Ukonilma on yleinen vikojen aiheuttaja ja salama saattaa iskiessään vaurioittaa herkkiä sähkölaitteita. Tämän vuoksi television, tietokoneen, modeemin, lankapuhelimen ja kuitupäätelaitteen virtajohdot on hyvä irrottaa pistorasioista ukkosen alkaessa. Varauduthan tähän, jos laitteesi jäävät pidemmäksi aikaa vaille käyttöä ja valvontaa.

Lisäksi on hyvä muistaa, että kännykän akkua ei kannata ladata ukonilmalla, sillä ukkosen aiheuttamat mahdolliset virtapiikit voivat rikkoa laturin ja siihen kytketyn kännykän.

Laitteet kannattaa suojata varmuuden vuoksi ns. ylijännitesuojilla. Mikäli ukkonen iskee riittävän voimakkaasti, ei hyväkään varautuminen ja ylijännitesuojat välttämättä riitä.

Älä kytke sähkölaitteita kiinni pistorasiaan heti ukkosen hiljennettyä. On mahdollista, että sähköverkossa esiintyy edelleen hetkellisiä virtapiikkejä.

Mikäli laajakaistayhteys katkeaa ukkosen aikana tai ei toimi sen jälkeen, kannattaa varmistaa laitteiden toimivuus ennen vikailmoituksen tekemistä. Laitteiden huolellinen testaus nopeuttaa viankorjausta ja sillä voidaan mahdollisesti välttää asentajan käyntiä. Soitathan asiakaspalveluumme, jos haluat lainata modeemin tai virtalähteen.