Kuitua taloyhtiöön

Miksi valokuitu?

Toimitamme kuituliittymän mieluiten jokaiseen asuntoon asti, varsinkin jos taloyhtiössä on vanhentunut sisäverkko. Aiemmin olemme toimittaneet kuituliittymän talojakamoon eli kiinteistön tekniseen tilaan, josta palveluiden toimitus asuntoihin hoituu taloyhtiön sisäverkon kautta.

Kuitukaista tulee jokaiseen asuntoon omaa kaapeliaan pitkin, joten asukkaat eivät jaa kapasiteettia naapureiden ja muiden alueella nettiä käyttävien henkilöiden kanssa (toisin kuin mobiiliratkaisulla). Omalla liittymällä nopeus on koko ajan vakaa, eikä muiden käyttäjien netin käyttö vaikuta siihen.

Mobiilimastotkin on kytketty kuituun. Vakaimman, nopeimman ja varmimman nettiyhteyden saat kuidun tarjoamalla kiinteällä liittymällä. Kuitukaapelin elinikä on yli 50 vuotta, se on järkevä kertainvestointi ja sen kapasiteetti riittää hyvin tulevaisuudenkin tarpeisiin.

Palvelut 

Miten asukas saa asuntoon kuuluvan perusnopeuden käyttöönsä?

Kun taloyhtiö on tilannut Yhtiökaistas, on perusnopeus aktivoitu ja asunnossa on jo modeemi – asukas voi heti asuntoon muuttaessaan yhdistää laitteensa nettiin.

Miten asukas tilaa lisänopeuden?

Lisänopeutta on helppo tilata! Aloita kirjoittamalla tarkka osoite kuluttajasivumme hakukenttään.

Kuinka palvelut laskutetaan?

Yhtiökaista ja Kaapeli-tv-palvelu laskutetaan taloyhtiöltä.

Asukkaan (yksityisasiakkaan) mahdollisesti erikseen tilaama lisänopeus tai muut kuluttajapalvelut laskutetaan asukkaalta.

Mitä Kaapeli-tv-palveluun sisältyy?

Palveluun kuuluu reilut 20 peruskanavaa. Asukkaat voivat asiakaspalvelustamme hankkia maksukanavien katseluun tarvittavan TV-kortin. Maksukanavia voi valita laajasta valikoimastamme. Huomioi, että HD-kanavat ja maksukanavat edellyttävät, että asiakkaalla on HD-vastaanotin (kortinlukija, digiboksi).

Suoratoistopalveluja myös saatavilla eri ehdoin, esim. V sport, series & film -kanavapakettitilauksiin kuuluu vastaava sisältö Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa.

Kun asukas hankkii TV-kortin, hän saa myös tunnukset tv-palveluiden Omahallintaan. Sen kautta pystyy helposti tilaamaan uusia kanavapaketteja tai kerran kuukaudessa vaihtamaan MIX-kanavapaketin sisältöä.

Sisäverkko

Kuka omistaa taloyhtiön sisäverkon?

Kiinteistön omistaja omistaa kiinteistön sisäverkon, ja omistajan on huolehdittava, että verkot ylläpidetään toimintakuntoisina ja tietoturvallisina. Kunnossa oleva sisäverkko varmistaa, että laadukkaat palvelut ovat saatavilla asuntoihin asti, eikä vain kiinteistöön talojakamoon asti.

Taloyhtiöllä on kuparisisäverkko eli modeemi kytketään asunnossa puhelinpistokkeeseen. Miksi sisäverkko kannattaisi uudistaa?

Tietoliikenneverkko on osa kiinteistön perusvarustusta. Palveluiden nopea kehitys lisää tarvetta moderneille sisäverkoille, esim. kuitu- tai Ethernet-verkko mahdollistaa nopeimmatkin nettiyhteydet ja nostaa asunnon arvoa.

Vanhoissa kiinteistöissä olevat perinteiset puhelinsisäverkot ovat nykyisten ja tulevien viestintäpalvelujen kannalta riittämättömiä, jonka takia niiden uudistus on vain ajan kysymys.

Kannattaako sisäverkko-, putki- tai sähköremontin yhteydessä pyytää Yhtiökaista-tarjous?

Ehdottomasti. Kun ajoitatte tietoliikenneverkon uudistuksen putki- tai sähköremontin yhteyteen, saatte merkittäviä kustannushyötyjä.

Teemme taloyhtiöllenne tarjouksen kuituverkkoon liittymisestä ja Yhtiökaistasta kiinteistön uuden kuitu- tai Ethernet-yleiskaapelointisisäverkkon kautta asuntoihin. Palveluiden laatu ja laajakaistan nopeus asukkaille kasvavat huomattavasti vanhaan tekniikkaan verrattuna.

PYYDÄ TARJOUSTA

Yhtiö on jo uudistanut sähköt ja putket, mutta tietoliikenneverkko on vanha. Mitä teemme? 

Viranomaisvaatimusten mukaan suositellaan sisäverkon uudistamista.

Sen lisäksi, että saatte meiltä tarjouksen Yhtiökaistasta, tarjoamme tietoliikkenneverkon uudistamisen sellaisessa muodossa, että tilaajaverkko rakennetaan jokaiseen asuntoon asti. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto varsinkin rivitaloille ja pienemmille kerrostaloille. 

PYYDÄ TARJOUSTA

Mitä velvoitteita taloyhtiöllä on sisäverkkoa uudistaessa?

Tietoliikenneverkon suunnittelu, toteutus, testaus ja dokumentointi tulee tehdä Traficomin sisäverkkomääräyksen 65 mukaisesti.

Huolehdi myös, että verkosta laaditaan dokumentointi. Traficomin määräys 65 velvoittaa laatimaan rakennettavasta verkosta suunnittelu, tarkastus- ja loppudokumentit.

Vastuu tietoliikenneverkon toiminnasta on kiinteistön omistajalla. Kiinteistön omistajan on huolehdittava, että verkot ylläpidetään toimintakuntoisina ja tietoturvallisina, ja että niitä uusittaessa ja kunnostettaessa noudatetaan Traficomin määräystä 65.

Vaikuttaako naapurin netin käyttö toisen asunnon netin nopeuteen?

Esimerkiksi Yhtiökaista 10M -palvelun asuntokohtainen taattu nopeus on 7–10 Mbit/s ja siihen naapureiden nopeus ei vaikuta. 

Yhtiökaista toteutetaan taloyhtiön tekniseen tilaan valokuituliittymällä ja sieltä sisäverkon kautta asuntoihin. Mikäli sisäverkko on kunnossa, laajakaistan yhteysnopeus on aina vähintään 70 % maksiminopeudesta, käytännössä kuitenkin oikeastaan aina täydet 100 %.

Taloyhtiöllä on edessään antenni- ja päävahvistinremontti uusia DVB-T2 eli antenniverkon HD-kanavia varten. Onko Karjaan Puhelimella helpompi ratkaisu HD-kanavien jakeluun taloyhtiössä?

Kyllä! Ratkaisu on Kaapeli-tv, joka toimitetaan kuidun kautta. Kaapeli-tv-palvelumme tarjoaa perus- ja maksukanavia taloyhtiön antennisisäverkkoon ilman tuhansien eurojen lisäinvestointeja taloyhtiön harava-antennivastaanottoon. Ja samalla saatte kuntoon myös koko talon nettiyhteydet!