Korvaavat palvelut tilattavissa kuidun kautta lähes kaikkialla

Miksi kupariverkon palvelut päättyvät?

Me Karjaan Puhelimella olemme vuodesta 2008 rakentaneet uutta kuituverkkoa alueilla, joissa rakentaminen on asukasmäärään nähden kannattavaa ja maantieteellisesti mahdollista. Tänä päivänä kuituliittymä on saatavilla isossa osassa toimialuettamme, joka ulottuu Hangosta Raaseporin kautta Inkooseen ja Siuntioon. 

Vanha kupariverkko suljetaan asteittain, koska verkon kaapelit ovat vanhentuneita, eikä sen tekniikan tarjoama kapasiteetti enää riitä tämän päivän ja tulevaisuuden tiedonsiirtotarpeisiin. Vanhaa verkkoa ei kannata ylläpitää rinnan nykyaikaisen kuituverkon kanssa.

Useat uudet verkkopohjaiset palvelut vaativat toimiakseen kuituverkon, joka on nopeudeltaan ja toimintavarmuudeltaan ylivertainen. Se tulee palvelemaan seutumme asukkaita pitkälle tulevaisuuteen.

Kupariverkon palveluiden sulkuaikataulu

Koko toimialueemme vanhan kupariverkon palvelut suljetaan vuoden 2020 loppuun mennessä oheisen kartan mukaisesti. Osa Karjaan Kivipeltoa oli ensimmäinen alue, jossa huonokuntoisen kupariverkon palvelut lakkautettiin viime vuonna. Lisäksi yksittäisiä linjoja on jo purettu haja-asutusalueilla. Seuraavana vuorossa ovat Snappertuna ja Höstnäs. Kunkin alueen asiakkaita tiedotetaan kupariverkon suluista tarkemmin vielä erikseen.

Mitä palveluita vanhan kupariverkon sulku koskee?

Kupariverkon kautta välitettävät lankapuhelin-, laajakaista- (ADSL) ja kaapeli-tv-palvelut lakkaavat asetetun aikataulun mukaan.

Miten saan uusia palveluita suljettavien tilalle?

Kuitusaatavuusalueella voit tilata kuituliittymän sekä laajakaista-, kaapeli-tv- ja laajakaistapuhelinpalveluitamme, jotka toimitetaan uuden kuituverkon kautta. Tarkista heti saatavuus osoitteeseesi ja tee tilauksesi tai kiinnostusilmoituksesi!

Mikäli kupariverkon palveluiden päättyminen herättää kysymyksiä, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

cu karta