Pressmeddelande 8.2.2022

Karis Telefon instiftar nytt stipendium för främjandet av innovativ teknologisk utveckling i Västnyland – ansökningstiden pågår fram till 7.3.

Stipendiet riktar sig till högskole- eller yrkeshögskolestuderande som bedriver studier inom ICT, datakommunikation eller annan ny och innovativ teknologi inom samma kategori. För att vara berättigad att söka bör man vara bosatt i Västnyland eller kunna bevisa att man på annat sätt har en nära anknytning till regionen.

Teknologistipendiet instiftades av Karis Telefons styrelse till den långvariga, verkställande direktören Henrik Ekbloms ära i samband med att han gick i pension under hösten 2020. Stipendiets fokus var självklart redan från början – teknologi, utveckling, Västnyland och samhällsansvar ligger Henrik varmt om hjärtat. Under sin tid som verkställande direktör gjorde Henrik ett stort arbete för att förse den västnyländska regionen med moderna fiberbaserade dataöverföringstjänster. Möjligheten att ansluta sig till ett fibernät bidrar till regionens dragningskraft och idag toppar Västnyland landets statistik i fråga om tillgänglighet till fibertjänster. Syftet med stipendiet är att visa uppskattning för studier inom branschen, vilka kan bidra till att ytterligare främja regionens teknologiska utveckling.

”Att instifta ett stipendium i Henrik Ekbloms namn är en gest av tacksamhet för det otroliga arbete som han gjort för regionen. Även om teknologin gått oerhört mycket framåt under de senaste årtiondena, så finns det ingen gräns för vart vi är på väg.” säger Patrik Gustafsson, Karis Telefons nuvarande verkställande direktör.

”Det teknologiska utvecklandet av regionen kräver visionärer – en del av dem sitter just nu på skolbänken. Vi är glada över att kunna rikta detta stipendium till studerande inom branschen, och vi hoppas att det underlättar studierna samt på lång sikt bidrar till upprätthållandet och det fortsatta byggandet av en teknologiskt konkurrenskraftig region.” fortsätter han.

Ansökningstiden pågår som bäst

Stipendiets ansökningstid pågår fram till måndagen den 7.3.2022. Ansökningarna lämnas in via ett elektroniskt formulär på adressen karistelefon.fi/teknologistipendium.

Stipendiet på tvåtusen euro delas ut till högst tre personer per år, och det kan erhållas endast en gång.

Mer information

Styrelseordförande Hans Siggberg, tfn 0500-472240