Tässä blogikirjoituksessa voit lukea henkilökunnan juhlamatkasta Islantiin. Pandemian vuoksi suunnitteluprosessi oli täynnä vastoinkäymisiä, mutta huhtikuussa 2023 henkilökunta pääsi vihdoin odotetulle matkalle. Matkalle oli alun perin tarkoitus lähteä toukokuussa 2020 – samana vuonna, kun Karjaan Puhelin juhli kunnioitettavaa sataa vuotta toimialalla.

Matkan päällä

Huhtikuisena torstaina on vihdoin tullut aika lähteä matkaan. Bussi noutaa meidät toimistoltamme. Yhteensä 22 innokasta työkaveria on lähdössä matkaan, josta olemme ehtineet unelmoida jo kolmisen vuotta.

Muutaman tunnin aikaeron myötä olemme todella väsyneitä illalla, mutta sitäkin pirteämpiä seuraavana aamuna. Meistä osa ehtii jopa tutkia Reykjavikia kävellen ennen nousua bussiin, joka vie meidät retkelle saaren eteläosiin. Pitkien etäisyyksien vuoksi vietämme paljon aikaa bussissa, ja osa ajasta käytetään tehokkaasti työpajoihin. Islannin valokuitusaatavuus on maailmanhuippua, tarkoittaen että myös mobiilimastot on kytketty kuituverkkoon. Avoimissa maisemissa mobiiliverkko toimii siis hyvin! Tästä olemme iloisia – voimme samaan aikaan hoitaa hommia ja ihailla huimaavia maisemia.

Seljalandsfoss

Perjantai on kaikin tavoin upea päivä! Kolmentoista plusasteen ja auringon ansiosta sää näyttäytyy parhaimmillaan, ja huomaamme, että olemme pukeutuneet turhan lämpimästi. Joudumme jopa pyytämään bussikuskia käynnistämään ilmastoinnin.

Päivän aikana pysähdymme Seljalandsfoss-vesiputouksella, jossa otamme kuvia. Osa kiipeilee näköalapaikalle saadakseen vesiputouksesta vielä paremman näkymän.

Reynisfjara

Jatkamme matkaa mustalle Reynisfjara-hiekkarannalle, jossa ihastelemme mahtavaa luontoa ja kauniin petollisten aaltojen lyöntiä rantaan. Reynisdrangar-kalliot ovat uskomattomia!

Skógafoss

Kotimatkalla ehdimme kiivetä myös Skógafoss-vesiputouksen taakse, mikä tekee meistä ainutlaatuisen kokemuksen rikkaampia.

Pilvinen lauantai

Lauantaina Islanti tarjoilee juuri odottamaamme säätä: kolme astetta, pilvistä ja hieman sadetta. Tuntuu kotoisalta.

Aamulla saamme oppia lisää Islannin kuitutilanteesta. Tiesitkö, että 99 % islantilaisista käyttävät nettiä? Aivan huikea käyttöaste! Sen lisäksi maa on viimeisten vuosien aikana ollut aktiivisten kuituliittymien (sekä omakotitalot että taloyhtiöt) Euroopan listan kärjessä! Islantilaisista omakotitalouksista jopa 76,8 %:lla on käytössään kuituliittymä. Suomen omakodeista vain 43 %:ssa on kuituliittymä, joten meillä on paljon opittavaa pohjoismaiselta naapuriltamme.

 

Seikkailua

Koulutustilaisuuden jälkeen aikataulussa on vapaa-aikaa. Jotkut lähtevät tutkimaan Reykjavikia kävellen tai sähköpotkulaudalla, toiset etsivät tuliaisia tai vierailevat museoissa, kolmas lähtee valassafarille ja muutamat vuokraavat auton.

Blue Lagoon

Myöhemmin iltapäivällä upotamme varpaat Blue Lagoonin maidonnäköiseen veteen. Tunne on mukavan polttava, ja nautimme lämmöstä, kunnes sekä sormet että varpaat ovat oikein ryppyiset. Kasvonaamio sisältyy elämykseen, joten poskemme ovat siloiset lähtiessämme takaisin kaupunkiin.

Kiitollisuus

Illalla toteamme jälleen, kuinka uskomattoman ihania työkavereita meillä on, miten hyvin tulemme keskenämme toimeen ja miten onnekkaita olemmekaan, kun saamme työskennellä näin hyvän työnantajan palveluksessa. Tuntuu siltä, että monet yritykset pyrkivät saavuttamaan saman tasaisen yhteenkuuluvuuden, kuin meillä jo on. 

Sunnuntaina palaamme kotiin. Olemme äärimmäisen kiitollisia upeasta matkasta ja sen tarjoamista kokemuksista. Ja onnekkaita, kun huomenna koittava maanantai ei tunnu lainkaan raskaalta.


Janina Kronlund 
Karjaan Puhelin Oy


"Unohtumaton matka luonnon ihmeiden keskellä - täydellinen tapa juhlistaa yrityksemme 100-vuotisjuhlaa! Yhteisömme, joka jo ennestään on kuin laajennettu perhe, vahvistui entisestään tämän matkan aikana. Kaikkein upeinta retkessämme oli Islannin uskomaton luonto, mahtavat vesiputoukset ja rannat sekä lämmin kylpy Blue Lagoonissa. Yhdessä loimme muistoja täynnä naurua ja iloa. Oli mahtavaa kokea tämä seikkailu yhdessä mahtavien kollegoiden kanssa!"

- Jeanette


"Todellista luksusta ja onnea on saada työskennellä sellaisen työnantajan palveluksessa, joka haluaa työntekijöidensä viihtyvän ja voivan hyvin. Jos päätyy tällaiseen työpaikkaan, on se kuin päävoitto lotossa! Mulla ei aiemmin koskaan ole ollut näin hienoja ja hauskoja työkavereita, että heidän kanssaan haluaa ja voi viettää vapaa-aikaa. Välillä tuntuu, että ollaan pikemminkin ystäviä/perhettä kuin työkavereita. Meillä oli hyvä yhteishenki jo ennen matkaa, mutta nyt kun vietimme hieman enemmän aikaa yhdessä, meillä oli mahdollisuus tutustua paremmin myös heihin, joiden kanssa emme arjessa kohtaa niin paljon. On mahdotonta valita, mikä oli parasta matkassa - ehkä se, että saimme matkustaa näin upealla porukalla?"

- Laura


"Peukut ylös, tämä oli todella ikimuistoinen matka ja meillä oli hauskaa! On hienoa työskennellä yrityksessä, joka huolehtii niin hyvin työntekijöistään. Lisäksi meillä on mahtavat työkaverit, ja se on kullanarvoista."

- Danne