

IPTV:n kautta valitset haluamasi peruspaketin, KTV Premiumissa näet ne kanavat, jotka vastaavat kaapeli-TV:n peruskanavia ja tv-kortin kanavia.
IPTV-palvelussa voit tilata maksukanavapaketteja. KTV Premiumissa maksukanavia ei tilata erikseen, vaan sitä kautta nähdään samat maksukanavat, joista jo maksetaan kaapeli-tv-palvelussa.

Useampi käyttäjä voi käyttää IPTV-palvelua samanaikaisesti, verrattuna KTV Premiumiin. Muutoin palvelut toimivat samanlaisesti, esimerkiksi käytetään samaa sovellusta sisäänkirjautumiseen ja palvelut toimivat samoissa TV-laitteissa.

Kuinka moni voi käyttää palvelua samanaikaisesti?

Samanaikaisesti voit katsoa KTV Premiumia kahdesta äly-TV:stä ja yhdestä mobiililaitteesta.

Voit kuitenkin rekisteröidä KTV Premiumin kaikkiin talouden äly-TV- ja mobiililaitteisiin.

Live TV

Live TV-kanavat näkyvät HD-muodossa.

Teknisistä siirtoteiden viiveiden takia, Live TV on noin 30 sekuntia jäljessä verrattuna esim. Kaapeli-TV:n livelähetyksiin.

Kaikki kaapeli-TV:n kanavat eivät ole katsottavissa KTV Premiumissa. Lisäksi mobiililaitteiden Live TV on tarjonnaltaan suppeampi kuin äly-TV.

 • Peruskanavat: Yle TV1, Yle TV2, MTV3, Nelonen, Yle Teema & Fem, MTV Sub, TV5, Liv, Jim, Kutonen, TLC, Star Channel, MTV AVA, Nelonen Hero, Frii, National Geographic, Taivas TV7, Onni TV

 • Lisäkanavat: V sport+ Suomi, Love Nature, Viasat Explore, Viasat History, Viasat Nature, TRT World, France 24, Bonuskanava

Spin-lisäpalvelu

Spin-lisäpalvelu mahdollistaa nauhoitukset. Niillä kanavilla, joilla on kanavalistassa merkintä 6 kk voit tallentaa ohjelmia verkkoarkistoosi, jossa ne säilyvät puoli vuotta.

Voit myös tauottaa ja käynnistää uudelleen live-ohjelmia.

Sarjatallennuksen avulla tallennat automaattisesti yhden kanavan kaikki samannimiset ohjelmat.

Tekijänoikeudellisista syistä kanavilta Nelonen, Liv, Jim ja Hero otetut tallenteet säilyvät arkistossasi vain viikon.

Mitä ReTV on?

ReTV sisältyy automaattisesti KTV Premiumiin. ReTV-palvelu tallentaa automaattisesti tv-ohjelmia seitsemän viimeisimmän päivän ajalta, jolloin voit nähdä näiden päivien aikana menneet ohjelmat.

ReTV-palvelu on aktiivinen tietyillä kanavilla, jotka on kanavalistassa merkitty ReTV- merkinnällä.

Mikä ohjelmakirjasto on?

Lisäominaisuus heille, jotka tilaavat MTV Katsomo- tai V-kanavapakettia. Sisältö koostuu kanavilta lähetetyistä ohjelmista.

Miten lisään kanavapaketteja?

Asiakaspalvelu aktivoi samat maksukanavapaketit, jotka jo tilaat kaapeli-tv:n kautta. Huomioi, etteivät kaikki kanavapaketit ole saatavilla.

Mitä kanavapaketteja voi katsella KTV Premiumissa?

Osa tv-kortille tilattavissa olevista kanavapaketeista on katsottavissa myös KTV Premiumin kautta ilman lisämaksua. Huomioittehan, että kanavavalikoima voi olla suppeampi mobiililaitteilla.

KTV Premiumin tuetut kanavapaketit:

 • Svenska
 • Discovery
 • V premium
 • V sport golf
 • V series & film
 • MTV Katsomo+ ja kanavapaketti viihde ja urheilu
 • MTV Katsomo+ ja kanavapaketti viihde


Lue lisää kanavapaketeista ja sisällöistä täältä.

Voinko nauhoittaa Svenska-paketin kanavia?

Tarvitset Spin-lisäpalvelun, jotta pystyt nauhoittamaan ohjelmia. Ruotsin kanavista ainoa, jota voi nauhoittaa, on Godare (kanavapaikka 48). Nauhoitus säilyy arkistossasi puoli vuotta.

