Bonuskanalen i oktober är NHK World TV HD på kanalplats 359. Kanalen är det japanska rundradiobolagets internationella tjänst. Kanalen förser världen med nyaste nytt om Japan och Asien, samt erbjuder tittaren ett japanskt perspektiv på nyheter, kultur och traditioner.

Kanalen hör till Nyheter-kanalpaketet och kan väljas till alla Mix-kanalpaket. 

Nya kortkanaler

Kortkanaler som lades till 1.10:

 • V sport+ Suomi (464)
 • France 24 English HD (353)


Nya kortkanaler från och med den 1.11: 

 • Viasat Explore HD (491)
 • Viasat History HD (493)
 • Viasat Nature HD (495)


Tv-kortkanalerna syns för varje kund som har ett tv-kort.

Kunder som har dessa Viasat-kanaler i sitt MIX-kanalpaket uppmanas att byta innehåll antingen via Självbetjäningsportalen eller genom att kontakta kundtjänsten. 


Nya kanaler 1.11

 • Ny baskanal: INEZ HD (19)
 • Ny betalkanal: France 24 Francais HD (376). Kanalen läggs till i S-paketet och Franska-paketet.

HD-kanaluppdateringar

Dessa kanaler ändras från SD-format till HD-format:

 • Discovery Science (129) blir HD-kanal 28.10.
 • Investigation Discovery (127) blir HD-kanal 28.10.
 • Danska DR2 (261) blir HD-kanal 25.11.

Ändringar

 • V sport hockey byter namn till V sport vinter 1.11.
 • SD-versionen av V sport Suomi upphör 25.11.
 • SD-versionerna av C Mores kanaler upphör 25.11.
  • undantag: C More Max upphör efter F1-säsongen 13.12.
  • undantag: SF-kanalen fortsätter i SD-format.

Här kan du läsa om aktuella kanaländringar i oktober.

Utseendet på vår webbmail har uppdaterats. Du når inloggningssidan på precis samma sätt som förut, antingen via direktlänk www.webmail.ktnet.fi eller via Hantera Tjänster. En del funktioner har bytt plats men ingenting har försvunnit. 

Utseendet på vår webmail uppdateras i slutet av september. Du når inloggningssidan på precis samma sätt som förut, antingen via direktlänk www.webmail.ktnet.fi eller via Hantera Tjänster. 

Inga funktioner försvinner i och med att utseendet ändrar, men en del funktioner byter plats.

På lördag 4.9 ordnas Sjundeådagen kl. 10-14 på gården till Aleksis Kiven koulu.

Vi är på plats! Kom och hälsa på oss och diskutera fiber.

Kanalnumreringen i kabel-tv-nätet är ändrad och HD-kanalerna kommer nu först i kanallistan. Kanalerna med traditionell upplösning ser du från kanalplats 21 och framåt.

Nyare tv-apparater uppdaterar vanligtvis de ändrade kanalplatserna automatiskt. Om televisionen inte automatiskt uppdaterar kanalplatserna, lönar det sig att göra en kanalsökning.

LÄS MER

Den amerikanska nyhetskanalen Bloomberg TV på kanalplats 352 är din källa till ekonomi och business. Förutom nyheter sänds även omfattande specialsändningar och veckovisa temaprogram. Kanalen är engelskspråkig, men har engelsk textning på allt utom livesändningar. Kanalen hör till både M- och L-kanalpaketet. 

HD-kanaler är det nya normala. Den 31.8 ändras kanalnumreringen för kabel-tv-nätet så att HD-baskanalerna kommer först i kanallistan. Ändringen kan kräva att du gör en kanalsökning.

VAD? HD- och SD-baskanalerna byter plats med varandra, så att HD-kanalerna i fortsättningen kommer först i kanallistan, på kanalplatserna 1–20 och SD-kanalerna flyttar till kanalplatserna 21–40. T.ex. Yle TV 1 HD har i fortsättningen kanalplats 1.

NÄR? Den landsomfattande ändringen i alla kabel-tv-nät inleds 31.8.2021 kl. 10.00 och beräknas vara färdig ca kl. 15.00. Även om ändringen sker denna tidpunkt behöver åtgärder inte vidtas genast, utan du kan söka dina kanaler i ett senare skede.

HUR? Efter att ändringen är gjord uppdaterar nyare tv-apparater vanligtvis kanalplatserna automatiskt. Om detta inte sker, bör du söka kanalerna på nytt. Återställ fabriksinställningarna vid behov.

VARFÖR? För att förbättra tittarupplevelsen! Bildkvaliteten förbättras hela tiden och HD-kvaliteten räknas idag som standard – de flesta kabel-tv-tittare har redan HD-utrustning.

LÄS ALLT OM ÄNDRINGEN

BEHÖVER DU HJÄLP? Efter ändringen kan du vid behov boka hembesök för kanalsökning (25 €) genom att ringa kundtjänsten.