Nyt rakennetaan valokuitua Inkoon maaseudulla! 

Inkoolaisilla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus saada itsellensä kaikista ympäristöystävällisin ja ylivoimaisesti nopein nettiyhteys – ja vielä kohtuulliseen hintaan!

Tällä sivulla kerromme kaksivuotisesta projektista, jonka tarkoituksena on tarjota mahdollisimman monelle inkoolaiselle mahdollisuus liittää kiinteistönsä valokuituverkkoon. Sivua päivitetään projektin edetessä.

Niin EU kuin Inkoon kuntakin avustavat asukkaita hankkimaan varman ja supernopean yhteyden maailmalle – kotitalousvähennystäkin voi hakea verottajalta!

 

Nähdään Inkoossa!

Kahtena kesäkuisena lauantaina olemme paikalla Inkoossa, valmiina vastaamaan kuitukysymyksiisi.


Tulethan moikkaamaan! 

 

Haluatko vielä tilata?

Se onnistuu kyllä, mikäli kiinteistösi sijaitsee alueella, joka on päätetty rakentaa. Tarkista tilanne alla olevasta kartasta! Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jos osoitteesi on alueen ulkopuolella, niin tarkistamme, voisimmeko vielä ottaa kiinteistösi mukaan rakennusalueelle.

TILAA KUITULIITTYMÄ

Alueet ja alustava rakennusjärjestys

Alue on jaettu 14 pienempään alueeseen kartan mukaisesti. Päivitämme tätä sivua syksyllä ja muokkaamme tarvittaessa alkuperäisiä aikatauluja kesän verkonrakennustöiden edistymisen mukaisesti.


Tämän lisäksi tilaajat saavat sähköpostitse tietoa oman alueensa etenemisestä.

Kaikki tilaajat saavat ensimmäisen yleisen infomeilin ja sitten tarkempaa tietoa aikataulusta, kun verkonrakennus alkaa omalla alueella ja kotiasennuksen alueella alkavat.

Lisäksi tilaajille soitetaan ennen mahdollista etukäteisselvitystä, töitä tontilla sekä kotiasennusta.

 

Ensin rakennetaan

1, 5 ja 6

Nämä alueet suunnitellaan ja rakennetaan ensimmäisinä: Linkulla (1), Ingarskila (5) ja Tähtelä (6).

 • Verkon rakennustyöt aloitetaan huhti-toukokuussa.
 • Asennukset kodeissa aloitetaan tulevana syksynä ja ne jatkuvat vielä talvella -25.

 

Seuraavina vuorossa ovat

2, 4 ja 8

Pålsböle-Virkkalantie (2), Degerby (4) ja Storgård-Innanbäckintie (8).

 • Verkon rakennustyöt aloitetaan kesän aikana
 • Pålsböle-Virkkalantie ja Storgård-Innanbäckintie: Asennukset kodeissa aloitetaan tulevana syksynä ja ne jatkuvat vielä talvella-keväällä -25.
 • Degerby­: Asennukset kodeissa kesän -25 aikana.

 

Ensi vuonna

3, 7, 9, 10 ja 11

Vassböle (3), Stormora (7), Lågnäs (9), Innanbäck (10) ja Malm (11).

 • Verkon rakennustyöt aloitetaan keväällä -25.
 • Asennukset kodeissa syksyn -25 aikana.

Ja lopuksi 

12, 13 ja 14

Alueet, joilla verkonrakennus aloitetaan kesällä -25 ja tilaajat saavat palvelut käyttöönsä vuoden -25 lopulla ovat:

Degerölandet (12), Kopparnäs (13) ja Marsjön (14).

 

 

Tiedote tiekunnille

Maastosuunnittelijamme tulevat ottamaan yhteyttä alueen tiekuntiin sopiakseen kaivuureiteistä. Emme valitettavasti ehdi olemaan yhteydessä kaikkiin projektialueen tiekuntiin ennen tulevia vuosikokouksia, joten pyytäisimme tiekuntia käsittelemään tulevat kaapelien sijoitustarpeemme alueelleen seuraavasti:

 1. Kirjatkaa kuituverkon rakentaminen käsiteltäväksi kohdaksi vuosikokouksenne esityslistaan.

 2. Keskustelkaa ja sopikaa suuntaviivat kuitukaapelien sijoittamiselle tiekuntanne hallinnoimalle tiealueelle ottaen huomioon ojarummut, muut rajoitteet ja toiveet. Tiealueen ulkopuolelle sijoitettavista kaapeleista ja niiden reiteistä keskustelemme erikseen kyseisten kiinteistöjen omistajien kanssa.

