Många betal-tv-kanaler har ändrat sändningsformat till modern packningsteknik MPEG4 eller HD och i praktiken publiceras alla nya kanaler endast i HD-kvalitet, dvs skarpbild. För att se dessa kanaler behöver du en HD-mottagare som länkas ihop med ditt TV-kort.

Till Svenska-paketet är det också nu ändringar på kommande. I april ändras Kunskapskanalen och SVT24/Barnkanalen till MPEG4-teknik. Under detta år ändras också alla andra Svenska-kanaler i vårt nät till HD-kvalitet eller MPEG4-format. Nu är det alltså dags att uppdatera terminalerna till HD och länka TV-kortet i vår kundbetjäning. På så sätt säkrar du din möjlighet att se alla kanaler också i fortsättningen!

Nedan de ändringar som görs i betal-tv-sändningarna i vårt nät i april.

Följande betal-tv-kanalers SD-versioner försvinner ur distribueringen 3.4 och sändningarna fortsätter som skarpbildskanaler (HD):
Viasat Film Hits
Viasat Film Action
Viasat Sport
Viasat Hockey
Viasat Film Premiere

Följande betal-tv-kanalers SD-versioner försvinner ur distribueringen 17.4 och sändningarna fortsätter som skarpbildskanaler (HD):
Viasat Expolore
Viasat Nature/Playboy
Viasat History
Viasat Golf
Nat Geo Wild

Följande betal-tv-kanaler ändrar 17.4 sändningsformat till MPEG4.
SVT Kunskapskanalen
SVTB/SVT24
Viasat Film Family

Dessutom försvinner Playboy-kanalen ur Viasat kanalpaketet 30.4

För att se MPEG4- och HD-kanaler behöver du en HD-mottagare som länkas ihop med ditt TV-kort. Länkningen sköter vi i vår kundbetjäning, bara vi får länkningsnumret från din HD-kortläsare eller -digibox. Vi förutsätter nuförtiden att våra kunder använder Cable Ready HD -godkänd utrustning. Annars kan vi inte garantera att alla kanaler syns även i fortsättningen.

Kontrollera om din tv eller digibox är Cable Ready HD-godkänd på www.testatutlaitteet.fi. Om din mottagare är Cable Ready HD-märkt, skall den länkas till TV-kortet oberoende om du ser på HD-kanaler eller inte.