På våra första områden är fiberanslutningarna redan i bruk och vi kartlägger områden för nästa år!

Vi har levererat fiberanslutningar ända fram till hemmen sedan 2008! Centrum- och landsbygdsområdena i Raseborg och Hangö börjar i stort sett vara anslutna till vårt nät. Invånarna i bostadsbolagen, egnahemshusen och företagen surfar redan hos oss med hisnande hastigheter. Som bäst utvidgas nätet på områden i Ingå, Sjundeå och västra Kyrkslätt.

Förra hösten byggde vi ett pilotområde i Överby, så våra första egnahemskunder i Kyrkslätt fick sina fibertjänster i bruk i början av året. Vårt mål är att fortsätta göra en bredare kartläggning av kyrkslättbornas intresse för fiber samt möjliga byggnadsområden för kommande år.

Vi hör gärna om områden, vars invånare skulle vara intresserade av nutida och pålitliga tjänster i det fasta nätet. Det är viktigt att invånarna och fastighetsägarna meddelar sitt intresse, så att vi kan rikta våra investeringar rätt.

Försäljningsområdena väljs långt baserat på invånarnas intresse, så meddela ditt intresse genast!

ANMÄL DITT INTRESSE  

Hör upp, Ravals och Överby! 

På era områden har grävningsarbetena börjat, men du hinner ännu med. Beställ din anslutning nu! 

Har du behov av en snabb, stabil och säker internetanslutning som helt säkert räcker till även i framtiden? Det tror vi!

BESTÄLL DIN ANSLUTNING HÄR  

Hör upp, du som bor i Hindersby och Lustbacka!

På era områden är försäljningen igång och byggbesluten görs genast när vi fått in en tillräcklig mängd beställningar. Du kan alltså beställa din egen anslutning genast! Hör av dig, så berättar vi mer. 

BESTÄLL DIN ANSLUTNING HÄR  

Husbolagens och företagens anslutningar byggs och levereras enligt beställning

Be om offert för er adress direkt via husbolags- eller företagsförsäljningen. 

HUSBOLAG  FÖRETAG  

Vad är fiber?

Fiberanslutningen är en snabb, stabil och säker nätanslutning såväl för företag som för konsumenter. Med den kan hela familjen surfa, uträtta ärenden, distansarbeta eller spela online på många enheter samtidigt. Den optiska fibern försäkrar företagets dataöverföring och att den dagliga verksamheten löper smidigt.

Via fiberanslutningen kan du beställa vår kabel-tv-tjänst samt använda alla tillgängliga elektroniska tjänster nu och i framtiden. Fibern ersätter bl.a. de nuvarande ADSL-bredbanden, mokkulan, tv-antenner, satellit-tv-tjänster och trådtelefoner.

Varför ska jag välja fiber? 

Fiber säkerställer en stabil och säker internetförbindelse, som gör vardagen enklare och ger kvalitet till både fritid och företagsverksamhet. Den huvudsakliga orsaken till att välja fiber är att den erbjuder en stabil och nästan oändligt snabb överföringskapacitet.

Snabba och funktionssäkra fiberbaserade internetförbindelser säkrar framtiden och är viktiga för kommunernas tillväxt. De möjliggör distansarbete, företagande samt alla nytto- och nöjestjänster i vårt digitaliserade samhälle. Ett fungerande 5G-nät kan inte byggas till området utan ett ordentligt "rotsystem" som baserar sig på fiber. Framförallt förutsätter en bra 5G-signalhörbarhet i inomhusutrymmen att fibern är dragen ända fram till fastigheten.

Vad ska jag göra till näst?

Anmäl ditt intresse genast! Du får naturligtvis mer information och kan anmäla ditt intresse även per telefon 019 278 480 eller via adressökningen uppe på denna sida. Du är också välkommen att besöka vår kundbetjäningpunkt på Dalgatan i Karis eller Björknäsgatan i Ekenäs.

Det är också viktigt att du meddelar oss dina kontaktuppgifter, så att vi kan kontakta dig personligen när projektet framskridit så långt att vi kan meddela en noggrannare tidtabell.

ANMÄL DITT INTRESSE  

Några fördelar med optisk fiber:

  • Störningsfri och snabb bredbandshastighet som är idealisk för t.ex. distansarbete, onlinespel eller streaming. Hastigheterna idag upp till 1 Gbit/s, nätets kapacitet räcker till framtidens mångdubblade behov.

  • Din egen bredbandshastighet påverkas inte av grannarnas internetanvändning. Via vår fiberanslutning får du bredband och Finlands bredaste kabel-tv-utbud från din lokala operatör. Du kan också beställa Bredbandstelefon med ditt gamla trådtelefonnummer.

  • Tack vare kabel-tv-anslutningen ersätter du antenntelevisionen med fiber och behöver inte investera i ny utrustning p.g.a. T2-ändringen. 

  • Du får lätt tag på oss och vi betjänar dig på båda inhemska språken!

  • Fiberanslutningen höjer värdet på din fastighet och är en smidig förbindelse till alla nättjänster i världen.