Yhtiökaistan käyttöönotto-opas

Kun taloyhtiö on tilannut Yhtiökaista-palvelumme, saa jokainen asunto käyttöönsä oman nettiyhteyden valitulla perusnopeudella. Jos valittu perusnopeus ei riitä tarpeisiisi, voit tilata nopeamman, edullisen lisänopeuden omaan asuntoosi. Tästä lisäpalvelusta solmit kanssamme oman sopimuksesi.

Yhtiökaista toimitetaan niin, että asuntoon asennetaan kuidun kytkennän yhteydessä mediamuunnin ja WiFi-reititin. Kun ne on asennettu, perusnopeus on kytketty ja käytettävissä. Voit kytkeä yhteyden langattomasti tai kaapelilla. Langaton verkko on lukittu ja sen koodit löytyvät WiFi-reitittimestä.

Jos taloyhtiöllä on Ethernet- tai kuitusisäverkko, Yhtiökaista voidaan toimittaa sen kautta. WiFi-reititin tai kuitupäätelaite on silloin kytkettävä tulevaan signaaliin Ethernet-kaapelilla, tuleva signaali on tavallisesti sähkökaapissa. Suosittelemme sijoittamaan WiFi-reitittimen sähkökaapin ulkopuolelle parhaan WiFi-signaalin varmistamiseksi. Kun asunnossa on Ethernet-portteja, WiFi-reitittimen voi sijoittaa toiseen huoneeseen. Kytke WiFi-reititin haluttuun Ethernet-porttiin esim. olohuoneessa ja huomioi portin numero. Etsi sähkökaapissa saman numeroinen portti ja kytke Ethernet-kaapeli sen ja tulevan signaalin väliin.

Aiemmin Yhtiökaista on voitu toimittaa taloyhtiön kuparista sisäverkkoa kautta, päätelaite kytketään silloin asunnon puhelinpistokkeeseen. 

Tietokoneen kytkeminen kaapelilla (Ethernet)

Kytkemällä tietokoneen verkkoon Ethernet-kaapelilla saat varmasti käyttöösi nettiyhteyden maksiminopeuden. Suosittelemme Ethernet-kaapelin käyttöä aina kun se on mahdollista. Kytke Ethernet-kaapeli yhteen WiFi-reitittimen kahdesta Ethernet-portista ja tietokoneen verkkokorttiin.

Tietokoneen kytkeminen langattomasti (WLAN)

WiFi-reititin (2.4 GHz 802.11 b/g/n, 5 GHz 802.11 a/n/ac/ax) mahdollistaa langattoman yhteyden. Usein laitteesi löytää useamman langattoman verkon jolloin käyttäjän on tiedettävä oman verkkonsa nimi (Network) ja salasana (WiFi-Key). Nämä on merkitty WiFi-reitittimen alle

Yhdistä wifiin

Malli siitä miten Network ja WiFi-Key voivat olla merkittynä:

  • Network: GNX-0010
  • WiFi-Key: ABCDeFGHiJLKMN (salasanassa 14 merkkiä)


Huomioi että salasana voi sisältää sekä numeroita että isoja ja pieniä kirjaimia. Se on kirjoitettava täsmälleen niin kuin päätelaitteeseen on merkitty.

Muuta WLAN -ominaisuuksia

WiFi-reitittimen WLAN -ominaisuuksia voi tarvittaessa muuttaa osoitteessa http://192.168.1.1

  • Käyttäjätunnus: admin
  • Salasana: genx0s

 


Muista että langattoman verkon siirtonopeus vaihtelee, se on riippuvainen monesta eri tekijästä ja on mahdollista, ettet saavuta maksiminopeutta langattomasti.

Tavallisimmat siirtonopeuteen vaikuttavat tekijät ovat:

  • laitteesi tukema WLAN-standardi: 2.4 GHz 802.11 b/g/n tai 5 GHz 802.11 a/n/ac/ax
  • langatonta signaalia häiritsevät esteet, esim. jos päätelaite on sijoitettuna metallikaappiin
  • WiFi-reitittimen ja oman laitteen välinen etäisyys
  • muut langattomat verkot lähettyvillä (verkot voivat häiritä toisiaan)