 3. Valtuuttakaa tiekunnan edustaja sopimaan ja hyväksymään kaapeleiden kaivuu ja sijoittaminen tiealueelle.

 

Tietoa projektista

Mitä?

 • Inkoon kunta ja Karjaan Puhelin tekevät yhteistyötä ja mahdollistavat EU-tuella nopeat valokuituyhteydet Inkoon maaseudulle.

 • Tavoitteena on tarjota kuituverkkoa Inkoon manneralueelle niiltä osin, joille kuituverkkoa ei vielä ole rakennettu tai joille verkko todennäköisesti ei markkinaehtoisesti toteutuisi. Alueella sijaitsee noin 1500 kiinteistöä.

Miksi?

 • Aloitteen projektista teki Inkoon kunta, joka haluaa varmistaa kaikille kuntalaisille samat mahdollisuudet kuituverkkoon asuinpaikasta riippumatta.

 • Mahdollistamalla kuituverkon rakentaminen tarjotaan kaikille manneralueen asukkaille ja kiinteistönomistajille mahdollisuus pysyä mukana teknologian kehityksessä.

 • Valokuituverkko ja -liittymä edistää m.m. etätyötä ja on yhä tärkeämpi tekijä asuinpaikkaa päätettäessä.

Hinta

 • Kuituliittymän hinta projektialueella on 1800 €, jonka voit maksaa kerralla tai osissa.

 • Kotiin asennettavat päätelaitteet maksavat 249 €. Päätelaitteet tarvitaan, jotta palvelut toimivat. Vastaavat voit toki hankkia myös itse muualta.

 • Omistaja-asiakkaamme omistavat koko yhtiömme – kuituliittymän käyttö edellyttää, että omistat Karjaan Puhelimen osakekirjan. Osakekirjan voit ostaa hintaan 200 €.

 • Liittymän kokonaishinta kaivuineen, asennuksineen ja päätelaitteineen sekä osakekirjoineen on siis 2249 €. Lue lisää normaaliasennuksesta.

 • Kotitalousvähennykseen verotuksessa oikeuttavan työn osuus on 1127 €.

Aikataulu

 • Projekti toteutetaan vuosien 2024–2025 aikana. Ennakkomyynti päättyi 31.3.2024, mutta jos asuu rakennusalueella, voi vielä tilata. 

 • Runkokaapeleita kaivetaan pääteiden varsille parhaillaan, ja pienempien teiden varsia seuraavia kaapeleita lähdettiin suunnittelemaan huhtikuun alussa.

 • Alueen kiinteistön- ja maanomistajien, tiekuntien sekä urakoitsijoidemme välinen yhteistyö on avainasemassa, jotta liittymät saadaan toimitettua tiukan aikataulun puitteissa. Pidämme peukkuja sujuvan yhteistyön puolesta.

Infomateriaali

Tästä voit avata tai tallentaa itsellesi saman esitteen, joka on jaettu postilaatikkoihin tukialueella.

Infoesite

Kuinka tilaus etenee tilaajan näkökulmasta?

 1. Ennakkomyynti päättyi 31.3.2024 ja huhtikuussa suunniteltiin, missä järjestyksessä verkko rakennetaan.

 2. Saat sähköpostia, kun projekti aloitetaan alueellasi.

 3. Saat laskun osakekirjasta.

 4. Saat sähköpostia, kun verkonrakennus alkaa alueellasi.

 5. Jos olet tilannut etukäteisselvityksen, asentaja soittaa sinulle sopiakseen ajankohdasta.

 6. Saat sähköpostia, kun pihatyöt alkavat alueellasi.

 7. Urakoitsijamme soittaa sinulle sopiakseen tonttisi pihatöistä.

 8. Pihatyöt tontillasi (usein pihakaivuu).

 9. Saat sähköpostia, kun tilaajien kotiasennukset alkavat alueellasi. 

 10. Asentaja soittaa sinulle sopiakseen asennusajankohdasta.

 11. Asennus kodissasi.

 12. Asennuksen jälkeen saat laskun liittymismaksusta (koko summa tai ensimmäinen osamaksu) sekä ohjeet kotitalousvähennyksen hakuun.

 

Miksi valokuitu?

 • Kuidulla saat luotettavan, nopean ja edullisen netin, joka kattaa koko perheen tarpeet – Etätyö sujuu tehokkaasti samaan aikaan, kun muu perhe striimaa ja pelaa netissä.

