Julkaisemme satavuotisjuhlavuotemme kunniaksi blogipostauksia ajankohtaisista aiheista. Lue Henrikin blogipostaus yhteydenpidosta ja yhteiskuntavastuusta.


100 vuotta yhteydenpitoa ja yhteiskuntavastuuta

Karjaan Puhelinosakeyhtiö perustettiin 26.10.1920, koska kehnosti hoidettu puhelintoiminta oli pidemmän aikaa aiheuttanut tyytymättömyyttä niin teollisuuden edustajien kuin muidenkin käyttäjien keskuudessa.

Asukkaat sekä Billnäs Oy:n ja Fiskars Oy:n edustajat perustivat yhtiön kehittämään omistaja-asiakkaidensa puhelinliikennettä, ei maksimoimaan voittoa ja osinkoja. Näin he ottivat vastuuta sekä edistivät paikallisen yhteiskunnan infrastruktuuria toimivan telekommunikaation muodossa.

Toimivaa viestintää kylissä ja maaseudulla

Yhtiömme tehtävä ei ole sadassa vuodessa muuttunut juurikaan. Edelleen vastaamme osakkeenomistajiemme perustavaa laatua oleviin yhteystarpeisiin niin keskustoissa kuin niitä ympäröivällä maaseudullakin. Vanha kupariverkko, jonka juuret ulottuvat 1900-luvun alkuun, korvataan pian lopullisesti ja kokonaan optisella kuidulla. Parhaimmillaan kuitu ulottuu suoraan käyttäjälle saakka, minkä lisäksi se toimii kaikkien langattomien ratkaisujen pohjana ja juuristona.

Koko Länsi-Uusimaa hyötyy kuidusta

Tänään omistaja-asiakkaitamme löytyy niin Hangosta, Raaseporista, Inkoosta kuin Siuntiostakin. Valokuituinen viestintäverkkomme tulee pitkälle eteenpäin olemaan monen muotoisen viestinnän perustana koko tällä alueella.

Karjaan Puhelimen perusrooli yhteiskunnan kehittäjänä näyttäisi siis jatkuvan muuttumattomana myös pitkälle tulevaisuuteen. Uusia teknisiä innovaatioita otetaan käyttöön osana luomaamme infrastruktuuria, kunhan ne nähdään järkevinä ottaen huomioon osakkeenomistajat ja meitä ympäröivä yhteiskunta.

Ylpeydellä voimme myös todeta työllistävämme puolisensataa länsiuusmaalaista ja palvelevamme paikallisesti ja tasapuolisesti asiakkaidemme omilla kielillä. Yhtiömme on helposti lähestyttävä, asiantunteva ja virkeän vauhdikas satavuotias!

Tunnemme vastuumme ja haluamme kehittää seutuamme sekä sen elinvoimaa edelleen.


Karjaan Puhelin Oy
Henrik Ekblom
toimitusjohtaja