Nyt on asennuksen aika!

Karjaan Puhelimen Kuituliittymä vaikuttaa usein kodin sisäverkkoon. 

Normaaliasennus (sisältyy tilaukseen)

Normaaliasennus sisältyy liittymän hintaan. Asennus sisältää työvaiheet, jotka tarvitaan liittymän kustannustehokkaaseen kytkemiseen. Vastaat itse palveluiden käyttöönotosta sekä mahdollisista sisäkaapelien vedoista ohjeidemme mukaan.

Asennukseen sisältyy:

 • Kuitukaapelin sisäänotto ulkoseinän/rossipohjan kautta mahdollisimman lähellä (+/- 5 m) kohtaa, johon kaapeli on vedetty (sokkelin viereen). Kaapelisuoja tarvittaviin kohtiin ja läpivientien tiivistys.

 • Kaapelin päättäminen asennusrasiaan sisätiloissa läpiviennin välittömään läheisyyteen.

 • Kuitupäätelaite kiinnitetään seinään korkeintaan 3 metrin päähän asennusrasiasta ja kytketään olemassa olevaan sähköpistorasiaan.

 • Yhden tv- ja puhelinlaitteen kytkeminen, mikäli se on mahdollista ilman kiinteiden kaapeleiden vetämistä. Lisäksi television ja puhelimen tulee sijaita kuitupäätelaitteen välittömässä läheisyydessä.

 • Yhden tai useamman Wi-Fi-lähettimen irrallinen asennus, tarpeen mukaan. Liittymään kuulu oletuksena yksi Wi-Fi-lähetin, lisälaitteet ostettava erikseen. Normaaliasennukseen ei sisälly kiinteää kaapelivetoa Wi-Fi-lähettimen asennusta varten.

Etukäteisselvitys

Mikäli olet epävarma kuitupäätelaitten sijoittelusta kodissasi, suosittelemme sinua tilaamaan ennen asennusta ja pihasi kaivutöitä tehtävän suunnittelukäynnin paikan päällä. Asentaja tulee kotiisi sovittuna aikana ja käy tulevan asennuksen läpi kanssasi. Etukäteisselvitys maksaa 50 €.

 1. Asentaja aloittaa arvioimalla talosi nykyisen sisäverkon. Sen ja toiveidesi perusteella päätätte, miten kuitukaapeli otetaan sisään taloon ja päätetään sekä mihin kuitupäätelaite tullaan sijoittamaan.

 2. Pyritte myös arvioimaan, miten langattoman verkon (wifi, wlan) kuuluvuus saataisiin riittäväksi talossasi.

 3. Mikäli talon sisäverkko on puutteellinen, kannattaa harkita sen parantamista, jotta saat kaiken irti tulevista kuitupalveluistasi.


Esimerkkejä maksullisista lisäpalveluista, joista voidaan sopia asentajan kanssa etukäteisselvityksen yhteydessä:

 • Kuitukaapelin sisäänotto muulla tavoin kuin normaaliasennuksen kohdalla on kuvattu, esim. asennusrasia asennetaan kellariin ja kuitupäätelaite olohuoneeseen.

 • Sisäverkkokaapeleiden veto, esim. datakaapeli tai antennikaapeli, jotta saadaan useampi UniFi wifi-tukiasema, tietokone tai tv kytkettyä verkkoon kaapelilla.

 • Suojakaapin asennus kuitupäätelaitteelle.

 • Sähköpistorasioiden asennus.


Näiden maksullisten lisäpalveluiden hinnat sovitaan asentajan kanssa ja laskutetaan erikseen.