Tiedote 8.2.2022

Karjaan Puhelin perustaa uuden stipendin innovatiivisen teknologisen kehityksen edistämiseksi Länsi-Uudellamaalla – hakuaika käynnissä 7.3. asti.

Stipendi on suunnattu korkeakoulu- tai ammattikorkeakouluopiskelijoille, jotka suorittavat ICT:n, tietoliikenteen tai muun näihin läheisesti liittyvän innovatiivisen teknologian opintoja. Hakijan tulee joko asua Länsi-Uudellamaalla, tai pystyä osoittamaan, että hänellä on läheinen yhteys alueelle.

Karjaan Puhelimen hallitus perusti teknologiastipendin pitkäaikaisen toimitusjohtajan Henrik Ekblomin kunniaksi samassa yhteydessä, kun hän jäi eläkkeelle syksyllä 2020. Stipendin painopiste oli itsestään selvä jo alusta lähtien – teknologia, kehitys, Länsi-Uusimaa ja yhteiskuntavastuu ovat Henrikin sydäntä lähellä olevia aiheita. Toimitusjohtajana Henrik teki suuren työn varustaakseen Länsi-Uudenmaan alueen nykyaikaisilla, kuitupohjaisilla tiedonsiirtopalveluilla. Mahdollisuus liittyä kuituverkkoon lisää alueen vetovoimaa, Länsi-Uusimaa on tänään tilastollisesti koko maan kärjessä kuitupalveluiden saavutettavuudessa. Stipendin tarkoituksena on osoittaa arvostusta alan opinnoille, jotka voivat auttaa edistämään alueen teknologista kehitystä.

”Stipendin perustaminen Henrik Ekblomin nimiin on kiitollisuuden ele siitä uskomattomasta työstä, minkä hän on tehnyt alueen hyväksi. Vaikka teknologia on kehittynyt valtavasti viime vuosikymmeninä, ei ole mitään rajaa sille, mihin olemme menossa.” sanoo Patrik Gustafsson, Karjaan Puhelimen nykyinen toimitusjohtaja.

”Alueen teknologien kehitys vaatii visionäärejä – niistä osa istuu juuri nyt koulun penkillä. Olemme iloisia, että pystymme kohdistamaan tämän stipendin alan opiskelijoille. Toivomme sen sekä helpottavan opintoja että pidemmällä tähtäimellä edistävän teknologisesti kilpailukykyisen alueen ylläpitoa ja jatkuvaa rakentamista.” hän jatkaa.

Hakuaika parhaillaan käynnissä

Stipendin hakuaika on käynnissä maanantaihin 7.3.2022 asti. Hakemukset jätetään sähköisessä muodossa osoitteessa karjaanpuhelin.fi/teknologiastipendi.

Stipendin enimmäismäärä 2000 euroa jaetaan korkeintaan kolmelle henkilölle per vuosi, ja stipendin voi saada vain kerran.

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtaja Hans Siggberg, puh 0500-472240