Julkaisemme satavuotisjuhlavuotemme kunniaksi blogipostauksia ajankohtaisista aiheista. Lue Annan blogipostaus kodista.

 

Home is where your Wi-Fi connects automatically

Aika: kevät 2020
Paikka: Karjaa

Heräät aamulla, poimit kännykän käteesi ja sytytät lamput. Uusi päivä on koittanut – taas yksi päivä kotitoimistolla tänä kummallisena keväänä 2020. Hitaasti kömmit ylös sängystä ja virität kahvinkeittimen. Keli on surkea, ulkona sataa, vaikka kalenterissa lukee toukokuu. Onneksi ei tarvitse lähteä ulos lehteä hakemaan, sen sijaan napautat tablettisi päälle ja selailet lehteä.

Aika aloittaa työt. Surkea ilma edelleen, mutta toimistohan on nykyisin kotona, joten eipä tuo kummemmin häiritse. Käynnistät tietokoneen ja avaat yhteydet järjestelmiin. Kaikki toimii melkein kuin toimistolla, vain tuoli on hiukan vähemmän mukava. Pian on virtuaalisen kahvitauon aika ja saat pulista työkavereiden kanssa. Työpäivä sujuu normaaliin tahtiinsa. Keli näyttää muuttuneen ja aurinko pilkistää, vaikuttaa jopa aika lämpimältä.

Lounastauon jälkeen käynnistät tiskikoneen, lajittelet kompostoitavat ja heität pakkauksen muoviroskikseen. Sekamehu loppui, joten laitat lasipullon oikeaan koriin odottamaan seuraavaa käyntiä kierrätyspisteellä. Mietiskelet niitä näitä ja toteat iloisesti, että nykyinen Wi-Fi-ratkaisusi tosiaan toimii niin sujuvasti, ettei sitä tarvitse ylipäätään ajatella. Voit vain tyytyväisenä todeta, että kuituliittymän ja Wi-Fi:n käyttö on mobiiliratkaisuihin verrattuna ympäristöystävällisin vaihtoehto. Mukava tieto näin vihreinä aikoina.

Iltapäivällä on etäkoulutuksen vuoro. Ulkona aurinko paistaa, joten otat läppärin ja kuulokkeet mukaasi ja suuntaat terassille. Vilkutat naapurin tytölle, jolla näyttää olevan liikuntatunti trampoliinilla, toteat nurmikon kasvaneen vähän pitkäksi, avaat sovelluksen ja laitat ruohonleikkurin töihin ennen kuin istut aurinkotuoliin ja keskityt kurssiisi. Ehdottomasti paras paikka kurssille, ei tämä kotikonttori nyt niin paha ole! Onneksi hankit yhden ulkokäyttöönkin sopivan Ubiquiti UniFi Wi-Fi-reitittimen ja todella päätit asentaa sen räystään alle – aiemmin langaton verkko temppuili pihassa, mutta nyt linja toimii moitteettomasti.

Työpäivä on ohi, tylsät arkitoimet tehty ja vihdoin aika ottaa vähän rennommin. Pikkukakkonen meni jo, joten C More saa pelastaa äidin hädässä. Kun lapsi viihtyy Pipsa Possunsa parissa tabletilla, avaa puoliso Advokatenin toisen kauden Viaplaysta ja itse surffailet. Kaikki tämä kotona vietetty aika synnyttää uusia kodinfiksausprojekteja huolestuttavaan tahtiin. Iltapäivän terassitoimiston jälkeenhän on ihan selvää, että se tarvitsee hiukan uutta ilmettä. Tämän kauden suosikkikohteen Costa del Terracen on paras olla tiptop-kunnossa. Kaupoissahan ei tule turhia kierrellä, mutta netti-kotitoimitus-kombolla voit antaa sisäisen Ernstisi kukoistaa myös näinä aikoina. (Muistutat itseäsi tarkistamaan, koska ”Sommar med Ernst” alkaakaan taas pyöriä Ruotsin nelosella.)

Alkaa olla myöhäinen ilta ja kellosi muistuttaa sinua nukkumaanmenoajasta. Sängyssä avaat vielä kännykän ja sammutat talon kaikki valot. Mietit, että sinulla on tuuria, kun asut juuri täällä, missä Karjaan Puhelin on pitänyt huolen kunnon nettiyhteydestä kotiisi.


Karjaan Puhelin Oy

Anna Lindqvist
Talouspäällikkö