Muita Ruotsin kanavia ei tällä hetkellä voi nauhoittaa. Tätä on toki toivottu, ja on työn alla. Ilmoitamme asiakkaillemme heti, kun/jos nauhoitus mahdollistetaan.

Näenkö Svenska-paketin kanavia mobiilissa?

Mobiili-IPTV -lisäpalvelulla näet kanavat SVT1, SVT2, TV4, SVTB/24, Kunskapskanalen ja Godare myös mobiilissa tai tabletilla. Pystyt katselemaan telkkaria vaikka purjeveneelläsi, kunhan sinulla on pääsy nettiin. 

Muita Ruotsin kanavia ei tällä hetkellä näy mobiilissa. Tätä on toki toivottu, ja on työn alla. Ilmoitamme asiakkaillemme heti, kun/jos Mobiili-IPTV mahdollistetaan myös näille kanaville.

Onko teksti-TV:tä?

Ei ole.

Aluerajoitukset

KTV Premium on käytettävissä Suomen lisäksi, myös muualla EU/ETA -alueella.

Muut rajoitukset

KTV Premium on tarkoitettu asiakkaan tai asiakkaan kotitalouden henkilökohtaiseen, yksityiseen ja ei-kaupalliseen käyttöön. Asiakkaan tulee käyttää palvelua Karjaan Puhelimen antamien ohjeiden mukaisesti.

Asiakas ei saa kopioida tai myydä edelleen KTV Premiumin kautta saatavilla olevia sisältöjä, eikä muulla tavoin hyödyntää niitä kaupallisesti tai muulla tavalla, joka loukkaa muiden oikeuksia, esimerkiksi tekijänoikeuksia tai muita immateriaalioikeuksia. Palvelun sisältöä ei saa käyttää julkiseen esittämiseen eikä jakamiseen yleisölle.

Lue Karjaan Puhelimen sopimusehdot

Kysymykset ja vastaukset IPTV-palvelusta

Mitä tarvitsen, jotta pystyn käyttämään IPTV:tä?

Jos sinulla on älytelevisio, tarvitset vain peruspakettitilauksen. Jollei sinulla ole älytelkkaria, tarvitset peruspaketin ja IPTV-boksin.

Palvelu edellyttää, että olet laajakaista-asiakkaamme. IPTV-palvelu toimitetaan kuituliittymäsi kautta, joten palvelu tulee käyttämään osan nettiyhteytesi tarjoamasta kapasiteetista.

Kuinka asennan IPTV-sovelluksen Android-älytelevisioon?

 1. Käynnistä telkkari.
 2. Vieritä Android TV:n aloitusnäyttöä alaspäin Sovellukset-kohtaan asti.
 3. Valitse Google Play Kauppa ‑sovellus .
 4. Hae sovelluksia ja pelejä, kirjoita: Ålcom IPTV ja hae.
 5. Asenna sovellus seuraamalla ohjeita näytöllä.
 6. Muistathan kiinnittää sovelluksen aloitusnäyttöön, jotta löydät sen helposti. 

Näin käytät palvelua Android-älytelevisiossasi

Lataa IPTV-sovellus älytelevisiosi Google Play-kaupasta. Televisiossa tulee olla Android-käyttöjärjestelmä. Hae: Ålcom IPTV.

Käyttöönottotilanteessa kirjaudut käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jotka olet saanut asiakaspalvelustamme.

Palvelu toimii näissä älytelevisioissa

Palvelu toimii Android-älytelevisioissa (esim. Philips ja Sony), Samsung Tizen 2016-2022 älytelevisioissa, LG webOS 2016-2022 älytelevisioissa. 

Kaikkien laitteiden tukea ei voida varmistaa. 

Tarvitsenko tiettyjä laitteita voidakseni käyttää IPTV-palvelua?

Voit käyttää palvelua älytelevisiosi sovelluksessa. Jos sinulla ei ole älytelevisiota, tarvitset IPTV-boksin, jotta palvelu toimii.

Jos valitset Mobiili-IPTV-lisäpalvelun, tarvitset älypuhelimen tai tabletin.

Pitääkö nettiyhteys olla nopea, jotta IPTV näkyy?

IPTV-palvelu toimitetaan kuituliittymäsi kautta, joten palvelu tulee käyttämään osan nettiyhteytesi tarjoamasta kapasiteetistä. Jos haluaa varmistaa, että kaikki (netissä pelaaminen, etätyöskentely ja tv-katselu) toimii sujuvasti yhtä aikaa, suosittelemme että valitset vähintään 100 Mbit/s nopeuden.

Voiko IPTV:tä katsoa useammassa huoneessa yhtäaikaisesti?

