Carola Grönholm bor tillsammans med sin man Bjarne Wikström i ett parhus i centrala Ekenäs. I höstas fick de fiber hem till sig och Carola säger att de är överlyckliga. ”Vi fick båda en julklapp. Jag använder internet och min man tittar ganska mycket på tv. Vi tycker båda om att se på idrott och de svenska kanalerna, som vi inte såg innan vi fick fiber. Via jobbet har jag tagit datakörkort och nu använder jag e-posten hemifrån och betalar räkningar i nätbanken. Och så hittar man ju info om allt på internet. Tidigare var det så proppat när jag väl kom ut på nätet att jag inte orkade vänta. Nu löper det snabbt och stabilt. Vi hade nog inte innerst inne förstått hur stor skillnad det skulle bli med fibern.”

 

Paret har ett FiberHem-paket som innehåller internetförbindelse och kabel-tv. De har också valt att flytta över sitt fasta telefonabonnemang till Karis Telefons Bredbandstelefontjänst. ”På det sättet sparar vi pengar i månadsavgifter jämfört med vårt tidigare abonnemang. Vi behövde inte heller göra någonting, utan Karis Telefon skötte bytet med vår gamla operatör”, säger Carola.

 

 

”Allt gick så bra ända från att försäljaren besökte oss en kväll till att fibern installerades. Grävandet gjorde de så snyggt och killarna som installerade fibern var jättetrevliga och hjälpsamma”, fortsätter Carola. ”De ringde mig till och med och frågade om de skulle göra inställningarna på iPad:en och datorn färdigt åt mig. Det var nog bästa servicen från början till slut.”

Carola vill också lyfta fram den lokala kundservicen som gör att hon slipper telefonköer och enkelt får svar på eventuella frågor. ”Det är också viktigt att servicen finns nära och att man kan prata både svenska och finska. Om vi undrar över något så ringer vi eller går till Ekenäsbutiken och frågar. Fibern är värd varenda cent!”

 

Namn: Carola Grönholm
Bor: I parhus i centrala Ekenäs
Arbetar: som städare på Axxell. Utbildar sig som vuxenstuderande till examensmästare på Axxell
Bäst med fiber: Snabbt och utan bekymmer