Mediatiedote 12.4.2024

Karjaan Puhelin voitti syksyllä Uudenmaan maakuntaliiton järjestämän kilpailutuksen Inkoon kunnan alueelle rakennettavista kiinteistä laajakaistayhteyksistä. Marraskuun lopulla monivaiheisen palapelin viimeinenkin osa löysi paikkansa, kun Traficom ilmoitti, että projektille myönnetään lähes 1,2 miljoonaan euron EU-tuki. Projektin budjetti on yhteensä noin 4,3 milj. euroa. Inkoon kunnan osuus on korkeintaan 1,16 milj. euroa ja Karjaan Puhelin investoi loppusumman.

Projektin tavoitteena on rakentaa kuituverkko Inkoon manneralueelle niiltä osin, joille kuituverkkoa ei vielä ole rakennettu tai joille verkko todennäköisesti ei markkinaehtoisesti toteutuisi. Alueella sijaitsee reilut 1200 kiinteistöä, joissa asutaan vakituisesti tai vapaa-ajalla. Näistä noin kolmannes tilasi kuituliittymän maaliskuun loppuun mennessä. Tuolloin päättyi ennakkomyynti alueella.

Juuri nyt on päätetty lopulliset toteutettavat rakennusalueet ja suunnitellaan niiden verkonrakennuksen järjestystä. Tähtelä-Ingarskila- sekä Linkulla-Siggböle-alueet rakennetaan ensimmäisenä ja alueilla onkin jo otettu yhteyttä tiekuntiin ja maanomistajiin lupa-asioiden tiimoilta. Ylipäätään tilaukset jakaantuvat melko tasaisesti koko haja-asutusalueelle. Kun rakennusjärjestys on päätetty, päivitämme kartan ja lisätietoa projektisivulle. Tulemme myös tiedottamaan tilaajia projektin etenemisestä juuri heidän omalla alueellaan sähköpostitse.

”Nyt päätetyillä rakennusalueilla asuvat ehtivät vielä mukaan! Liittymiä voi tilata vielä samaan tuettuun hintaan kuin ennakkomyyntiaikanakin. Mikäli olet kiinnostunut liittymästä, tarkista tilanne osoitteeseesi saatavuushakumme kautta. Jollei järjestelmämme tunne osoitettasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Tarkistamme mielellämme, voisimmeko vielä ottaa kiinteistösi mukaan rakennusalueelle. Samoin alueelle tässä projektin aikana, tänä tai ensi vuonna, muuttavat, olkaa ilman muuta yhteydessä,” selittää Karjaan Puhelimen kehityspäällikkö Albin Söderström.

Uusi kaivuukausi tekee pitkän talven jälkeen vihdoin tuloaan. Kaivinkoneita tulee näkymään kunnan alueella koko projektiajan 2024–2025, sillä kaapeleita kaivetaan isojen ja pienten teiden varsilla sekä tilaajien tonteilla. Paikallinen yritys N3M Power Oy Ab toimii projektin pääurakoitsijana.

”Projekti työllistää jopa 30 henkilöä kahden vuoden ajan! Koko henkilöstön lisäksi meillä on kymmenen kaivuuryhmää sekä kokopäiväinen suunnittelija ja työnjohtaja. Jokaiseen kaivuutiimiin kuuluu kaivinkone ja kuorma-auto kuljettajineen sekä apumies,” kertoo N3M Powerin toimitusjohtaja Nicklas Martin.

Karjaan Puhelin ja N3M ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä. N3M on hoitanut muun muassa kaivuuprojekteja, verkonrakentamista ja asennuksia asiakkaiden kodeissa.

”On hienoa toteuttaa projekti juuri N3M:n kanssa, sillä tiedämme yhteistyön sujuvan mallikkaasti,” lisää Karjaan Puhelimen tekninen päällikkö Johan Nygård, ”Olemme erittäin innokkaita käärimään hihat ja ryhtymään hommiin!”

Lisätiedot:

Albin Söderström, kehityspäällikkö, Karjaan Puhelin Oy, 044 744 0445, albin.soderstrom (at) ktab.fi

Lisää luettavaa: