Päivitys 21.12.2020: Tekijänoikeusjärjestöt Kopiosto ja Teosto sekä FiCom ja sen operaattorijäsenet jatkavat neuvotteluita useiden ruotsin-, viron-, saksan- ja ranskankielisten kanavien jakeluun liittyvistä ehdoista tammikuussa. Osapuolet ovat sopineet kuukauden lisäajasta, jonka aikana pyritään pääsemään yhteiseen ratkaisuun jakeluehdoista. Näin ollen muun muassa Suomessa paljon katseltujen Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n kanavien jakelu kaapeli- ja IPTV-verkoissa jatkuu normaalisti vuodenvaihteen yli.

Ilmoitamme asiakkaillemme tilanteen etenemisestä heti kun saamme asiasta lisätietoa.

Alkuperäinen julkaisu 17.12.2020:

Lukuisten ulkomaisten televisiokanavien – muun muassa Suomessa paljon katseltujen Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n kanavien – jakelu kaapeli- ja IPTV-verkoissa on vaakalaudalla vuodenvaihteessa, sillä tekijänoikeusjärjestöjen irtisanottua sopimuksen jakelusta vastaavat operaattorit joutuvat keskeyttämään kanavien jakelun verkoissaan.

Tekijänoikeusjärjestöt ovat vaatineet operaattoreita hyväksymään järjestöjen laatiman uuden sopimusehdotuksen edellytyksenä sille, että operaattorit voisivat jatkaa kanavien jakelua vuodenvaihteen jälkeen, eivätkä operaattorit voi tätä ehdotusta hyväksyä. Operaattoreilla on joka tapauksessa halu jatkaa sopimusneuvotteluita ja mikäli neuvottelut onnistuvat, kanavien jakelua jatketaan myös vuodenvaihteen jälkeen.

Uhka koskee seuraavia kanavia:

  • ETV HD
  • DR1 HD, DR2 HD
  • NRK1 HD, NRK2 HD
  • SVT1 HD, SVT2 HD, TV3 HD, TV4 HD, TV6 HD, TV8, TV10, Barnkanalen/SVT24 HD, Kunskapskanalen HD
  • 3Sat, Das Erste, Kabel1, ProSieben, RTL, RTL 2, Super RTL, VOX, ZDF, Sat-1
  • Canal 24 Horas, TVE Internacional HD
  • Arte HD, France 2 HD, France 3, France 5


Lue FiComin uutiset, joissa tilanteesta kerrotaan enemmän: 

Useiden ulkomaisten tv-kanavien näkyminen kaapeli- ja IPTV-verkoissa uhkaa keskeytyä

Ulkomaisten tv-kanavien jakelu kaapeli- ja IPTV-verkoissa jatkuu – FiCom ja Kopiosto palaavat neuvottelupöytään