Är din supersnabba internetförbindelse långsam?

Man blir frustrerad när internetförbindelsen stannar mitt i favoritserien eller i nätspelets avgörande stund, speciellt om man nyligen blivit uppdaterad till det supersnabba Fiberbredbandet. Orsaken kan vara ett kortvarigt tekniskt fel eller annan störning i själva nätet. Men innan ett argt sneglande mot vårt felanmälningsnummer lönar det sig att kontrollera att det egna internnätet fungerar ordentligt. Orsaken till att WIFI-nätet fungerar långsamt är ofta placeringen av basstationen.

Ut från skåpet

Den trådlösa basstationens räckvidd är begränsad, och räcker inte till att täcka ett stort hus eller många våningar, speciellt om basstationen är placerad inne i ett skåp eller på bokhyllans nedre hyllor. De traditionella trådnätsmodemen gömdes och gjordes osynliga på grund av deras utseende, men de nyaste trådlösa basstationerna är designade även för inredningsplanerare. Den optimala placeringen av en trådlös basstation är mitt i taket, precis såsom brandvarnare, men av förståeliga skäl är det här inte alltid möjligt. Redan att flytta ut basstationen från skåpet till en mera central plats räcker ofta till en förbättring.

Signalen stoppas av väggen

Om nätförbindelsen verkar stoppas som mot en vägg, trots att basstationen är placerad på en central plats, så kan det verkligen vara så. Basstationens räckvidd är begränsad, och kan inte täcka stora hus eller hus med många vinklar och vrår samt kan inte heller gå igenom tjocka väggar. Många av våra kunder bor i flervåningshus, där man kan förbättra räckvidden med flere basstationer, som tillsammans med ett lösenord bildar ett gemensamt fungerande WIFI-nät.

Skydda ditt internnät

Det snabba bredbandet räcker till för flere samtidiga användare, men det lönar sig att inte släppa in vem som helst på det. Om du inte har anslutningen skyddad, kan din granne använda din trådlösa anslutning olovligt. Din Ubi skyddas med ett lösenord, som du får av vår montör eller vår kundbetjäning. Du ger väl inte ut det till utomstående.

Grannarnas trådlösa nätsignaler kan också störa sinsemellan. Men ingen panik, din Ubi söker automatiskt den bästa möjliga kanalen. Visst kan man själv ändra i inställningarna, men det kräver redan mera kännedom och rentav experthjälp. Äldre utrustningar stöder eventuellt inte nya 4 GHz och 5 Ghz-signaler på bästa möjliga sätt, och då är bästa alternativet uppdatering av utrustningen.

Blir bättre av att byta

Förutom datahastigheten möjliggör basstationens uppdatering till ny modell en effektiv användning av flere apparater samtidigt. De nya apparaterna, såsom den Ubiquiti vi levererar - mera bekant som Ubi - överträffar sina föregångare förutom med sina tekniska egenskaper även med sitt utseende. Därför kan även den mest fordrande esteten placera Ubin på den mest optimala platsen.

Varifrån kan jag skaffa mig en ny WLAN-basstation?

Ubiquity UniFi Wi-Fi-basstation får du enklast av montören i samband med fiberinstallation eller senare från vår kundbetjäning. Du får den färdigt konfigurerad och genast klar att använda.

Så här tar du i bruk din Ubi:

1. Koppla Ubin med datakabel till PoE-adaptern: adapterns PoE-port ←→ Ubins nätport
2. Koppla PoE-adaptern med datakabel till fiberterminalen: Adapterns LAN-port ←→ ledig nätport i fiberterminalen/modemet3. Koppla PoE-adaptern till elnätet, mao strömkabeln till adaptern och vägguttaget.
4. Nu är din Ubi klar att använda!

 

Din Ubi kommunicerar annars med dej med hjälp av LED-ljus. I Ubins förpackningslåda hittar du tolkningsregler i snabbhjälpsguiden.


Om du vill veta mer kan du kontakta vår kundtjänst eller boka en egen infotid hos våra fiberexperter.

019 278 480
må kl 9 - 17, ti - fre kl 9 - 16
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.