Raseborgsbaserade J&Co Digital är en fullservicebyrå inom design och digitala tjänster grundad 2008. Tillförlitliga och snabba telekommunikationsförbindelser är en grundförutsättning för företagets verksamhet. Förutom vd Monica Javanainen och tekniska chefen Juha Javanainen sysselsätter företaget 13 personer.

Foto: Daniel Kouvo

J&Co:s tjänstepaket innehåller:

  • Företagsinternet
  • Telefonväxel

Vilka behov av telekommunikation har ni?

Juha: Trådlöst internet är inte ett alternativ för oss, och i praktiken har vi ända från starten på vår verksamhet använt oss av fiberbredband. Till vårt första huvudkontor – alltså hemma hos oss – var kablarna för fiberbredband redan dragna, men i Billnäs var det ännu inte installerat när vi flyttade dit. Vi beslöt då, som ett gemensamt projekt med vår hyresvärd, att skaffa fiberbredband till kontoret. Karis Telefon erbjöd sig att bygga det med en lämplig tidtabell.

Vad påverkade ert val av telekompartner?

Monica: Vi valde Karis Telefon tack vare deras lokala närvaro. Där finns alltid en bekant kundtjänstmedarbetare som kan hjälpa. Om vi hade skaffat en motsvarande tjänst från en stor aktör skulle vi vid problemsituationer nå endast växeln. Karis Telefon kommer till och med på plats för att kontrollera att allt är i sin ordning. Deras agerande visar att de verkligen bryr sig.

Har ni varit nöjda med Karis Telefons tjänster?

Juha: Vi har använt Karis Telefons tjänster ända sedan företaget startade och har varit mycket nöjda. Vi behöver en högkvalitativ nätanslutning – vi hade inte ens andra tillräckligt bra alternativ, eftersom trådlösa internetlösningar är uteslutna för våra behov. Karis Telefons tjänster har också kunnat anpassas enligt våra specialbehov. Tjänsten är därför mycket flexibel och möjlig att skräddarsy.

Monica: Vi jobbar alla vid datorn. Om det blir ett avbrott i nätuppkopplingen stannar arbetet upp. Vi måste ha en pålitlig partner som kan hjälpa oss snabbt. En gång när vi beställde ett SIM-kort till en ny telefon var det defekt redan innan användning. Karis Telefons service var dock perfekt, eftersom det inte tog lång tid innan ett nytt SIM-kort levererades till vår dörr!


Monica Javanainen. Foto: Sam Jamsen