Världens bästa sport och mycket mer på C More. Med ensamrätt visar C More hela Formel 1-säsongen från uppvärmningarna till den sista deltävlingen. Dessutom ser du de finländska förarnas onboard-kameror, depåsignalen och många fler godbitar i C More-streamingtjänsten. Till på köpet hittar du även världsomfattande toppsport, serier och filmer i C Mores utbud.

C More, V sport, series & film och Viaplay-streamingtjänsten återgår till normalprissättning från och med 1.7.2020. 

Vår kundtjänst håller stängt fredagen den 19.6. Välkommen åter måndagen den 22.6.
Vår felanmälan betjänar 24/7, tel. 0800 92 788

Trevlig Midsommar!

jussi

Pressmeddelande 9.6.2020

Karis Telefons bolagsstämma godkände i fredags ett förslag enligt vilket man fortsätter att investera i det regionala fibernätet. De satsningar som gjorts fram tills nu har tagits väl emot och bolagsstämman såg att de finns förutsättningar för att fortsätta bygga ut fibernätet såväl på glesbygden som på nya centrum/ bostadsområden i Ingå, Sjundeå och Kyrkslätt samtidigt som allt flera hushåll kopplas till fibernätet i Hangö och Raseborg.

Bolagsstämmans tidigare investeringsbeslut i optisk fiber från år 2008, att bygga fiber i Hangö, Raseborg och Ingå under 15 år uppgående till 30 miljoner euro fick nu en fortsättning. Enligt det nya beslutet höjs nu fiberinvesteringarna till 60 miljoner fram till år 2035. I dagsläge omfattar fibernätet orterna Hangö, Raseborg, Ingå och Sjundeå. Sonderingar gällande intresset för fiber i Kyrkslätt pågår. Ca 12000 hushåll har redan anslutit sig till fibernätet och de sista delarna av bolagets 100 åriga kopparnät stängs och ersätts med fiber under slutet av detta år. Karis Telefons satsningar som vid utgången av år 2019 uppgick till 25 miljoner euro har placerat regionen bland de främsta i Finland vad gäller fibertillgänglighet.

Utöver fortsatta investeringar i fiber kommer satsningen även att innefatta investeringar i klimat och miljö. Karis Telefon deltar i byggandet av solkraftverket i Dragsvik tillsammans med Raseborgs Energi och Raseborgs stad och bolagets bilpark håller successivt på att ersättas med elbilar. Medel har även reserverats för ny teknologi som kan vara tex deltagande i regionala datacenter- eller smart road projekt. Karis Telefons satsningar skall ses som en pusselbit i att tillsammans med övriga aktörer i regionen, både kommunala och privata, skapa en konkurrenskraftig ”Smart Region” längs med kusten mellan Kyrkslätt, Sjundeå, Ingå, Raseborg och Hangö där fibernätet fortsätter ut i världen via Hangös internationella havskabelknutpunkt.

Andelsbanken Raseborgs VD Mats Enberg och Raseborgs stadsstyrelseordförande Anders Walls deltog i bolagsstämman. Mats Enberg konstaterar att satsningen är en välkommen ekonomisk vitamininjektion i infrastruktur som med säkerhet kommer att medföra ökad konkurrenskraft och välfärd för regionen. Anders Walls ser satsningen som behövlig för att på ett hållbart sätt säkerställa innevånarnas, de sommarboendes, företagens, skolors och kommuners behov av stabila förbindelser och distansarbetsmöjligheter av högsta möjliga kvalitet.

Henrik Ekblom, VD för Karis Telefon konstaterar att vi ännu bara sett början på den framtida teknologiska utvecklingen. Som exempel kan man tänka sig holografiska 3-D distansmöten med möjlighet till direkt ögonkontakt, där vi närmar oss samma upplevelse som vid ett traditionellt möte där personerna är fysiskt närvarande. En dylik utveckling kräver, för att klara den stora informationsmängden som skall förmedlas, ett ”rotsystem” i form av ett väl utbyggt fibernät.


