Våra fiberanslutningar har blivit flexiblare! Efter våra omtyckta gräv-själv-erbjudanden, enligt vilka kunderna kunnat välja att sköta sin tomtgrävning själv, erbjuder vi nu nya kunder möjligheten att välja mellan två olika anslutningstyper: Nyckel i hand eller DIY.

Nyckel i hand-anslutning

Detta är alternativet för dig som vill luta dig tillbaka och se pusselbitarna falla på plats.

Karis Telefon sköter fiberkabelinstallationen (oftast gårdsgrävning) på din tomt, samt tar in kabeln i huset och slutför installationen. Under grävsäsongen görs installationen inom åtta veckor från undertecknandet av beställningen.

Vi lyssnar naturligtvis på dina önskemål om grävrutt och installation, men i övrigt behöver du inte lyfta ett finger!

Anslutningsavgift från 899 €. Hushållsavdrag kan ansökas för 754-1127 €.

 

DIY-anslutning

DIY-anslutningen är alternativet för dig som gärna kavlar upp ärmarna!

Kanske fibern redan är intagen, kanske du har tillgång till en liten grävmaskin, eller annars bara glatt vill ta spaden i hand? Då du beställer en gör-det-själv-anslutning ansvarar du själv för grävningen av fiberkabeln på din tomt enligt våra anvisningar. Kabelslingan väntar vid tomtgränsen.

När fiberkabeln är dragen till hussockeln (eller intagen i rätt utrymme i huset), informerar du kundtjänsten om detta. Inom cirka fyra veckor från att vi fått ditt meddelande kommer en montör och slutför installationen.

Anslutningsavgift från 499 €. Hushållsavdrag kan ansökas för summan 390 €.

 

Du får exakta prisuppgifter genom att skriva in din adress i sökfältet.

Fiberanslutningen är en aktieanslutning

Karis Telefon är ett bolag som ägs av sina fiberanslutningsabonnenter. Det är viktigt för oss att bevara bolaget i lokal ägo – detta säkerställt genom att varje ny fiberkund blir aktieägare. Om du inte redan har ett befintligt aktiebrev så köper du det i samband med din beställning.

Hemnätets utrustning

Tekniken går framåt med rasande takt, och vi testar kontinuerligt nya apparater för att säkerställa oss om en god kvalitet på de lösningar vi erbjuder.

Inne i huset avslutas fibern i en fiberomvandlare som ingår i anslutningsavgiften. Därefter kopplas hemutrustningen, som är på kundens ansvar. Som nyhet lanserar vi en Wifi-tjänst, som gör det lätt att skapa ett välfungerande och tryggt wifi-nät, som täcker hela hemmet.

BESTÄLL FIBER