IPTV:tä voi katsoa useammassa huoneessa yhtäaikaisesti. Tarvitset jokaiseen huoneeseen älytelevision joka toimii IPTV-sovelluksella, tai jokaiseen televisioon erillisen IPTV-boksin, jonka lisäksi tarvitset riittävän kaistaleveyden, eli kuvan ja äänen kuljettamiseen useampaan huoneeseen tarvitaan tarpeeksi nopea laajakaista.

Miten lisään kanavapaketteja?

Voit tilata maksukanavia tilauslomakkeen kautta. 

Mitkä ovat IPTV:n edut kaapelitelevisioon verrattuna?

 • Yhdellä IPTV-tilauksella voit kirjautua jokaiseen kodin älytelkkariin. Maksat siis kanavistasi kerran, mutta voit katsella niitä monesta ruudusta.
  Kun tilaat maksukanavia kaapelitelevisioon, tarvitset tv-kortin, mutta jos haluat nähdä samat kanavat toisessa telkkarissa, tarvitset rinnakkaistilauksen rinnakkaiskorttiin.
  Heille, joilla on monta telkkaria, IPTV on nopeasti halvempi vaihtoehto.

 • IPTV:n voit ottaa mukaan, vaikka mökille.
  Kaapelitelkkarin tv-kortin ja kortinlukijan voit ottaa mukaasi niihin talouksiin, jotka ovat kytkettyjä Karjaan Puhelimen kaapeli-tv-verkkoon.

 • IPTV:n voit räätälöidä omien tarpeiden mukaisesti. Jos esimerkiksi haluat katsella tv-kanavia puhelimessa, voit hankkia Mobiili-IPTV-lisäpalvelun.
  Kaapeli-tv-kanavia ei voi katsella mobiilissa.


Esimerkki: kotona sinulla on kaksi älytelkkaria sekä näyttö. Mökillä sinulla on vanha telkkari. Hankit IPTV-boksin kotona olevaan näyttöön. Voit kirjautua samoilla tunnuksilla ja katsoa kanavia kolmessa ruudussa kotona. Kun lähdet mökille, otat IPTV-boksin mukaasi, yhdistät sen nettiin (voit käyttää puhelimen hotspottia) ja kytket sen mökin vanhaan telkkariin. Tällöin et tarvitse erillistä kanavapakettitilausta (esim. antenni-tv) mökillä, vaan näet samat kanavat kuin kotona.

Saisinko lyhyen selityksen kaikista IPTV-käsitteistä?

 • IPTV on lyhennys sanoista Internet Protocol television ja tarkoittaa televisiota, joka toimitetaan netin kautta.

 • Mobiili-IPTV = lisäpalvelu, joka antaa oikeuden katsoa tv-kanavia mobiilissa/tabletissa.

 • ReTV = ohjelmakirjasto, jossa voit katsella viikon sisällä jo lähetettyjä ohjelmia.

 • Spin+ = lisäpalvelu, joka mahdollistaa nauhoituksen ja ohjelmien uudelleenaloituksen.

 • Peruspaketti = Voit valita kolmen peruspaketin välillä. Näihin kuuluu mm. tavallisimmat kotimaiset kanavat. Nämä ovat tilauksesi perusta. Voit tilata lisäpaketteja ja lisäpalveluita, mutta IPTV-palvelu edellyttää, että sinulla on voimassa oleva peruspakettitilaus. Peruspakettia voi verrata kaapeli-tv-palveluun ja siihen sisältyviin peruskanaviin.

 • Lisäpaketti = Lisäpaketit ovat maksukanavapaketit, jotka ovat tilattavissa, kun sinulla on peruspaketti.

Mikä on IPTV:n ja kaapeli-tv:n hintaero?

IPTV:n hinta on alk. 9,90 €/kk jolloin voit katsella samoja kanavia kodin jokaisessa älytelkkarissa. Maksamatta yhtään lisää, voit myös kirjauta älytelkkariin mökillä. Jos tilaat maksukanavapaketin, näet tilatut kanavat jokaisessa älytelkkarissasi.

Kaapeli-tv:n hinta on 5,20 €/kk/talous, jolloin voit katsella peruskanavia kodin jokaisessa telkkarissa. Maksukanavapaketti edellyttää tv-korttia (2,90 €/kk) ja kortinlukijaa (kertamaksu 30–50 €) ja mahdollistaa maksukanavien katselun siinä telkkarissa, johon laitat kortinlukijan. Katsoaksesi samoja kanavia toisessa telkkarissa, tarvitset rinnakkaiskortin (1,45 €/kk), kortinlukijan (kertamaksu 30–50 €) sekä maksukanavien rinnakkaispaketin (alk. 4,95 €/kk).

