Hundraårsjubileet till ära publicerar vi kontinuerligt blogginlägg som behandlar aktuella ämnen. Läs Annas blogginlägg om hemmet.

 

Home is where your Wi-Fi connects automatically

Tidpunkt: våren 2020
Plats: Karis

Du vaknar på morgonen, lyfter mobilen och slår på lamporna. En ny dag har grytt – ännu en dag i hemmakontoret denna märkliga vår 2020. Långsamt masar du dig upp ur sängen och slår på kaffekokaren. Vädret är uselt, det snöar trots att det står maj i kalendern. Tur så behöver du inte gå ut efter tidningen i alla fall. Du slår på surfplattan istället och börjar bläddra i tidningen.

Dags att börja jobba. Fortfarande uselt väder men kontoret är ju hemma numera, så det stör inte nämnvärt. Du slår på datorn och kopplar upp dig till alla system. Allt fungerar nästan som vore du på kontoret, det är bara stolen som är lite mera obekväm. Strax är det dags för en virtuell kaffepaus med kollegorna. Arbetsdagen går sin gilla gång. Vädret har slagit om och solen tittar fram, verkar till och med vara ganska varmt där ute.

Efter lunchpausen startar du diskmaskinen, sorterar ut det som kan komposteras och slänger en förpackning i skräpkorgen. Blandsaften tog slut så du ställer glasflaskan i rätt korg, i väntan på nästa besök till återvinningsstationen. Du funderar på en del annat och konstaterar glatt att din nuvarande Wi-Fi-lösning faktiskt är så smidigt fungerande att du inte behöver fundera på den överhuvudtaget. Men skulle du råka göra det, kan du förnöjt konstatera att användningen av fiberanslutningens Wi-Fi i jämförelse med mobila lösningar är det miljövänligaste alternativet. Härligt att vara medveten om i dessa gröna tider.

På eftermiddagen är det dags för en utbildning på distans. Ser rätt skönt ut där ute då solen lyser. Du tar med dig laptopen, sätter på dig headsetet och går ut på terrassen. Du vinkar till grannens barn som har verkar ha jumpatimme på trampolinen, ser att gräset verkar lite långt, öppnar en app och sätter igång gräsklipparen innan du lutar dig tillbaka i solstolen och koncentrerar dig på kursen. Bästa platsen för kurs, inte så illa det här med hemmakontor! Men tur att du valde att skaffa den där extra Ubiquiti UniFi Wi-Fi-sändaren som lämpar sig för utomhusbruk, och att du faktiskt beslöt dig för att montera den utomhus – förr krånglade det trådlösa nätet alltid här ute men nu fungerar ju uppkopplingen perfekt.

Arbetsdagen är över, alla de tråkiga vardagssysslorna är gjorda och det är dags att äntligen ta det lite lugnt. BUU-klubben har ni missat sen länge så C More fungerar igen som en räddare i nöden. Medan barnet är sysselsatt med Greta Gris i sin padda slår sambon på den andra säsongen av Advokaten på Viaplay och du passar på att surfa lite. Med så här mycket tid att spendera hemma dyker hemmafixarprojekten upp i en oroväckande takt. Efter dagens eftermiddagskontor står det ju till exempel klart att terrassen bör få sig ett ansiktslyft. På Costa del Terrace lär det bli mycket tid spenderat denna säsong och då vill man ju att den är i tipptopp-skick. I butikerna ska man ju helst inte röra sig mer än nödvändigt men med kombon nätet och hemleverans kan man låta sin inre Ernst blomstra även under tider som dessa. (Här påminner du dig själv om att kolla upp när ”Sommar med Ernst” börjar igen på Sveriges fyra).

Det börjar bli sent och din klocka påminner dig om att det nu är läggdags. Du lägger dig i sängen och öppnar mobilen för att släcka alla lampor i huset och tänker att det är tur att du bor just där du bor. Där Karis Telefon har sett till att alla har möjlighet att få en skaplig internetanslutning hem.


Karis Telefon Ab 

Anna Lindqvist
Ekonomichef