Vi kartlägger som bäst kyrkslättbornas intresse för fiber och möjliga byggnadsområden för nästa år.

Vi har levererat fiberanslutningar ända fram till hemmen redan i tolv års tid! Centrum- och landsbygdsområdena i Raseborg och Hangö börjar i stort sett vara anslutna till vårt nät. Invånarna i bostadsbolagen, egnahemshusen och företagen surfar redan hos oss med hisnande hastigheter. Som bäst utvidgas nätet på områden i Ingå och Sjundeå, och som näst på tur står västra Kyrkslätt.

Hör alltså upp om du bor eller arbetar på eller i närheten av dessa områden: Överby, Ravals, Kusas, Finnsbacka, Abrasbacka, Pickala.

Har du behov av en snabb, stabil och säker internetanslutning som helt säkert räcker till även i framtiden? Det tror vi!

Redan denna höst bygger vi ett pilotområde i Överby, så våra första egnahemskunder i Kyrkslätt får sina fibertjänster i bruk redan i år! Dessutom är vårt mål att under hösten och våren göra en bredare kartläggning av kyrkslättbornas intresse för fiber samt möjliga byggnadsområden för kommande år.

Vi vill alltså gärna höra om områden, vars invånare skulle vara intresserade av nutida och pålitliga tjänster i det fasta nätet. Det är viktigt att invånarna och fastighetsägarna meddelar sitt intresse, så att vi kan rikta våra investeringar rätt. Nu är det rätt tidpunkt att påverka byggbesluten för nästa år och försäkra sig om att man själv får de bästa tjänsterna via optisk fiber!

Försäljningsområdena väljs långt baserat på invånarnas intresse, så meddela ditt intresse direkt!

Vad är fiber?

Fiber är en snabb, stabil och säker nätanslutning såväl för företag som för konsumenter. Med den kan hela familjen surfa, uträtta ärenden, distansarbeta eller spela online på många enheter samtidigt. Den optiska fibern försäkrar företagets dataöverföring och att den dagliga verksamheten löper smidigt.

Via fiberanslutningen kan du beställa vår kabel-tv-tjänst samt använda alla tillgängliga elektroniska tjänster nu och i framtiden. Fibern ersätter bl.a. de nuvarande ADSL-bredbanden, mokkulan, tv-antenner, satellit-tv-tjänster och trådtelefoner.

Varför ska jag välja fiber? 

Fiber säkerställer en stabil och säker internetförbindelse, som gör vardagen enklare och ger kvalitet till både fritid och företagsverksamhet. Den huvudsakliga orsaken till att välja fiber är att den erbjuder en stabil och nästan oändligt snabb överföringskapacitet.

Fiber eller fiberkabel är en kabeltyp där man använder optiskt ljus för dataöverföring istället för elektrisk signal. Dataförbindelsen är snabb och rusningsfri vid både upp- och nedladdning.

Snabba och funktionssäkra fiberbaserade internetförbindelser säkrar framtiden och är viktiga för kommunernas tillväxt. De möjliggör distansarbete, företagande samt alla nytto- och nöjestjänster, som exempelvis hälsovårdstjänster i vårt allt mer digitaliserade samhälle. Ett fungerande 5G-nät kan inte byggas till området utan ett ordentligt "rotsystem" som baserar sig på fiber. Framförallt en bra 5G-signalhörbarhet i inomhusutrymmen förutsätter att fibern är dragen ända fram till fastigheten.

Vad ska jag göra till näst?

Anmäl ditt intresse genast! Du får naturligtvis mer information och kan anmäla ditt intresse även per telefon 019 278 480 eller via adressökningen uppe på denna sida. Du är också välkommen att besöka vår kundbetjäningpunkt på Dalgatan i Karis eller Björknäsgatan i Ekenäs.

Det är också viktigt att du meddelar oss dina kontaktuppgifter, så att vi kan kontakta dig personligen när projektet framskridit så långt att vi kan meddela en noggrannare tidtabell.

ANMÄL DITT INTRESSE  

Några fördelar med optisk fiber:

  • Störningsfri och snabb bredbandshastighet som är idealisk för t.ex. distansarbete, onlinespel eller streaming. Hastigheterna idag upp till 1 Gbit/s, nätets kapacitet räcker till framtidens mångdubblade behov.

  • Din egen bredbandshastighet påverkas inte av grannarnas internetanvändning. Via vår fiberanslutning får du bredband och Finlands bredaste kabel-tv-utbud från din lokala operatör. Du kan också beställa Bredbandstelefon med ditt gamla trådtelefonnummer.

  • Tack vare kabel-tv-anslutningen ersätter du antenntelevisionen med fiber och behöver inte investera i ny utrustning p.g.a. T2-ändringen. 

  • Du får lätt tag på oss och vi betjänar dig på båda inhemska språken!

  • Fiberanslutningen höjer värdet på din fastighet och är en smidig förbindelse till alla nättjänster i världen.