Drömmer du om att effektivt kunna distansarbeta från lande, stugan, skären eller villan? 

Sommarfiber och Säsongsfiber är egnahemstjänster som passar perfekt för behoven som uppstår i fritidsbostaden! Säsongsfiber är vår nyaste tjänst, som skapades baserat på kundernas önskemål.

Sommarfiber

Sommarfiber är en internetanslutning med en hastighet på 100/100 Mbit/s.

Hastigheten räcker bra till för:

  • Snabb upp- och nedladdning av mindre filer
  • Effektivt distansarbetande och spelande online
  • Smidig användning av hemmets säkerhetstjänster
  • Några samtidiga streams i 4K-kvalitet


Vi har gjort det så smidigt som möjligt för dig som flyttar ut till fritidsbostaden under sommarhalvåret: tjänsterna öppnas och stängs automatiskt. Detta gäller även kabel-tv-tjänsten, som man kan välja som tilläggstjänst.

Sommarfiber-tjänsten kostar 39,90 €/mån och faktureras månatligen för den tid som tjänsterna är aktiva, alltså 1.4-30.9. 
Säsongsfiber

Säsongsfiber är en internetanslutning där hastigheten ändras automatiskt två gånger per år. Under sommarhalvåret (1.4-30.9) är hastigheten 300/300 Mbit/s och under vinterhalvåret (1.10-31.3) är hastigheten 10/10 Mbit/s.

Hastigheten 300/300 Mbit/s räcker bra till för:

  • Snabb upp- och nedladdning av normalstora filer
  • Mer seriöst spelande online
  • Hemmakontor och molntjänster
  • Flera samtidiga streams i 4K-kvalitet


Som namnet säger, passar Säsongsfiber särskilt bra för säsongsbetonat nätbehov i till exempel fritidsbostäder. Vinterhastigheten 10/10 Mbit/s är tillräcklig för lätt internetbruk (läsa nyheter, skicka e-post och betala räkningar) och för hemmets smarta enheter som kräver en konstant nätförbindelse (t.ex. övervakningskamera eller luftvärmepump).

När fastigheten har aktiva tjänster året om kan man även hålla kabel-tv-tjänsterna påkopplade, vilket innebär att tv:n fungerar om du åker ut för att kolla läget ett veckoslut.

Säsongsfiber-tjänsten kostar 49,90 €/mån under sommarhalvåret och 15,00 € mån under vinterhalvåret. 

 

 

BESTÄLL SOMMARFIBER ELLER SÄSONGSFIBER  

Kabel-tv som tilläggstjänst

Du kan beställa vår kabel-tv-tjänst (5,20 €/mån) med ett tjugotal baskanaler.


Sommarfiber/Säsongsfiber förutsätter att fastigheten har fiberanslutning. Om fritidsbostaden inte ännu är ansluten till fibernätet, kan du kolla tillgängligheten här.

För den allra smidigaste stugupplevelsen, rekommenderar vi att ingå e-faktura-avtal eller be om att få fakturan till e-posten.