Voinko nauhoittaa Svenska-paketin kanavia?

Tarvitset Spin-lisäpalvelun, jotta pystyt nauhoittamaan ohjelmia. Ruotsin kanavista ainoa, jonka voi nauhoittaa, on Godare (kanavapaikka 48). Nahoitus säilyy arkistossasi puoli vuotta.

Muita Ruotsin kanavia ei tällä hetkellä voi nauhoittaa. Tätä on toki toivottu, ja on työn alla. Ilmoitamme asiakkaillemme heti, kun/jos nauhoitus mahdollistuu.

Näenkö Svenska-paketin kanavia mobiilissa?

Mobiili-IPTV-lisäpalvelulla näet kanavat SVT1, SVT2, TV4, SVTB/24, Kunskapskanalen ja Godare myös mobiilissa tai tabletilla. Pystyt katselemaan telkkaria vaikka purjeveneelläsi, kunhan sinulla on pääsy nettiin. 

Muita Ruotsin kanavia ei tällä hetkellä näy mobiilissa. Tätä on toki toivottu, ja on työn alla. Ilmoitamme asiakkaillemme heti, kun/jos Mobiili-IPTV mahdollistuu myös näille kanaville.

Onko IPTV:ssä teksti-TV?

Ei ole.

Onko IPTV:ssä tekstitys?

Kyllä, tekstitys on saatavilla monella kanavalla ja moneen ohjelmaan.

Valitse IPTV sovelluksen asetuksista haluttu tekstityskieli, suomi tai ruotsi. Vain esisijaiseksi tekstityskieleksi valittu kieli huomioidaan. Tekstitys jää pois, mikäli sitä ei valitulla kielellä ole saatavilla. Voit siinä tapauksessa vaihtaa toiseen kieleen ja katsoa jos tekstitys on näin saatavilla. 

Voiko ääniraidan/selostuskielen vaihtaa?

Kanavan ääniraidan voi vaihtaa, urheilu- tai muun livetapahtuman selostuskieltä ei.

Esim. lastenkanavilla voi olla useampi ääniraita, silloin voit asetuksista valita suomen- tai ruotsinkielisen ääniraidan. Esisijaiseksi ääniraidaksi valittua kieltä käytetään, edellyttäen että se on saatavilla. Huomaa, että ääniraita määrittyy joillain kanavilla ensisijaisen tekstityskielen perusteella.

Urheilu- ja muut livetapahtumat selostetaan pääsääntöisesti suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi riippuen siitä mikä selostus on saatavilla. Selostuskieltä ei voi vaihtaa, ei edes, vaikka katsoisit ohjelmaa jälkikäteen ReTV:n tai SPIN+ palvelun kautta.

Kysymykset ja vastaukset IPTV-boksista

Mistä löydän boksin käyttohjeet?

Avaa/tallenna IPTV-boksi Arris VIP7300 Android TV™ käyttöohjeet tästä:

IPTV Android TV-boksi käyttöohjeet

Miten IPTV-boksini kytketään?

IPTV-boksisi yhdistetään nettiin, joko langattomasti (WLAN/wifi) tai verkkokaapelilla kuitupäätelaitteeseen.

Boksi kytketään televisioon sopivalla kaapelilla (esim. HDMI-kaapelilla).

Kuinka aloitan IPTV-boksin käytön?

 • IPTV-sovellus on valmiiksi asennettuna IPTV-boksissa Arris VIP7300 Android TV™.
 • Paina kaukosäätimen IPTV-painiketta aloittaaksesi.   
 • Käyttöönottotilanteessa kirjaudut käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jotka olet saanut asiakaspalvelustamme.

Miksi ruudussa lukee ”ei signaalia”?

Kun IPTV-boksisi on päällä (vihreä valo palaa) kuvan kuuluu tulla näkyviin eikä television kuulu ilmoittaa ”ei signaalia”. Jos ruudussa kuitenkin lukee näin, televisiosi ohjelmalähde on muuttunut ja sinun pitää vaihtaa ohjelmalähdettä televisiosi kaukosäätimen avulla.

Kuva muuttuu mustaksi/valkoiseksi/keltaiseksi?

IPTV toimitetaan laajakaistaverkon kautta, joten lähetyksessä voi esiintyä häiriötä tai huoltokatkoksia. Jos kuva muuttuu mustaksi, valkoiseksi tai keltaiseksi saattaa tämä vaatia boksin uudelleenkäynnistämistä boksin virtakytkimestä. Otathan yhteyttä asiakaspalveluun, mikäli uudelleenkäynnistys ei auta.