Under det gångna decenniet har vi gjort en stark satsning på fiberbyggande på vårt verksamhetsområde, under hela det gångna århundradet har vi fokuserat på förbindelser. Kommunikationsmöjligheter har erbjudits för lokala invånare, företag och samfund. Även i år fortsätter vi ihärdigt vårt arbete, men firar också vår hundraåriga historia! Vårt mål är fortfarande att utvidga fibernätet och att erbjuda er förstklassiga tjänster i minst hundra år till. 

I år kommer vi att ersätta anslutningarna i kopparnätet med fiber även på våra sista kopparområden. I både Snappertuna och Pojo står vi inför stora projekt i samarbete med Caruna och även på Karis centrumområde kommer vi att erbjuda förmånliga fiberanslutningar till kopparnätskunder. Alldeles nya fiberområden byggs i Ingå och Sjundeå, där stamkablar och en central förbereds som bäst. I Hangö har hela centrumområdet öppnats upp för beställningar och anslutningarna levereras under kommande grävsäsong.

Vi förväntar oss ett fartfyllt kommande decennium och önskar dig all lycka och framgång!

ps. Pricka in 23-24.10.2020 i kalendern redan nu, då firar vi!

Kanalen TRT World HD (356) har lagts till i utbudet och ses i fortsättningen för alla kunder som har tv-kort. Nyhetskanalen har ett fokus på nyheter med turkiskt perspektiv.

Kanalen VOX (370) är nu tillagd i Tyska-paketet och tas bort från L-paketet 11.2. Kanalen fokuserar på amerikanska dokumentärer och tv-serier med tyskt tal och textning.

Kanalen WILD TV (231) är nu tillagd i L-paketet och tas bort från Tyska-paketet 11.2. Wild TV tar det hurtiga friluftslivet till hemmets trygga vrå. Huvudteman på kanalen är bland annat fiske, jakt och vapen samt landskap och vandring. 

Trevliga tv-stunder! 

Östra Ingås vattenandelslag arrangerar en informationstillställning på Furuborg i Degerby lördagen den 1 februari 2020 kl. 12.00. I deras vatten- och avloppsprojekt kombineras även fiberbyggande till fastigheterna. Vår tekniska direktör Patrik Gustafsson är med på tillställningen. Välkommen att ställa dina frågor om fiber!

Samma kväll är Jonna och Laura från försäljningsteamet på plats i Fennia Arena i Sjundeå åtminstone kl. 16.45-19.45, då SIF möter Dicken dubbelt upp i både herrarnas FM-liga och damernas FM-serie. Kom på plats i god tid före matcherna eller dra oss i ärmen på pausen, så hinner du anmäla ditt fiberintresse eller beställa en anslutning, om du bor på årets byggområden vid Tegelbruksbacken, Brännmalmen eller Störsvik.

Viasat Urheilu -kanalen visas fritt från fredag 31.1 kl. 17.00 till måndag 3.2 kl. 8.00 på kanalplatserna 464 (HD) och 460 (SD). Det bjuds bland annat på på Premier League, NHL-hockey och NFL Super Bowl LIV.  Se veckoslutets livesändningar nedan.

Pressmeddelande 28.1.2020

Karis Telefons styrelse har utsett bolagets nuvarande tekniska direktör Patrik Gustafsson till ny verkställande direktör för Karis Telefon fr.o.m. 1.12.2020.

Patrik Gustafsson efterträder nuvarande verkställande direktör Henrik Ekblom som går i pension efter att ha innehaft VD-posten sedan 1996.

Karis Telefon Ab:s styrelse


Styrelseordförande Hans Siggberg och nya VD Patrik Gustafsson

Tilläggsuppgifter: Styrelseordförande Hans Siggberg, tel. 0500-472240

Karis Telefon är ledande leverantör av fiberbaserade dataöverföringstjänster i Västnyland. De årliga investeringarna i fibernätet uppgår till ca 2,5 milj. euro. Vårt arbete har placerat regionen bland de främsta vad gäller fibertillgänglighet i Finland. Företaget som ägs av sina abonnenter har verkat i snart 100 år, sysselsätter 26 experter och står på en stabil ekonomisk grund.

De spanska betalkanalerna TVE International och Canal 24 Horas blir ändrade till HD-kanaler 3.2.2020. Kanalplatserna är de samma som förr. 

Gör en kanalsökning om de nya HD-kanalerna inte automatiskt kommer fram i din tv.

En ny version av mjukvaran är nu tillgänglig för Zhone 2425-modemet. Allt du behöver göra för att ladda ner den nyaste mjukvaran är att starta om modemet.

Här kan du kontrollera kompatibel utrustning och de senaste mjukvaruversionerna.

  • Torsdag 16.1 kl. 9-13.30.
  • Fredag 17.1 Karis kl. 12-16, Ekenäs stängt.

Våra återförsäljare, felanmälan och helpdesken betjänar som normalt. Vi beklagar eventuella olägenheter detta medför och öppnar dörrarna normalt igen måndagen den 20.1.

Som en följd av stigande postavgifter samt att flera av våra kunder har övergått till användning av papperslösa fakturor, blir våra pappersfakturor och förhandsanmälningar av direktbetalningar avgiftsbelagda.

  • 31.12 kl. 11-14
  • 1.1 stängt
  • 6.1 stängt