Kesällä on aikaa pysähtyä luonnon äärelle ja pohtia elämän pieniä ja suuria valintoja. Yhä useampi suomalainen pyrkii tekemään arjessaan pieniä muutoksia, jotka edistäisivät vähäpäästöistä ja kestävää elämäntapaa. Yksi helppo ja tehokas tapa on valita kotisi tai kesämökkisi internetyhteydeksi valokuitu. Se on ympäristöystävällinen ja luotettava valinta, joka auttaa pienentämään hiilijalanjälkeä.

Kodin nettiyhteyden valinta

Kysyimme 1 000 suomalaiselta internetyhteyden valinnasta ja käyttötottumuksista. Kodin internetyhteyden valinnassa tärkeimmät valintakriteerit suomalaisille ovat:

  1. Toimintavarmuus
  2. Hinta
  3. Nopeus

Kyselymme mukaan valokuidun käyttäjillä nämä ominaisuudet ovat kohdallaan. Ylipäänsä valokuidun käyttäjät ovat kaikista tyytyväisimpiä asiakkaita: 95 % valokuidun käyttäjistä on tyytyväisiä nettiyhteyteensä.

Kotona internetyhteys helpottaa arkista asiointia ja lisää viihtyvyyttä. Suurin osa vastaajista kertoi hyödyntävänsä kodin nettiä pankkiasiointiin (83 %), uutisten seuraamiseen (76 %) ja palveluiden ostamiseen (60 %). Nettipelaamiseen ja etätyöskentelyyn internetyhteyttä hyödyntää kolmannes vastaajista. Tietoliikenneyhteyksien ympäristövaikutuksista toivotaan lisää tietoa, mutta suurin osa (74 %) näkee valokuidun ympäristöystävällisenä valintana jo nyt.

Valokuitu on ympäristöystävällinen valinta

Talvella 2023 Green Garbonin tekemän selvityksen mukaan valokuituliittymän hiilidioksidipäästöt koko vuodelta ovat samaa luokkaa kuin ajaisit autolla noin 35 kilometriä. Valokuidun hiilidioksidipäästöt ovat niin vähäiset, että ne vastaavat vain puolta promillea keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä.

Yhä useampi suomalainen pyrkii tekemään arjessaan pieniä muutoksia, joilla edistää vähäpäästöistä ja kestävää elämäntapaa. Yksi helppo ja tehokas tapa on valita kodin tai kesämökin internetyhteydeksi valokuitu. Kun valitset valokuidun, et ainoastaan varmista luotettavaa ja nopeaa nettiyhteyttä, vaan teet myös vihreän valinnan ympäristön puolesta.

Investointi tulevaisuuteen

Valokuitu on investointi tulevaisuuteen. Internetin käyttö, erityisesti videoiden, nettipelaamisen ja muiden digipalveluiden käyttö kasvaa päivä päivältä. Jo nyt 69 prosenttia suomalaisista käyttää erilaisia suoratoistopalveluja ja tasan puolet katselee TV:tä verkkoyhteyden avulla. Valokuitu kykenee käsittelemään tämän kasvavan tietomäärän nopeasti ja tehokkaasti. Ja mikä parasta, valokuitu tarjoaa tasaisen ja vakaan yhteyden, jonka nopeus on aina se, mitä luvataan. Mobiiliyhteyksiä kiusaavat ruuhkahuiput eivät vaivaa valokuidun käyttäjää.

Valokuitu on kestävä, luotettava ja ekologinen valinta, joka auttaa sinua elämään vastuullisemmin, vähentämään hiilijalanjälkeäsi ja nauttimaan sujuvasta ja nopeasta nettiyhteydestä nyt ja tulevaisuudessa. Tee siis tänään valinta, joka vaikuttaa huomiseen ja valitse valokuitu.

Mistä valokuitu kotiin luotettavasti?

Kun teet päätöksen valokuituyhteyden hankinnasta, valitse meidät, eli luotettavan kotimaisen yhtiön, jolla on yli sadan vuoden kokemus alalta. Olemme palvelleet asiakkaitamme jo usean sukupolven ajan. Vuosien varrella olemme rakentaneet luottamuksellisen ja kestävän toimintamallin asiakkaidemme kanssa.

Finnet-liiton jäsenyhtiöissä tunnemme asiakkaamme ja alueemme. Paikallinen palvelu ja asiakaspalvelu ovat meille sydämen asia. Meiltä saat henkilökohtaista palvelua ja apua kaikkiin kysymyksiisi – tutuilta ihmisiltä, jotka ymmärtävät juuri sinun tarpeesi.

Hyvä kauppatapa ja vastuullisuus ohjaavat toimintaamme. Kerromme sinulle selkeästi valokuituliittymän tuomat hyödyt ja lisäarvon sekä toimituksen sisällön ja kustannusvaikutukset. Tiedät aina, mitä saat.

Olemme ylpeitä siitä, että toimintatapamme on vastuullinen, nyt ja tulevaisuudessa. Valitsemalla valokuitusi toimittajaksi Finnet-liiton jäsenyhtiön valitset luotettavuuden, laadun ja vastuullisuuden. Tule mukaan ja ota askel kohti kestävää ja luotettavaa tulevaisuutta valokuidun parissa.

KIRJOITA OSOITTEESI JA KATSO SAATAVUUS Lisätietoa tutkimuksista

Finnet-liitto teetti Vastakaiku-tutkimusyhtiöllä kuluttajatutkimuksen valokuidusta ja verkkoyhteyksistä joulukuussa 2022. Kohderyhmänä olivat 18–79-vuotiaat suomalaiset. Vastaajia kyselyssä oli 1 000.

Finnet-liitto ry jäsenineen sekä Valokuitunen Oy ja Valoo (Adola Oy) teettivät valokuidun hiilijalanjälkilaskelman Green Carbon -tutkimusyhtiöllä talvella 2022–2023. Green Carbon laski päästöt GHG Protocol Product Life Cycle Accounting and Reporting -standardin mukaisesti.