Meillä on hyviä uutisia! Olemme tämä vuonna lanseeraamassa useampia teknisiä uutuuksia käyttöön asiakkaillemme, niin yrityksille kuin kuluttajillekin! Tässä artikkelissa tekninen päällikkömme Johan Nygård kertoo suunnitelmistamme.

Parempi langaton verkko wifi 6:lla

Olemme ottaneet käyttöön ensimmäiset wifi 6 -standardia tukevat wifi-lähettimet. Ne parantavat kodin langattoman verkon käyttökokemusta – wifi 6 kykenee käsittelemään useampia verkkoon liitettyjä laitteita kerrallaan kuin aikaisemmat standardit ja saavuttaa jopa 1/1 Gbit/s nopeuden.

”Genexis EX600 Pulse -lähettimet ovat siistin näköisiä, ei ulkoisia törröttäviä antenneja, mutta selviävät silti supernopeista wifi-nopeuksista ja useista verkkoon liitetyistä laitteista. Myös langattoman verkon kattavuus on vanhoja lähettimiä parempi. Talon koon ja rakenteiden asettamista vaatimuksista riippuen voit yksinkertaisesti nappia painamalla kytkeä useampia lähettimiä langattomasti toisiinsa parantaaksesi langattoman verkon kattavuutta ja nopeutta talossa”, selittää Johan.

Yhä enemmän tarvetta nopeammille kuituyhteyksille

Etätöitä tehdessä tulee usein tarve ladata tiedostoja verkosta tai verkkoon. Tämän vuoksi päätimme päivittää kaikki omakotiasiakkaidemme Kuitukaistat symmetrisiksi, mikä tarkoittaa, että ne ovat nyt yhtä nopeita niin lataus- kuin lähetyssuuntaankin! Nostimme helmikuun lopussa lähetysnopeudet samaan latausnopeuden kanssa kaikille vanhoille asiakkaillemme, joiden yhteys oli epäsymmetrinen.

Kodeista löytyy myös muita tarpeita nopealle netille. ”4K-kuvanlaatu on yhä tavallisempaa suoratoistopalveluissa ja pelit ovat siirtyneet pilveen. 4K-videon katsomiseen tarvitset vähintään 25 Mbit/s kapasiteettia, mutta usein myös enemmän. Pelejä ostetaan ja ladataan nykyisin verkosta ja niiden koko voi helposti olla 100 Gigatavua”, sanoo Johan.

”Tähän asti moni talous on pärjännyt 100 Mbit/s yhteydellä, mutta enää se ei oikein tahdo riittää kaikkiin samanaikaisiin tarpeisiin. Huomaamme tämän liikennemäärissä sekä asiakkaiden tekemissä nopeudennostoissa 300 tai 500 megaan”, hän jatkaa.

Laskimme palvelu-uudistuksemme yhteydessä myös nopeiden Kuitukaistojen hintoja, joten nyt kynnys nopeuden nostamiseen on entistä pienempi. Tästä voit lukea lisää omakotitalouksien Kuitukaistoista.

Enemmän palveluita yrityksille

Olemme laajentaneet palvelutarjontaamme etenkin pienemmille yrityksille ja ulotummekin nyt hiukan pidemmälle yrityksiin kuin vain itse kuituyhteys. Tietoturvan merkitys ihan jokaiselle yritykselle kasvaa, kun digitalisaatio etenee ja tässä autamme mielellämme.

Haastammekin kaikki alueemme yritykset ottamaan yhteyttä yritysmyyntiimme ja kysymään uusista laajemmista palveluistamme. Kuitunetin lisäksi saat meiltä nyt wifin, palomuurit sekä verkkokytkimet palveluna.

Testaamme huippunopeita 10 Gbit/s yhteyksiä

”Haluan vielä kertoa, että olemme innolla aloittamassa testaamaan 10 Gbit/s kuituyhteyksiä. Runkoverkkomme on jo rakennettu tukemaan useita kymmeniä gigabittejä, mutta pian voimme siirtää tämän suorituskyvyn koko matkan aina kuitutilaajille saakka ja varmistaa yhä nopeammat yhteydet pitkälle tulevaisuuteen”, kertoo Johan innostuneena.

Kuitutekniikka on energiatehokkain laajakaistavaihtoehto ja tiedonsiirtokapasiteetti on lähes rajoittamaton, kun käytetään valoa tiedon välittäjänä.