Tilläggsuppgifter

Henrik Ekblom, VD Karis Telefon, 044-7440420. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Mats Enberg, VD Andelsbanken Raseborg, 050-3560517 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Anders Walls, Raseborgs stadsstyrelseordförande, 040-5192991, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Karis Telefon är ledande leverantör av fiberbaserade dataöverföringstjänster i Västnyland. Vårt arbete har placerat regionen bland de främsta vad gäller fibertillgänglighet i Finland. Företaget som ägs av sina abonnenter har verkat i snart 100 år, sysselsätter 26 experter och ett stort antal samarbetspartners står på en stabil ekonomisk grund.

Coronaprissättningen fortsätter ännu under denna månad. Viaplay återgår till normalprissättning från och med 1.7.2020. Vi informerar när vi får mer information om fortsättningen på kanalpaketsbeställningarnas prissättning. 

Spanska La Ligas fotbollsstjärnor möts igen efter coronapausen. För att uppmärksamma att La Liga fortsätter med Sevilla derbyt på torsdag 11.6, ordnas en studiosändning på C More. C More direktsänder alla sommarens La Liga -matcher. 

Viasats grafiska profil förnyas 1.6.2020. Även om det sker namn- och logoändringar, blir det inga förändringar i kanalpaketen eller kanalernas innehåll. Kanalerna hittas även i fortsättningen på samma, bekanta kanalplatser.

Är du den IT-expert som kan komplettera vårt team? Är du tvåspråkig, har en ingenjörsexamen eller motsvarande inom IT samt innehar ett brinnande intresse för ny teknologi så är du kanske just den vi söker!

Vi erbjuder dig ett modernt och flexibelt sätt att arbeta i en bransch som både styr och styrs av den pågående digitaliseringen. Hos oss får du möjlighet att vidareutveckla ditt kunnande i en motiverande arbetsmiljö.

Till dina uppgifter hör att fungera som teknisk IT-expert inom leveransgränssnittet och bakomliggande tekniska datasystem. Du jobbar tillsammans med vårt tekniska team samt externa samarbetspartners och spelar en viktig roll vid både leverans och underhåll av kundernas fibertjänster. Ditt jobb är varierande och innehåller såväl utmanande tekniska arbetsuppgifter samt kundbetjäning.

Din huvudsakliga arbetspunkt finns i Karis men du är beredd att jobba flexibelt inom hela vårt verksamhetsområde.

Vi förutsätter av dig datanätskunnande med specialkompetenser inom TCP/IP nät, routing, serversystem, Wi-Fi etc. Lång arbetserfarenhet inom branschen är inte avgörande, platsen lämpar sig väl för dig som nyligen examinerats och vill lära dig mera om branschen.

Till din karaktär är du social och flexibel med god förmåga att samarbeta i team och att fungera i kundgränssnittet. Du har en positiv ivrig attityd och brinner av intresse för att lära dig mera om branschen. Du har god förmåga att prioritera och koncentrera dig på det väsentliga. Du är inte rädd för att åta dig ansvar och med tiden jobba dig in till en allt mera central roll inom vårt tekniska team.

Lämna in din arbetsansökan inklusive CV och löneanspråk till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast den 21.6.2020. Förfrågningar till adressen ovan, eller per telefon: 019 278 442.

Karis Telefon är regionens ledande leverantör av fiberbaserade dataöverföringstjänster. Vårt arbete har placerat regionen på kartan som en av de främsta vad gäller fiberbredbandstillgänglighet i Finland. Företaget har verkat i regionen i snart 100 år och står på en stabil ekonomisk grund. Vi sysselsätter ca. 25 experter inom branschen.

När du beställer ett C More -kanalpaket med en tidsbunden kampanj, får du även tillgång till C More streamingtjänsten! Här har vi samlat det bästa innehållet på C More i maj. 

Den långa väntan är äntligen över för livesportens vänner när Bundesligan gör comeback efter en paus på två månader. Alla matcher visas på Viaplay och de flesta visas även på Viasats sportkanaler. Du kommer väl ihåg att Viaplay alltid ingår i din Viasat-kanalpaketsbeställning?