Ett bättre trådlöst nätverk med Pulse EX600 Wi-Fi-sändaren

Pulse EX600 interface angled usbside noLED 01 shadow 1

Vi vet hur viktigt det är med fungerande Wi-Fi och erbjuder därför alla våra fiberkunder Genexis Pulse EX600 Wi-Fi-sändaren för den ultimata trådlösa upplevelsen. Pulse EX600 stöder Wi-Fi 6 (802.11ax) standarden, 5GHz MIMO 4x4 samt 2,4 GHz MIMO 2x2 och nätet kan utvidgas både trådlöst med mesh teknik och med Ethernet-kabel. Det här betyder ett snabbare, mera pålitligt och anpassbart Wi-Fi nät, allt i en snygg liten apparat.

Första Pulse EX600 Wi-Fi-sändaren kopplas till fiberterminalen med en Ethernet-kabel. Om du behöver flera kan följande Wi-Fi-sändare kopplas till den första trådlöst med ett knapptryck. Enkelt, och du behöver inte dra Ethernet-kablar genom huset!

Vid placering är det viktigt att se till att signalen från den första Pulse EX600 Wi-Fi-sändaren är bra på det stället du planerar installera följande Wi-Fi-sändare. En tumregel är att placera Wi-Fi-sändaren halvvägs mellan källan, i det här fallet första Pulse EX600 Wi-Fi-sändaren, och det ställe du vill att signalen skall nå.

Med sin trådlösa funktionalitet lämpar sig Pulse EX600 Wi-Fi-sändaren särskilt bra till egnahemshus utan Ethernet-internnät, men den kan också anslutas med Ethernet så den passar även ypperligt i hus som har Ethernet-internnät.

Pulse EX600 Wi-Fi-sändarna behöver ström så du bör installera dem nära eluttag. Varje apparat kommer med en egen ca 1,5 meter lång elkabel.

Över 40% av apparatens plast är återvunnet material.

Du kan lägga till så många Wi-Fi-sändare som behövs för ett täckande nät i ditt hem.

Vad då MIMO?

MIMO en är förkortning av orden Multiple-Input Multiple-Output, alltså flera inmatningar och flera utmatningar. Det här är en datakommunikationsteknik var det samtidigt används flera antenner eller sändare och mottagare för dataöverföring. Tekniken möjliggör överföring av en större mängd data på en gång och genom det snabbare näthastighet.

Vad då mesh?

Mesh är ett trådlöst nätverk var Wi-Fi-sändarna fungerar som noder som kan kommunicera med varandra trådlöst och varje Wi-Fi-sändare inte behöver kopplas till fiberterminalen med kabel.

Den första Wi-Fi-sändaren kopplas alltid till fiberterminalen med en Ethernet-kabel, men följande Wi-Fi sändare kan kopplas till den första trådlöst.

Den trådlösa signalen kan sändas från en Wi-Fi sändare vidare till en annan och därifrån vidare till en tredje etc., men varje trådlöst hopp medför förlorad kapacitet. För bästa hastighet rekommenderar vi inte mer än ett trådlöst hopp. Det är bäst att placera den första Wi-Fi sändare så att alla tilläggssändarna kan nå den, eller en annan Wi-Fi-sändare som är kopplad till fiberterminalen med kabel.

Alla Wi-Fi -sändare som är tillräckligt nära varandra kommunicerar sinsemellan vilket ökar nätets pålitlighet och funktionalitet. Wi-Fi-sändarna optimerar själv rutten all data tar, om din apparat ligger inom räckhåll av två Wi-Fi-sändare kan den kommunicera med båda.

Vad då Wi-Fi 6?

Wi-Fi 6 (802.11ax) är en uppdaterad version av Wi-Fi standarden. Den möjliggör ett snabbare trådlöst nät och upp till 75% mindre latens än tidigare Wi-Fi standarder.

Mängde apparater kopplade till Wi-Fi i hemmet har bara ökat under senaste år och det är inte mera bara datorn som är kopplad utan också mobiltelefonen, läsplattan, tv:n och alla andra apparater i hemmet så som luftvärmepumpen, dörrklockan eller bastuugnen. Wi-Fi 6 är bättre på att kommunicera med flera apparaters samtidiga dataförfrågningar och möjliggör så ett snabbare nät även i hushåll där varje apparat är ansluten till internet.