 • Helpottaa arkea, lisää asumismukavuutta ja nostaa kotisi arvoa. Nykyään kuituliittymä on myyntivaltti taloa myytäessä.

 • Sujuva yhteys kaikkiin maailman verkkopalveluihin, kuidulla striimit ei lagaa.

 • Kertainvestoinnilla rajattomasti kapasiteettia myös tulevaisuuden tarpeisiin.

 • Ylivoimainen vaihtoehto myös kaikille tuleville mobiilisukupolville.

 • Finnet-liiton loppuvuodesta 2022 teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan suomalaisista valokuidun käyttäjistä 95 prosenttia on tyytyväisiä kotinsa internetyhteyteen. Mobiilinetin käyttäjistä tyytyväisiä on vain 47 prosenttia.

Mitä palveluita saan Karjaan Puhelimelta?

 • Kuitukaista (nettiyhteys) aina 1000 Mbit/s saakka, ja tulevaisuudessa saman kaapelin kautta voidaan toimittaa vielä moninkertaisesti nopeampiakin liittymiä. Vapaa-ajanasukkaille olemme räätälöineet Kesäkuitu-palvelun, joka on käytössä vain vuoden kesäpuoliskolla sekä Sesonkikuidun, jonka nopeus ja hinta muuttuu kausittan kaksi kertaa vuodessa.

 • Kaapeli-tv laajalla kotimaisella kanavatarjonnalla sopii perinteisemmälle television katsojalle. Kaapeli-tv-palvelun lisäksi voit hankkia TV-kortin (sisältää muutaman kanavan), jolle voit tilata haluamasi maksukanavat (esim. ruotsalaiset kanavat). Tiettyihin kanavapaketteihin kuuluu myös vastaava suoratoistopalvelu.

 • IPTV on Kuitukaistan kautta toimitettava moderni televisiopalvelu, joka sopii sinulle, joka haluat joustavan viihdepalvelun, jota voit muokata omiin tarpeisiisi sopivaksi. Peruspakettien lisäksi sinulla on mahdollisuus tilata maksukanavia sekä älykkäitä lisätoimintoja kuten tallennus ja mobiili-iptv. Tämä palvelu ei rajoitu vain kotiisi, vaan voit katsoa sisältöjä myös mökillä, asuntoautossa, veneessä tai missä ikinä kuljetkin.

 • F-Securen kattava tietoturva pitää huolen turvallisuudestasi verkossa. Keskiössä ovat varmuus, salaus ja tietosuoja.

 • Asiakkaamme saavat Västra Nyland -lehden digitaalisen version VN Digital erittäin edullisesti kauttamme!

  KUITUKAISTA KAAPELI-TV IPTV TIETOTURVA VN DIGITAL

Miksi Karjaan Puhelin?

 • Olemme Inkoon paikallinen kuitutoimittaja ja teemme töitä elinvoimaisen kotiseudun puolesta.

 • Apu on lähellä – tervetuloa käymään palvelupisteessämme Karjaalla! Lisäksi olemme mahdollisissa ongelmatilanteissa nopeasti paikalla – ihan kotonasi saakka. 

 • Meidän kolmikielistä asiakaspalvelua on kehuttu mahtavaksi! Vastaamme puheluusi nopeasti: keskimääräinen vastausaikamme on 12 sekuntia. 

 • Mielestämme on vain eduksi, että nettiyhteydestä vastaa sama taho, joka ylläpitää myös alueen fyysistä verkkoa. Lue blogikirjoituksemme ns. avoimista verkoista.

 • Asiakkaat omistavat yhtiömme, meillä ei ole yhtäkään suuromistajaa.

 • Haluamme tuoda seudullemme ja osakkeenomistaja-asiakkaillemme lisäarvoa tarjoamalla tietoverkkoinfrastruktuuria, monipuolisia palveluja, osaamista sekä työpaikkoja.

 • Olemme rakentaneet valokuituverkkoa vuodesta 2008 lähtien, eli meillä on yli viidentoista vuoden kokemus kuiturakentamisesta. Yritys on perustettu 1920, jolloin kupariverkon rakentaminen on alkanut. Vuosien varrella olemme myös ehtineet rakentaa kaapeliverkkoa. Meillä on yli sadan vuoden kokemus verkonrakennuksesta.

 

  

TILAA KUITULIITTYMÄ


Asiakaspalvelumme vastaa iloisesti kysymyksiisi, tästä löydät yhteystiedot.